Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

ewakatowice 18:21, 19 maj 2014

Marzena2007 napisał(a)

Martwi mnie jedno.... Znów zaplanowalam intensywne zmiany jesienią.......

Uchyl choć troszkę rąbka tajemniczych zmian jesiennych
Kindzia 18:46, 19 maj 2014

Przyszłam z meldunkiem. Z moich niedawno sadzonych 6 buchanani ostały się 2 szt. Reszta zgniła Natomiast ubiegłoroczny gratis rośnie w newralgicznym u mnie punkcie zalaniowym (przy turzycach palmowych) i siedzi w ziemi mocno...a tak tym młodziakom wierzyłam...i dziwiłam się, że u Ciebie buchanani zgniły...
JulkAd 18:53, 19 maj 2014

Marzena2007 napisał(a)
I przy okazji fotka z gór zapłakanego ogrodu

[/img]

Taką skarpetę chcę mieć pod drzewkiem....pod owocowym też można?...a co do środka?
Pola 20:07, 19 maj 2014

Marzena, rozwaliłaś mnie tymi zdjęcia ogrodu , super to wygląda gratki zostawiam
Madzenka 21:31, 19 maj 2014

zbigniew_gazda napisał(a)
A czy z moimi czosnkami coś nie tak jest? Wsadziłem cebule w jesieni i wylazły jeno zielone badyle. Może to późna odmiana jest?

To coś nie halo Zbysiu... Zawsze wyłażą choćby malutkie kwiatki, nie zdażyło mi się nie mieć pąkow...
Madzenka 21:33, 19 maj 2014

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Marzenko ja nie czasowa jestem. Piękną deszczową piosenkę obejrzałam Twój ogród piękny nawet bez tulipanóa. Moje dzisiaj głowy straciły bo deszcz je zalatwił. No i ochrzan od Kondzia zebralam że ne obcięte A co na deszczu miałam ścinać, przed deszczem ładne były.No i tak łyso teraz u mnie bez tulipankow. U mnie rh i azalie zaczęły szalenstwo u ciebie czosnki Cmokam w biegu

Ja obcinam głowy , a własciwie urywam same główki jak mam czas, ale rzeczywiscie raczej nie zostawiam główek. Gdy zaczynają opadać płatki od razu urywam główki.
U mnie juź po tulipanach a na resztę trzeba poczekać. Gdy był żywy wielki rh przy wejściu nie było smutno, teraz jakoś pusto...
Madzenka 21:36, 19 maj 2014

ewakatowice napisał(a)

Uchyl choć troszkę rąbka tajemniczych zmian jesiennych

Rabta z rh na nozce pod brzozą musi zostać uporządkowana. Teraz wiosną tylko renimowałam chorego rh, kolejny mi zniknął też zjedzony... pozostałe widzę że też zaczynają padać,... Więc rewolta będzie... Wytłukę wszystkie opuchlaki, na nowo przygotuję podłoże rh, uporządkuję laurowiśnie i rodgersje.. Reszta myśle.... Może kilka kulek z donic przesadzę na te rabatę albo posadzę stożki bukszpanowe.
Czas pokaże, mam całe lato na myslenie
Madzenka 21:37, 19 maj 2014

Kindzia napisał(a)
Przyszłam z meldunkiem. Z moich niedawno sadzonych 6 buchanani ostały się 2 szt. Reszta zgniła Natomiast ubiegłoroczny gratis rośnie w newralgicznym u mnie punkcie zalaniowym (przy turzycach palmowych) i siedzi w ziemi mocno...a tak tym młodziakom wierzyłam...i dziwiłam się, że u Ciebie buchanani zgniły...

Kindzia u mnie buchanani mają się dobrze, mi zgniły praire fire.
Dzisiaj wyrwałam tpulipany w nogach buchanani bo zaczynaja odrastać po cięciu a liście tulipanow je zagłuszaly
Madzenka 21:39, 19 maj 2014

JulkAd napisał(a)

Taką skarpetę chcę mieć pod drzewkiem....pod owocowym też można?...a co do środka?

A dlaczego nie można by było? Ja bym pod wszystkim skarletę robiła.
Środek dzisiaj był zmieniany... Lawenda utraciła korę... I została podsypana piaskiem i posadzona bliżej wiśni. Na rabacie powstał minimalny spadek w kierunku bukszpanów, ktore wodę lubią.
Magda70 21:39, 19 maj 2014

Marzena2007 napisał(a)
I przy okazji fotka z gór zapłakanego ogrodu

nawe zapłakany cudnie się prezentuje...