Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Syla 12:02, 18 maj 2014

Marzena2007 napisał(a)
Szukam połączenia astilbe z innymi roslinami. W artykułach. Danusi najpiękniejsze połaczenia są z rozplenicą i rozchodnikami... Tylko że moje rozplenice rosną w pełnym słońcu... A astilbe tego nie lubi. Szukam dalej.

mam posadzone przy różanecznikach Nova Zembla (eksperymentalnie w zeszłym roku sadzone) .... Rh kończą kwitnienie a tawułki zaczynają
Gardenarium 13:02, 18 maj 2014

Marzenko. Astilbe chinensis lubi jak ma wodę, a u Ciebie ma z linii kroplującej.

Najpiękniejsze zestawienia w cieniu są z paprociami i prymulami japońskimi, zawilcami też. Plus cała gama host. Jeśli kwiaty tawułki karminowe, to hosta koniecznie żółto limonkowa

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 13:06, 18 maj 2014

To co Sylwia mówi, pokazywałam w zeszłym roku w lipcu Pewnie widziałąś tylko zapomniałaś

Do tego masz żurawki i dodaj pierzastych liści paproci, możesz bergenie okrągłe dodać dla kontrastu. No i masz już komplecik

Instagram Ogrodowiska
ana_art 13:25, 18 maj 2014

a u mnie one rosną w pełnym słońcu i dumam czy przed płotem też nie posadzić w połączeniu z trawami, szałwią omszoną bo są bezproblemowe.
AlKa 14:16, 18 maj 2014

O dobrze trafiłam na dyskusje tawułkową.
Madzenka 14:18, 18 maj 2014

Monic napisał(a)
Marzenko - fotki z czosnkami ... cuuuudo! Nie masz kłopotów ze ślimakami przy czosnkach? U mnie ślimaki wyrządzają im straszne szkody

miałam dopóki nie obcięłam im liści, teraz nie mają czym się żywić
Madzenka 14:23, 18 maj 2014

ana_art napisał(a)
a u mnie one rosną w pełnym słońcu i dumam czy przed płotem też nie posadzić w połączeniu z trawami, szałwią omszoną bo są bezproblemowe.

Posadziłam w lekko zacienionej rabacie. Tam gdzie Danusia doradzała w ubiegłym roku - za baldoróżowymi różami. Nie oparłam się pokusie i posadziłam dzisiaj.... a z przodu poszły pomiędzy monardy jeżówki secret romans

A jeżówki finkowe poszły w rozplenice medium boy

Na zdjęciu widać jak moje bukszpany ucierpiały od przymrozków

O miejscu dla szałwii ciągle dumam. trzemiliny też wszystkie przymrożone.... mam nadzieję, ze się szybko odbudują

Madzenka 14:25, 18 maj 2014

Gardenarium napisał(a)
Marzenko. Astilbe chinensis lubi jak ma wodę, a u Ciebie ma z linii kroplującej.

Najpiękniejsze zestawienia w cieniu są z paprociami i prymulami japońskimi, zawilcami też. Plus cała gama host. Jeśli kwiaty tawułki karminowe, to hosta koniecznie żółto limonkowa

Ha ha intuicyjnie posadziłam z różowymi zawilcami japońskimi, przed sadzonymi jesienią miskantami gracillimus, z produ pięciorniki bladoróżowe, do tego purpurowe jeżówki, z produ róże okrywowe a na brzegu żurawki georgia peach... jeszcze musze tylko pomarańczowe trytomy wygonić z tego miejsca... i białe lilie.... bo mam misz masz
Madzenka 14:28, 18 maj 2014

Kiwtną rh rosuem elegans

Madzenka 14:32, 18 maj 2014

Soczyście po deszczu ale smutno bez tulipanów, teraz kwitną czosnki. Gdyby nie zjedzone rh krótlowałyby rodki

tego chyba przesadzę na przód

i czosnki w piwoniach