Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madzenka 22:06, 03 sie 2014

Jagodaa napisał(a)

Jeżówki na wzburzonym oceanie, fajnie to wygląda .

Czytam, że myślisz o jeżówkach w brązowych turzycach , przed chwilą pisałam o tym u siebie. Z szałwią bardzo mi się te brązy podobają, z różem też może być ciekawie.

Serio nie lubisz Ice Dance? coś mi się gdzieś obiło o uszy... .

Jagoda sprawdziłam magical moonlight na zdjęciach sorzed roku. 1 września była białutka a pod koniec września 28 - brązowa. Nagle obie i limeligpht i magical mi zbrązowiały. Zdjęć pomiędzy tymi datami nie mam.
Jeżówki już w brązy wsadziłam
Enya73 22:19, 03 sie 2014

Oj, jak ja zazdroszczę tego deszczu, u mnie sucho i codziennie bladym świtem muszę podlewać. Aż strach się bać, jak przyjdą rachunki za wodę
Acha, melduję, że w końcu wróciłam do swojego wątku z nowymi fotkami, tak więc serdecznie zapraszam
Bogdzia 22:47, 03 sie 2014

Marzenko często zaglądam ale nic na ogól nie pisze bo Ty jestes skarbnicą wiedzy wiec głosu nie zabieram. Pozdrówka.
KasiaWB 23:12, 03 sie 2014

Marzenko, jak myślisz: czy można jeszcze np. jutro ciachnąć Nigrę? czy poczekać na wiosenne kwitnienie i zaraz potem ciach? )
Pozdrawiam
Madzenka 23:17, 03 sie 2014

KasiaWB napisał(a)
Marzenko, jak myślisz: czy można jeszcze np. jutro ciachnąć Nigrę? czy poczekać na wiosenne kwitnienie i zaraz potem ciach? )
Pozdrawiam

Ciachać mozesz zawsze ale ryzykujesz że nie będzie kwitła. Ja dlatego juz mojej nie tnę mimo że poczochrana. Jak zwykle cięłam ją za pózno czyli w czerwcu...

Na resztę pytań odpowiem jutro.
Iwk4 23:19, 03 sie 2014

Kilka dni przerwy i 30 stron u Ciebie Marzenko mam do nadrobienia. Mus czytać i oglądać
Jagodaa 23:23, 03 sie 2014

Dzięki za informacje .
BarbaraM 08:36, 04 sie 2014

Ja podcięłam niedawno magnolię za radą Marzenki ale tylko od dołu.
Wcześniej cięłam po kwitnieniu a teraz zostawiam "na kwiatki".
nicol21 09:27, 04 sie 2014

Marzena2007 napisał(a)
To już dokleiłam
A teraz przymiarki Finkowych jeżówek
Skoro tojeść nie spełnia poczekiwanych nadziei w stipie będą jeżówki

Szkoda mi tych tojeści... no ale jak nie wyglądały dobrze to jeżówki będą miały super miejscówkę.
A te wysokie z ML fajnie się też prezentują
a tojeść idzie zupełnie out, czy będzie ona tam zanim zakwitną jeżówki?

W sumie to będziesz mieć super konsekwencje kolorystyczną w ogrodzie Podziwiam to!

a jak tam odnawianie drzewa na domu?

Edit: doczytałam o kostrzewie i tojeści.
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
BarbaraM 09:42, 04 sie 2014

Jeżówki w trawach są śliczne.