Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

ana_art 23:29, 13 sie 2013

wredota jakiegoś przedstawiciela na łomżing posłała... i jeszcze pewnie brzydkiego hahahaha
aneta230972 23:30, 13 sie 2013

Marzena2007 napisał(a)

I worek kory na 1 m2....

Madzenka 23:30, 13 sie 2013

Slawko napisał(a)

Podręcznikowo polecają wiosnę...

Wydaje mi się , że dla traw to akurat lepszy moment..
Slawko 23:31, 13 sie 2013

irena_milek napisał(a)

i na pewno jest, nie zaprzeczam ale akurat ciut odwrotnie robię, może u nas klimat jednak łagodniejszy i można to zrobić teraz, końcem sierpnia, a przymrozki raczej listopad dopiero
jest dużo szkół, ja napisałam, jak ja robię, ale każdy wie, co u niego najlepiej się sprawdza

Klimat na pewno ma tu duże znaczenie... u mnie w sumie też raczej łagodny ale w zeszłą jesień od znajomego zabrałem sadzonkę miskanta chińskiego i w tym roku słabiutko ma się... może ten rok też taki dziki i dlatego. Podręczniki, podręcznikami ale również zdarza mi się przesadzać rośliny tuż prawie że kwitnące
Madzenka 23:33, 13 sie 2013

irena_milek napisał(a)
zdecydowanie można; wiosna jest trudniejsza dla roślin, zwłaszcza, że mamy anomalie pogodowe, teraz mają szanse, minmum 4 tygodnie, to dla trawy całkiem sporo

Drzewa, krzewy... Zdecydowanai tak ale czy trawy? Sialam tarwnik wiosną i jesienią. Zdecydowanie lepszy ten wysoewany wiosną. Jesli tylko trawa dostanie wody to powinna dobrze się zaaklimatyzowac wiosną, z drugiej strony jesień łagodniejsza dla roślin i do stycznia ( wg moich obserwacji zima dopiero w styczniu daje się we znaki) na pewno się dobrze ukorzeni...
Ale jak siebie znam to nie wytrzymam do wiosny... Z drugiej strony teraz nie chcę przesadzać lawendy tylko wiosną.... Więc myślę, jak już demolować zwirek to na calego...
ana_art 23:34, 13 sie 2013

Marzena2007 napisał(a)

A swoją drogą świetna kampania reklamowa z Łomża w tle! Mimo, że mieszkańcy Łomży maja mieszane uczucia, to lepszego sposobu na wypromowanie piwa i miasta chyba jeszcze nikt nie wymyślił... No może Ojciec Mateusz i Sandomierz...
też tak uważam, kampania świetna przecież o o chodzi w reklamie, a focha maja Ci zakompleksieni. Różni ludzie, z różnych warsw społecznych wiedzą co oznacza łomżing i porafią mówić slangiem. Czegóż chcieć więcej. Od kilku lat browar mial fajne reklamy ale ta to miszczostwo
Madzenka 23:34, 13 sie 2013

ana_art napisał(a)
wredota jakiegoś przedstawiciela na łomżing posłała... i jeszcze pewnie brzydkiego hahahaha

Miejscowego nie uroda tu ważna tylko lokalizacja
ana_art 23:36, 13 sie 2013

no tak się przekomarzam przecież
Madzenka 23:37, 13 sie 2013

ana_art napisał(a)
też tak uważam, kampania świetna przecież o o chodzi w reklamie, a focha maja Ci zakompleksieni. Różni ludzie, z różnych warsw społecznych wiedzą co oznacza łomżing i porafią mówić slangiem. Czegóż chcieć więcej. Od kilku lat browar mial fajne reklamy ale ta to miszczostwo

Łomżing przejdzie już na trwałe do historii, nawet gdy po latach nikt już nie będzie pamiętał czego dotyczyła reklama - na wzór OJCIEC PRAĆ? Kto pamieta że reklama dot. Proszku Pollena2000 ???
Browar zmieni 3 razy nazwę i właściciela znaczy się rebranding.... ale będziemy dalej mówić łomżing
Madzenka 23:38, 13 sie 2013

Slawko napisał(a)

Klimat na pewno ma tu duże znaczenie... u mnie w sumie też raczej łagodny ale w zeszłą jesień od znajomego zabrałem sadzonkę miskanta chińskiego i w tym roku słabiutko ma się... może ten rok też taki dziki i dlatego. Podręczniki, podręcznikami ale również zdarza mi się przesadzać rośliny tuż prawie że kwitnące

W zależności od nastronu i weny będzie jesień lub wiosna