Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Mala_Mi 08:23, 29 mar 2014

Do kawusi poczytalam wszystko... u ciebie ciagle cos sie dzieje. Pracujesz, cwiczysz, szalejesz w ogrodzie , i do kazdego zajrzysz z dobrym slowem.... ja sie popsulam. A tak wogle czy nadal cie interesujs juki karolinskie? Bo czuje.... ze te buczki bedziesz krzyzowac od drogi
Lece norac do ogrodu. ...
Madzenka 08:27, 29 mar 2014

Witam odwiedzających. Życzę pieknej soboty. Wstaję do resztę chwaściorów wyrwać, bo mnie wczoraj ciemności z ogrodu wygonily.
Może posadzę moje carex montana w miejsce wyzartych zurawek? Sadzone tydzień temu rozplenice little bunny od Finki juz powypuszczały zielone ząbki, moje jeszcze śpią.
Nie wiem kiedy zastosować EMA5 bo piszą, że musi być stale wilgotnie i nie może być palącego słonca... A teraz ma być akurat slonecznie. Mam codziennie podlewć skoro tym się robi oprysk? Bądż mądra... Przeszukałam caly net a wszędzie jedno zdanie z instrukcji nt stęzenia roztworu do oprysku..,
ana_art 08:33, 29 mar 2014

Marzena2007 napisał(a)

Niektórzy czytają

Apel do czytających : uprasza sie o buki pospolite purpurea ale zielone też by się przydały, wieeeeeelkie kule bukszpanowe w dobrych cenach, duuuuuużo hortensji i mnostwo trawek!

cóż za apel
ana_art 08:36, 29 mar 2014

a mnie interesuje orientacyjna cena grabów formowanych w stożek różnej wielkości
Madzenka 08:37, 29 mar 2014

Mala_Mi napisał(a)
Do kawusi poczytalam wszystko... u ciebie ciagle cos sie dzieje. Pracujesz, cwiczysz, szalejesz w ogrodzie , i do kazdego zajrzysz z dobrym slowem.... ja sie popsulam. A tak wogle czy nadal cie interesujs juki karolinskie? Bo czuje.... ze te buczki bedziesz krzyzowac od drogi
Lece norac do ogrodu. ...

Ania na pewno się ni popsułaś Wszędzie jesteś, a jak już jesteś to dokładnie wszystko przeczytasz i jak trzeba to udzielasz wyczerpujacej odpowiedzi.
Buczki będą po lewej stronie ogrodu (patrząc od strony domu) wzdłuż płotu naprzemiennie z wiśniami kikuashidare. Danusia powiedziala miw. Cmasie ostatniej wizyty, że musze się czymś formowanym wsyłonić od tejs trony to cała jesień i zimę myslalam.

Aniu wiedzialam, że będziesz pamietała o jukach ja jednak z nich zrezygnuje. Postanowilam, ze nasadzenia za płotem będa minimalistyczne. Tylko lawenda i kotrzewa przeplatana nasadzeniami z grabami i miskantami. Juz mam kompleksową wizje kwadratowych nasadzen. Myśle jeszcze tylko czy do lawendy nie doac miniturowych kosdrzewin aby było coś zmimozielonego. Czekam tylko na kostrzewę o Finki i będę działac, muszę to zrobić przed Wielkanocą.
Madzenka 08:38, 29 mar 2014

ana_art napisał(a)
a mnie interesuje orientacyjna cena grabów formowanych w stożek różnej wielkości

Nigdzie takich nie ma!!!
Aniu ja swoje fastigaty formuje od dwóch lat w stożek. Może w tym roku będą stozkowato wygladać. Widziałam kiedyś takie cudowne stożki grabowe na wysokich nózkach w pieknym nowoczesnym prgdzie i się w tym widoku zakochalam, dlatego formuje u mnie. Chyba popełniłam bład że rosną z tylu domu, mogę je jednak przesadzić na bardziej reprezentacyjne miejsce bo mam ich 5 szt....
Aleś mi teraz zabiła cwieka czy ich nie przesadzić w podjazd...
butterfly 08:40, 29 mar 2014

Marzenko, jeszcze jak powiesz że twoje Incrediball rosną w słońcu to cię love
Madzenka 08:58, 29 mar 2014

butterfly napisał(a)
Marzenko, jeszcze jak powiesz że twoje Incrediball rosną w słońcu to cię love

Niesty zmartwię cię, rosną od wschodu a nawet północnego-wschodu za garażem. Zatem mają słońce o wczesnym poranku i w upalne lata wiata daje im w samo południe cień, mają jednka niezbedną ilosć światła i pieknie kwitną. Bociek ma incredibal i pytanie czy przypadkiem nie rośnie w słońcu.

Czytam jednak, że anabell może rosnąć w słońcu i jest niewymagająca. Ja bym zaryzykowała.
Ogrodowe nie mogą rosnąć w pelnym słońcu bo się przypalają ale limelight i vanille świetnie sobie w słońcu radzą. Moja teściowa ma drzewiastą w pełnym słońcu i tez cudownie kwitnie. Gdyby się przypałała to możesz jej jakieś drzewo nad nią posadzić aby ciniowała hortensje. I spytaj sie naszego Zbyszka speca hortensjowego na wątku o hortensjach, on ma doświadczenie z każdą hortensją
AgnieszkaW 09:09, 29 mar 2014

Marzena2007 napisał(a)
Witam odwiedzających. Życzę pieknej soboty. Wstaję do resztę chwaściorów wyrwać, bo mnie wczoraj ciemności z ogrodu wygonily.
Może posadzę moje carex montana w miejsce wyzartych zurawek? Sadzone tydzień temu rozplenice little bunny od Finki juz powypuszczały zielone ząbki, moje jeszcze śpią.
Nie wiem kiedy zastosować EMA5 bo piszą, że musi być stale wilgotnie i nie może być palącego słonca... A teraz ma być akurat slonecznie. Mam codziennie podlewć skoro tym się robi oprysk? Bądż mądra... Przeszukałam caly net a wszędzie jedno zdanie z instrukcji nt stęzenia roztworu do oprysku..,

Marzenko, do EMA5 trzeba wilgotnej, deszczowej pogody, musisz poczekać...

Odbierz priw
dorciabe 09:15, 29 mar 2014

Madżen ależ jestem ciekawa buków Będę obserwować co z nimi zrobisz Macham sobotnio, piękny dzień się zapowiada