Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Kindzia 10:22, 22 sie 2014

Marzena2007 napisał(a)
Kochani zarobiona jestem, malujemy dalej, powrót z pracy o 18, kolacja i malowanie od 19 do zmroku... Potem naleweczki się ważą Czasu na forum brakuje. W weeeknd zaległości nadrobię.
Dziekuję że zaglądacie. W ogrodzie się nic nie dzieje ale w weekend będą fotki frontu, który już pomalowany

Zapraszam wszystkich do Wojsławic na Festiwal Traw 28.09 W ubiegłym roku były przepiękne okazy traw, zachwycające hortensje bukietowe, w tym szczepione i wszelkiej maści byliny oraz wrzosy. Ponadto warto obejrzeć Arboretum, które jest piekne o każdje porze roku. Zwykle wystawia się nasza Finka i T.Grochowski z trawami. Ceny rok temu były naprawdę dobre!

A widać, że niektóre forumowiczki dostawę nalewek na imprezę zapewnia Więc kto ma ochotę to zapraszamy na zjazd Ogrodowiska w Wojsławicach

Toś mnie zainteresowała...to w niedzielę jest? A może bym się wybrała z eMusiem...na te naleweczki Kasię z ZG i Julcię z Głogowa może namówię...i Małgosię z Buczkowic?

Na fotki potem przylecę
Gabisia 21:57, 22 sie 2014

Mala_Mi napisał(a)
Wojsławice mówisz???

Ja robiłam tylko wiśniówkę w tym roku... pierwsza pychotka. i już poszła ..
A z drugiej koleżanka wyjadła 4 kg wiśni moczonych w alkoholu co to miały być dodane do nalewki.. ja ciut też pomogłam.... to dopiero jest pychotka...
Na aroniówkę na razie mam tylko zamrożone liście z wiśni.. ale nalewka jeszcze jest z zeszłego roku.. czyli mogę jechać do Wojsławic z taką nalewką??

Mi się aroniówka już zawsze będzie kojarzyć ze śniegowym ogniskiem u pszczółki..
Pamiętasz Aniu?
Gabisia 21:59, 22 sie 2014

Ja też w Wojsławicach będę - w trzypokoleniowej odsłonie rodzinnej
Do zobaczenia!
makkasia 22:13, 22 sie 2014

Madżen jestem na bieżąco w co nie mogę uwierzyć!!!
Nalewkę muszę wstawić w ten weekend oczywiście z malin.
i oczywiście trzymam kciuki za jak najlepsze i najszybsze ukończenie prac malarskich
a teraz zostawiam wszystkie możliwe ochy i achy na temat ogrodu
fanka
Madzenka 09:50, 23 sie 2014

jalos napisał(a)
Trafiłam tutaj jakimś zrządzeniem losu chyba, jakimś szczęśliwym wpisem w wyszukiwarce google i przepadłam........
I cieszę się bardzo, że szukając traw trafiłam od razu tutaj.
Piękny, cudowny ogród.
Geometryczny i z trawami tak jak lubię.
Jestem pod ogromnym wrażeniem.
I czuję się zainspirowana.
Jeśli tylko czas pozwoli chętnie spędzę jesień i zimę w Twoim ogrodzie a wiosnę, mam nadzieję, rozpocznę z głową pełną pomysłów.
A tymczasem wracam się pozachwycać.....

Witaj, zapraszam na 4 pory roku Jesienią odświeżę wizytówkę bo już nieaktualna
Madzenka 09:52, 23 sie 2014

Dziewczyny zapraszam gorąco do Wojsławic. Rok temu byłam tam pierwszy raz, mimo że było zimno ale słonecznie i to miejsce miało magię. Jeśli zakończyłybyśmy sezon spotkaniem w Wojsławicach byłoby fajnie
Gabi specjalnie dla Ciebie nauczę się robić nalewkę ale może z jeżyn?

Wieczorem wkleję wreszcie jakieś fotki, bo to wstyd....
Cd elewacji.... Jesli za tydzień w sobotę nie skończymy to popełnie sepuku.....

Aha i muszę róże Falstaff posadzić, bo ją wreszcie udało mi się nabyć i lrzybyła, ah już o niej marzę w połączeniu z claire marshall (ta dotrzedopiero pod koniec pażdziernika).

Mam olbrzymią prośbę gdyby ktos znalazł różę. Princess Ann proszę o sygnał, będę dozgonnie wdzięczna.
monteverde 10:06, 23 sie 2014

Marzena2007 napisał(a)
Dziewczyny zapraszam gorąco do Wojsławic. Rok temu byłam tam pierwszy raz, mimo że było zimno ale słonecznie i to miejsce miało magię. Jeśli zakończyłybyśmy sezon spotkaniem w Wojsławicach byłoby fajnie
Gabi soecjalnie dla Ciebie nauczę się robić nalewkę ale może z jeżyn?

Wieczorem wkleję wreszcie jakieś fotki, bo to wstyd....
Cd elewacji.... Jesli za tydzień w sobotę nie skończymy to popełnie sepuku.....

Aha i muszę róże Falstaff posadzić, bo ją wreszcie udało mi się nabyć i lrzybyła, ah już o niej marzę w połączeniu z claire marshall (ta dotrzedopiero pod koniec pażdziernika).

Mam olbrzymią prośbę gdyby ktos znalazł różę. Princess Ann proszę o sygnał, będę dozgonnie wdzięczna.

Mazrenko połączenie Falstaffa z Zdjęcie Claire Marshall Harknessa kolorystycznie świetne ale czy zapachy zbytnio się nie pomieszają? oba intensywne?, a Princess Ann to róża z 2010 r., u nas jej jeszcze nie ma chyba,że zamówisz u Kasi, ona jeździ do Anglii http://www.sklepnaogrodowej.pl/pl/c/Czosnki/84

stychaz 10:34, 23 sie 2014

Marzena2007 napisał(a)

Marzenko Princess Anne kupowałam u B.K. na Bielanach.
Milka 10:54, 23 sie 2014

Marzenko, podziwiam samozaparcie festiwal traw nie zaliczyłam, teraz chcę nadrobić, bo potrzebne mi trawki, tam coś wybiorę
Madzenka 12:58, 23 sie 2014

monteverde napisał(a)

Mazrenko połączenie Falstaffa z Zdjęcie Claire Marshall Harknessa kolorystycznie świetne ale czy zapachy zbytnio się nie pomieszają? oba intensywne?, a Princess Ann to róża z 2010 r., u nas jej jeszcze nie ma chyba,że zamówisz u Kasi, ona jeździ do Anglii http://www.sklepnaogrodowej.pl/pl/c/Czosnki/84

Aniu ja róż nie wącham, wyłącznie ogladam
Widzialam takie połączenie F z CM na FB na Austin Roses Lovers i nie mogłam spać. Musze to skopiować
Mogę zamówić za granicą, jesli nie znajde w Polsce. Podłączę się pod zamówienie rosomanes