Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madzenka 09:54, 25 sie 2013

Kasiek napisał(a)

Leze kolami do gory,rozwalilas mnie.Przejade kopara po moich wlosciach i zaprosze Cie do siebie,kcesz

Cóż za radykalizm w poczynaniach
Madzenka 09:57, 25 sie 2013

Konstancja30 napisał(a)
kostrzewy tworzą świetną siną poduchę ... co do lawendy to ... u mnie jedna ta co po zimie była cudna też nie kwitnie i ... chyba nie zakwitnie bo jak kojarzę to drugiego tłoczenia ona nie ma ... jedno ... szalone i bujne ... oddam neurona abym nie miała racji ...

za to ta co po zimie straszy badylami kwitnie non stop ... łan tworzy aktualnie ukwiecony a nowe do startu gotowe ... tą muszę rozmnożyć ...

okrywowe u mnie listki wypuszczają ... jak po chcemi som ... wiosną zamawiam w rosarium bonicę ... paniom The fairy mówię "przed płot " ... i to na lewo od bramy a to gorsza lokalizacja )))) ...

Madżen buziak ... padam na twarz ... oczywiście taras ... nas wyeksploatował

Nie wymieniaj na bonice.... Kwitnie zdecydowanie krócej i tylko 2x w sezonie... Potem musisz wszystkie kwiaty wycinać..... Co jest mocno uciązliwe, bo jeden kwat już przekiwta i jest brzydki a trzy obok jeszcze nie... Co ja się nożyczkami namacham... Jest fajana jeśli rośnie w połączeniu z innymi..... Mi się udało przez przypadek połączyć ją z inną okrywową, ktora zakwita gdy przekwitnie bonica....a fairy kwitnie caaaaaaały czas....
Madzenka 09:58, 25 sie 2013

Pawlus napisał(a)
Czekam zatem na trawkowe rewolucje Na pewno się czymś zainspiruję. Jeszcze mam malutką prośbę-mogłabyś zrobić fotkę macro miskanta Morning Light? Chcę porównać listki z moimi.

Wyjaśnienie słowne nie wystraczyło? Będzie zatem pismo obrazkowe
Madzenka 09:59, 25 sie 2013

Konstancja30 napisał(a)
i zapomniałam ... w małpach the fairy co zamarły w łanie lawendy znalazłam jaja opuchlaków ... czyli przytargałam je z nimi ... pojedyncze ... zatem będziem lać ...

i jeszcze muszę to wyznać ... pół dnia latałam jak kot z przysłowiowym pęcherzem i kombinowałam 1/3 rabaty ... rzecz działa się pomiędzy hostami ... red baronem ... żurawką i już tam miłościwie panującą lawandą ... i zmierzch mnie zastał ale doniczki ustawione ... w zamyśle jeszcze kostrzewa do przesadzenia i bardzom z siebie dumna była ... do 23 ... bo o 23 zobaczyłam rabatę z Twoją lawendą i zurawkami pod ... i duma siem ulotniła ... taką mam sklerozę, że już nawet zgapianie muszem sobie pół dnia modzić ... jest źle ... ... ze mną ... )))))))))))

Iza przecież ja też zgapiam, więc my jak najlepsi kopiści malarscy mistrzów
dorciabe 10:13, 25 sie 2013

Marzenko dzięki za fotki. Podobają mi się te najmniejsze laurowiśnie, ale Ty masz większe przed hortensjami. Czy te małe podołają i zasłonią dolne suche badylki hortensji?
Madzenka 10:32, 25 sie 2013

dorciabe napisał(a)
Marzenko dzięki za fotki. Podobają mi się te najmniejsze laurowiśnie, ale Ty masz większe przed hortensjami. Czy te małe podołają i zasłonią dolne suche badylki hortensji?

Posadż zwykłe otto luyken - są niskie do ok 0,5 m i mają piekne blyszczace liście. Odmina gajo ma wąskie drobne i mniej błyszczące liście. Otto luyken rośnie we Wrocławiu na placu przed dużym supermarketem, na wygwizdowie, nieokrywana i ma się świetnie, nie wymarza. Więc tę odmianę po prostu polecam.
Madzenka 10:33, 25 sie 2013

Idę sprawdzić czy mnie nie ma w ogrodzie
Konstancja30 10:34, 25 sie 2013

wróć z mnóstwem zdjęć ...
Enya73 10:43, 25 sie 2013

Macham do Ciebie
Sebek 11:07, 25 sie 2013

Rewolucja trawkowa w toku