Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

makkasia 10:38, 12 gru 2014

muszę powiesić moje karmiki wiszące bo na razie tylko drewniana stołówka czynna.
Już dawno tak się nie śmiałam przed monitorem szoook !!!
Madżenko dzięki za klubokawiarnię
justi 11:16, 12 gru 2014

Tej waty w oknach z tłuczonymi bombkami to ja kiedyś zazdrościłam tym co mieli, bo tak się błyszczało a ja sroka

Madżenko, jaki masz pomysł na robienie kulek-honejek?

Madzenka 20:26, 12 gru 2014

justi napisał(a)
Tej waty w oknach z tłuczonymi bombkami to ja kiedyś zazdrościłam tym co mieli, bo tak się błyszczało a ja sroka

Madżenko, jaki masz pomysł na robienie kulek-honejek?

Justi mój pomysł to zamówienie na allegro
Madzenka 20:26, 12 gru 2014

makkasia napisał(a)
muszę powiesić moje karmiki wiszące bo na razie tylko drewniana stołówka czynna.
Już dawno tak się nie śmiałam przed monitorem szoook !!!
Madżenko dzięki za klubokawiarnię

Kasia moja stolowka pusta, musze czesciej ją uzupełniać
Madzenka 20:28, 12 gru 2014

Bogdzia napisał(a)
Przeczytałam Wasze dowcipkowanie na tematy choinkowe, może pomysłodawcy spróbują zrobic prototypy tych ozdób choinkowych , chętnie bym obejrzała. Wate między okna dawało się głównie ze względów praktycznych. Przy ówczesnej technologii okna po latach rozsychały sie i nie były szczelne i do ich uszczelnienia stosowano uszczelki z pianki ale i wate. Przy okazji pewnie starano się o estetykę tego co robiono, a estetyka była taka jak ówczsne czasy , siermiężna ale była. Za kikanaście czy kilkadziesiat lat teraźniejsze zwyczaje też pewnie bedą budziły śmiech i kpiny , tak to juz jest , czasy i możliwości techniczne sie zmieniają i oby zmieniały sie w coraz bardziej przyjazne człowiekowi bo odwrotny trend też jest niestety możliwy.
Szklane karmiczki piękne ale chyba niezbyt praktyczne bo ptaszek jest w nich uwięziony w razie ataku kota czy ptaka drapieżnego, ale może u Marzenki nie ma takiego zagrożenia.Wyglądają swietnie.

Bogdziu mój Tytus skutecznie odstrasza koty. Czasami gdy przemknie ktoryś to wypuszczam cichaczem Tytusa z domu......
Madzenka 20:29, 12 gru 2014

I aż dziwne, źe ja tych bombek tłuczonych nie pamiętam... Raczej koce pomiędzy nieszczelnymi oknami... Eh co za czasy..
Madzenka 20:30, 12 gru 2014

jazzy napisał(a)
Gratki na 1900 stronnic
Widziałam zakupy srebrzyste - szałowe cyklameny w doniczkach - miodzio, a grizloldowa to sam Clark Griswold by się nie powstydzil
Buziaki oszronione zostawiam

Dzisiaj w ZC ładniejsze zakupy poczyniłam jutro będą fotki
Madzenka 20:31, 12 gru 2014

Mala_Mi napisał(a)
Madżen - gratki I podziękowanie za udostępnienie miejsca na super klubokawiarnię
I spraw sobie taki karmnik.. super desing.. i praktyczny A ptaki będą cie kochać dozgonnie i już sie od śmieciuchów nie opędzisz ..

Aniu a gdzie taki karmnik można zakupić? Ja co roku miłam patyczki z karma lub kulki, to dopiero śmiecenie było... Jutro obejrzę co si pod kulami dzieje....
Madzenka 20:35, 12 gru 2014

Cieszę się, ze miło spędzacie czas ja chwilowo tak pędziłam w robocie, że nie miałam sił już pisać. Czytałam Was po cihutku jeszcze tylko tydzień szalaeństwa i poczujemy magię świąt
ewa004 20:45, 12 gru 2014

To ja czekam cichutko na fotki