Madżen ja mieszkam w innej strefie klimatycznej czy cuś ? ... moje tulipanki są uprzejme mieć jakieś 25 cm i to chyba przesadziłam ... ale wybaczam bo nacieszyłam oczy ... bardzo nacieszyłam ... przypadkiem podjęłam też decyzję ... przy tarasie stanie magnolia ... no musi stanąć ... nie wiem jeszcze jaka ale coś wymyślimy ... buziam wiosennie i stokrotkowo
Anetko czy przypadkiem nie polewasz lawendy przy podelwaniu trawy. Lawenda musi rosnąć w suchym i bardzo naslonecznionym miejscu. Jesli nie ma takich warunków będzie brzydka, chora na choroby grzybowe. Proponuję przyjrzec sie czy w trakcie podlewania nie leje sie po lawendzie a jeśli nie to posadż ją na górce z piasczystej gleby. Skoro masz macznika to koniecznie pryskaj już co 7 dni. Mączniak to chyba patogen grzybowy wiec bez problemu sie rozprzestrzenia po ogrodzie. Zwykle jednak jest w malo przewiewnych miejscach i od nadmiaru wody i duzej wilgotnosci w upalne lata. TAKIE bylow ubieglym roku... Opryskaj Topsinem lub Signum Co 7 dni
Miałam to samo napisać.... Też kiedyś miałam....
Zaraz pobiegnę do CIĘ
Dzisiaj wylałam na ogród 2 l EMA5 . Czy ktoś wie czy moge na to zastsować nicienie?
Buziam
Wg mnie teraz można. Teraz wszystko naleźy przesadzać. Za chwile gdy zrobi się za cieplo trzeba będzie czekać do jesieni.
Choina kanadyjska kiedyś u mnie też będzie może za rok? Wyeksmituję budleje i posadze miniturowe a w ich miejsce choina.
Aga ale czy ty masz graby? Czy Ty wiesz co oznacza 30 m zywopłotu grabowego?? Przecież ja bym miesiąc je odkpurzała.... A na brązowej korze po prpstu są.....
No to zwirku mnie przy grabach nie będzie!!!!
Wstyd się przyznać.... Olejowalam dwa sezony temu.... Wyszedl mi prawie czarny kolor, teraz wypłowiały i będą potraktowane na nowo jasniejszym szarym. Musze tikkurillę odwiedzic, bo fluuger wyszedl mi zbyt ciemny..
Pierwotnie miałam w kolorze kasztan.... Brrrrr nie cierpiałam go.... Wypłowiał przez dwa lata, został zmyty karcherem i pomalowany na grafitowo.
Kindzia nie przekonasz mnie tylko w ogrodzie botanicznym we Wroclawiu je lubię
Super, że możemy po całym dniu ciężkiej pracy wracać do naszych ogrodów i jeszcze zdążymy coś zrobić, bo dzień coraz dłuższy. Ja już też mam kwitnące szafirki i tulipany. Wszystko w tym roku wcześniej zakwita. I pogoda jak madżenie. Już nie mogę się doczekać weekendu.
Magnolie u Ciebie zachwycają bujnością kwiatów.
Pozdrawiam
Aniu dzisiaj walka rozpoczęta prepratem Ema5 z wrotyczem. Za 1,5 tygodnia będą nicienie. Nie wiem tylko czy sobie wzajemnie nie zaszkodza. Jesli to nie pomoźe to w sierpniu będzie dursban lanca doglebową a maju apacz na dorosłe robale.... Jesli ja tej wojny nie wygram mimo pełnego uzbrojenia to trzeba będzie ogród zaorać