Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

aneta230972 21:25, 02 kwi 2014

Marzenka jestem w szoku. U Ciebie już taaak kolorowo. Zazdraszczam. Moje pierwsze w życiu tulipanki jeszcze daleko za Twoimi . Dzięki za rady bezcenne jak zwykle. Wczoraj i dzisiaj całe popołudnie walczyłam z trawą w lawendzie. Cóż to była za harówka. Ta trawa ma tak koszmarnie mocne korzenie, że nie mogłam z nią sobie poradzić. Szczególnie nie ciekawie było jak trawa wyrosła centralnie w lawendzie. Ale udało się. Dookoła lawendy nie będzie już nigdy ale to nigdy trawy. Jutro zabieram się za następny zaplanowany etap usuwania niechcianego zielonego. Jeszcze raz dzięki i pozdrawiam .
tusiawka 21:41, 02 kwi 2014

Ale kwitnąco u Ciebie. Śliczna i długa wiosna w tym roku nas rozpieszcza.
Anita1978 21:57, 02 kwi 2014

Wow....jakie cudniaste magnolie! Piękne!
Mala_Mi 23:49, 02 kwi 2014

Próbuję nadrobić zaległosci i zaczynam od Ciebie.. i sie chyba na Tobie poddam..

Irysy.. też za nimi nie przepadam. pokładają sie, trzeba często dzielić., kwitną bardzo krótko... kilka zostawiłam, resztę wyrzuciłam..

Magnolie kwitną u Ciebie przecudnie

Dziś odkurzałam z kamyków liście po cięciu.... niestety odkurzacz wszystkiego nie zbierze.. listki sie wdeptują przy cięciu.. i nie cha potem się zassać do odkurzacza.. bo jak sie mocniej przyciśnie to wciąga już kamienie..

Dziękuję za ochotę zostania przewodnikiem

Dobranoc.. idę spać..
Sebek 23:59, 02 kwi 2014

Jak zwykle perfekcyjnie - i nie zauważyłem ani jednego chwaścika, więc nie wiem gdzie Ty je widzisz
monteverde 00:12, 03 kwi 2014

Piękne magnoliowo pozdrówka
Margarete 01:39, 03 kwi 2014

I jak zwykle cudny ogród, a ta wiosna u was....tak zasuwa wszystko do przodu w porównaniu z centralna Polską, oglądam twoje magnolie i zaostrzam sobie apetyt na moja która dopiero w pąkach, patrze na twoje szfirki i pierwsze tulipany i juz nabieram apetytu i myslę jak to bedzie u mnie gdy moje( prapremierowe) w duzej ilości zakwitną........ w ten sposób cieszę sie dłużej..........najpierw u ciebie i innych wirtualnie a potem w realu u siebie. I jest ok !

Marzenko czym ty tniesz bukszpany w kulki ?
W jakiej odległości od siebie masz posadzone kulki ? np. na tej rabacie kulkowo-trawkowej ?
Madzenka 07:10, 03 kwi 2014

Na pytania odpowiem wieczorkiem
Mam pytanie czy ktoś mi poradzi czy po zastosowaniu EMA5 mogę zastsować po niecałych dwóch tygodniach nicienie Larvanen?
Wczoraj wylałam ogród ema5 z wrotyczem a w przyszlym tygodniu dostane zamówienie z nicieniami. Zastanawiam sie czy nie będą ze sobą kolidować. Nic w internecie nie ma, wysłałam zapytanie do Koppert może doradzą. Myśle jednak, ze jeśli oba preparaty bilogiczne to nic się złego nie wydarzy. To nie chemia, więc mam nadzieje że nie wiejdą w reakcję?

Co ja się wczoraj wyedukowałam nt ekologicznych upraw z zasotowaniem ema5... Jeśli ktoś zainteresowany odsyłam do lektury 200 stron!

http://www.minrol.gov.pl/pol/content/download/40336/223566/file/streszczenie2012.pdf
AgnieszkaW 07:31, 03 kwi 2014

Marzenko, magnolie przecudnej urody. Za kosaćcami i irysami też nie przepadam, choć były u mnie w ogrodzie przez wiele lat. Teraz rosną sobie nad rzeką, na dziko (jeszcze kosaćce pozostały na rabacie). Szukaj budlei "Lilak chip' - jest bardziej płaska od "Blue chip" i obficiej kwitnie, wg mnie lepiej zimuje (mam obie). Ładna jest też "Nanho blue".
leon60 08:09, 03 kwi 2014

Wiosna kolorowa i radosna ! Pięknie