Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja codzienność - ogród Oli

Moja codzienność - ogród Oli

siakowa 10:57, 26 lut 2015

tak choineczki=cyprysiki a czerwony=bordowy ( berberysowy )
leon60 10:59, 26 lut 2015

siakowa napisał(a)
a masz juz kilka akcentów czerwonego w ogrodzie bo klona tez chyba masz?

tam mam czerwony
klon Red Royal przy warzywniku ale mało widoczny i klon palmowy Atropurpureum
siakowa 11:01, 26 lut 2015

no to się wszytsko spina

ale ja bym i tak dała ML byłby fajnym nawiazaniem kolorystycnym do tych dereni które tez sa jasna plamą przed choinami
https://www.ogrodowisko.pl/watek/3458-moja-codziennosc-ogrod-oli?page=500
Borbetka 11:03, 26 lut 2015

Trochę się pogubiłam w tej dyskusji, ale poszłabym w kierunku traw Ola, nie kłujaków, bo i jeżówki tam są i doczytałam, że Red baron. Za dużo koloru będzie. Ogród ma proste linie, a trawy dadzą mu lekkości. Tak w ogóle masz dużą potrzebę poszerzania tej rabaty? Zdjęcie zawsze trochę przekłamuje, ale widzę że tam wszystko ma swoje miejsce do rozrostu i jak się rozbuja będzie jeszcze bardziej super niż jest teraz.
leon60 11:05, 26 lut 2015

Kasiu przed dereniami jest pas 10 szt ML małe to kiepsko widać ale może się w końcu rozbujają
siakowa 11:09, 26 lut 2015

leon60 napisał(a)
Kasiu przed dereniami jest pas 10 szt ML małe to kiepsko widać ale może się w końcu rozbujają

No to tym bardziej ale po raz enty powtarzam ze rozumiem cheć nowego gatunku
leon60 11:10, 26 lut 2015

Borbetka napisał(a)
Trochę się pogubiłam w tej dyskusji, ale poszłabym w kierunku traw Ola, nie kłujaków, bo i jeżówki tam są i doczytałam, że Red baron. Za dużo koloru będzie. Ogród ma proste linie, a trawy dadzą mu lekkości. Tak w ogóle masz dużą potrzebę poszerzania tej rabaty? Zdjęcie zawsze trochę przekłamuje, ale widzę że tam wszystko ma swoje miejsce do rozrostu i jak się rozbuja będzie jeszcze bardziej super niż jest teraz.

Monia ja od początku dumam nad trawami w to miejsce przy furtce i jeśli posadzę coś wąskiego wyprostowanego nie muszę poszerzać rabaty
Danusia ma molinię powtykaną między kulki i świetnie wyglądają takie wystające kłosy o takim czymś myślałam..
Joaska 11:30, 26 lut 2015

Ola bardzo dawno u Ciebie nie byłam, teraz zaczynam nadrabiać zaległości, no powiem Ci kochana że zmiana ogrodu niesamowita i jak na początku już sam w sobie był zadbany i ładny to teraz prezentuje się po prostu niesamowicie, a będzie jeszcze ładniej.!!!
Joaska 11:35, 26 lut 2015

leon60 napisał(a)

Ola powiedz mi czy ty masz ekobordy czy takie kanciki zrobione?????????????
No jednak proste linie to jest to!!!!!
leon60 11:42, 26 lut 2015

Asiu dziękuję !
Pomiędzy rabatą a trawnikiem jest kancik akurat na zdjęciu to najgorszy odcinek, turkucie niszczą całą moją pracę... a walka z nimi łatwa nie jest...