Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

ana_art 19:27, 12 sie 2013

sama słodycz.... czy śliwe wiśniowo przycinałaś, czy pozwalasz jej rosnąć jak chce?
AgnieszkaW 19:31, 12 sie 2013

Pięknie Marzenko. Ten jasny żywopłocik z lewej strony ściany wodnej to trzmielina cięta?
ana_art 19:32, 12 sie 2013

AgnieszkaW napisał(a)
Pięknie Marzenko. Ten jasny żywopłocik z lewej strony ściany wodnej to trzmielina cięta?
o ile dobrze pamiętam to bukszpan variegata
Anita1978 19:37, 12 sie 2013

Ładniutko
AgnieszkaW 19:37, 12 sie 2013

Dzięki Ana
popcorn 20:58, 12 sie 2013

Madżen, ale cudny busz u Ciebie!!! Trytomy dojrzałam, i stipy -boooskie!! Jak Ci zimują, jakoś je okrywasz? moje chyba zgniły

Zdradź jeszcze jak tniesz i nawozisz limki, bo moje straszne sieroty

pozdrawiam!!
Matka 21:00, 12 sie 2013

Ależ cudniaście
bociek 21:28, 12 sie 2013

No i co ja sie bede produkowac, jakies tam blablabla. Se westchne tylko cichutko i zapytam niesmialo co Ty kcesz ograniczac w tym raju... Czy moze byc piekniej? Echhhhhhh

I zazdraszczam jogi... Ona tak wiele potrafi czlowiekowi poprawic stan

Echhhhh
Luki 21:55, 12 sie 2013

Cudowna Trytoma Szkoda, że nie doczekałem się kwiatów u swojej, zmarzła
Madzenka 22:36, 12 sie 2013

Magda70 napisał(a)
Ależ bujnie....więcej nie piszę bo się powtarzam....
a joga i soczek na zdrowie

Magdo za bujnie. Ale ja zawsze syndorm nadmiaru mam pod koniec lata... Najbardziej lubię ogród na początku maja

AniaK napisał(a)
To ja się powtórzę, przepięknie. Ja nie widzę nic do ograniczania.

Napatrzyłam się na piękny nowoczsńy ogród z trawami i grabami i mam ochotę się ograniczać
Ewkakonewka napisał(a)
Witam Przerobiłam kiedyś na jakimś forum budowę domu, a teraz trafiam na ogród
Przecudnej urody ogród
Miło nacieszyć oczy.
Pozdrawiam gorąco

Witaj, zapraszam na systematyczne wizyty
giza napisał(a)
Jeej, trawniczek jak dywan. A kompozycje rabatowe modelowe!

Lekko zbrzydł bo go w upał skosił M ... A ja zakręciłam nawadnianie bo przy wichurze mi zniszczyło czujnik pomiaru poziomu opadów....
Pszczelarnia napisał(a)
Ta obfitość nasadzeń jest obłędna. Ja się (w obłędzie patrzenia) powtarzam z komentarzami. Ale jak zapisem literowym oddać wzdychanie głębokie z głębi piersi?

Ewo lejesz miód na moje serce aczkolwiek obfitość nadmierna zdaje się nie być zaletą ogrodu Zamiar powzięłam ascezy .....
ana_art napisał(a)
sama słodycz.... czy śliwe wiśniowo przycinałaś, czy pozwalasz jej rosnąć jak chce?

Aniu cięlam ją dosyć póżno o na początku czerwca... Miały być kwadraty... Nic sobie z tego nie robi rośnie jak szalona, ale przynajmniej się zagęściła.

AgnieszkaW napisał(a)

Ania już odpowiedziala - bukszpan variegata. Marzy mi się jeszcze drugi schodek z ciemnego ale za mało miejsca.... Chyba że sobie kiedyś zafuduję donice stalowe to je wypełnie ciemnozielonym bukszpanem

ana_art napisał(a)
o ile dobrze pamiętam to bukszpan variegata

Świetnie pamiętasz Mianuję Cię moim rzecznikiem, ja mam czasami fuchę u Sebka
Anita1978 napisał(a)
Ładniutko

Dziękuję
popcarol napisał(a)
Madżen, ale cudny busz u Ciebie!!! Trytomy dojrzałam, i stipy -boooskie!! Jak Ci zimują, jakoś je okrywasz? moje chyba zgniły

Zdradź jeszcze jak tniesz i nawozisz limki, bo moje straszne sieroty

pozdrawiam!!

Stip nie okrywałam, były tylko na ok 5 cm przysypane korą. O trytomach odpisałam Łukaszowi.
Limki cięłam nad 3-5 oczkiem, im grubszy badyl tym wyżej cięlam, jeśli cieniutki to nawet mocniej ciachnęłam. Widzę, że tak lubi Ale moją incredibal ostro potraktuję następnej wiosny aby się nie pokładała...
Hortensję przeważnie nawożę tymi samymi nawozami co Rh - wiosną kupuję gotowe mieszanki. Potem jak mam ochotę - magiczną siłą do hortensji (znalazłam wariant do białych....nigdzie nie mgłam potem takiego wariantu znależć) , a czasami sypnę ją nawet azofoską. Od kwietnia do lipca nawoże kwitnące raz w miesiącu.
Bogda napisał(a)
Ależ cudniaście

Dlaczego nie byłaś u Joli..???

bociek napisał(a)
No i co ja sie bede produkowac, jakies tam blablabla. Se westchne tylko cichutko i zapytam niesmialo co Ty kcesz ograniczac w tym raju... Czy moze byc piekniej? Echhhhhhh

I zazdraszczam jogi... Ona tak wiele potrafi czlowiekowi poprawic stan

Echhhhh

Kasiu chcę ograniczyć busz... Ale to walka z moją wewnętrzną kokoszką..... Zobaczymy jak mi wyjdzie bo będę ograniczać stopniowo. Mam nadzieję, że do emerytury zdążę

Jogę polecam na kręgosłup i psychikę

Luki napisał(a)
Cudowna Trytoma Szkoda, że nie doczekałem się kwiatów u swojej, zmarzła

Lukasz w ubieglym roku mi wymarzla... W tym skrzętnie okopczykowana i związana przeżyła zimę. Lubię tę cytrynową trytomę. Konweniuje z limkami