Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Kasiek 23:19, 24 sie 2013

Aaaa Marzenko zapomnialam Znalazlam super odmiane clematisa,kwitnie tak samo jak Rubens,a mianowicie :to Tetra Rose,clematis o delikatnym ,korzennym zapachu,w 1993 roku odznaczony AGM (Award of Garden Merit) .To angielskie wyroznienie dla roslin,ktore spelniaja rozne wymagania ogrodnikow. Jest piekny
Sebek 23:20, 24 sie 2013

Masz juz glos W ogrodzie slicznie, jak zwykle
Madzenka 23:22, 24 sie 2013

Sebek napisał(a)
Masz juz glos W ogrodzie slicznie, jak zwykle

Sbcou zapraszam jutro na moje rewolucje trawkowe
Madzenka 23:22, 24 sie 2013

Kasiek napisał(a)
Aaaa Marzenko zapomnialam Znalazlam super odmiane clematisa,kwitnie tak samo jak Rubens,a mianowicie :to Tetra Rose,clematis o delikatnym ,korzennym zapachu,w 1993 roku odznaczony AGM (Award of Garden Merit) .To angielskie wyroznienie dla roslin,ktore spelniaja rozne wymagania ogrodnikow. Jest piekny

Koniecznie musze zapisać i zapamiętać
Madzenka 23:25, 24 sie 2013

I jeszcze jedno... Wreszcie pozbyłam się kłosówki holcus millis ... Gdy ją wykopywałam było w ziemi pełno jaj opuchlaków.... Obok rosła zamierająca azalia.... W to miejsce posadziłam żurawki... Chyba zapewniłam im niezłą stołówkę ...
Kasiek 23:25, 24 sie 2013

Marzena2007 napisał(a)

Kasiek ja cały czas tak mam.... ciągle poprawiam, bo ciągle mi się nie podoba i mam misz masz.... w poprzednim ogrodzie chyba z 7 lat trwało zanim mogłam powiedzieć o moich 70 m2 że wygląda całkiem dobrze.... dlatego się nie stresuj, bo ja teraz przerabiam ogród zaprojektowany przez architekta krajobrazu....

Leze kolami do gory,rozwalilas mnie.Przejade kopara po moich wlosciach i zaprosze Cie do siebie,kcesz
Konstancja30 23:28, 24 sie 2013

kostrzewy tworzą świetną siną poduchę ... co do lawendy to ... u mnie jedna ta co po zimie była cudna też nie kwitnie i ... chyba nie zakwitnie bo jak kojarzę to drugiego tłoczenia ona nie ma ... jedno ... szalone i bujne ... oddam neurona abym nie miała racji ...

za to ta co po zimie straszy badylami kwitnie non stop ... łan tworzy aktualnie ukwiecony a nowe do startu gotowe ... tą muszę rozmnożyć ...

okrywowe u mnie listki wypuszczają ... jak po chcemi som ... wiosną zamawiam w rosarium bonicę ... paniom The fairy mówię "przed płot " ... i to na lewo od bramy a to gorsza lokalizacja )))) ...

Madżen buziak ... padam na twarz ... oczywiście taras ... nas wyeksploatował
monteverde 23:29, 24 sie 2013

W iglakach można kupić
Pawlus 23:32, 24 sie 2013

Czekam zatem na trawkowe rewolucje Na pewno się czymś zainspiruję. Jeszcze mam malutką prośbę-mogłabyś zrobić fotkę macro miskanta Morning Light? Chcę porównać listki z moimi.
Konstancja30 23:33, 24 sie 2013

i zapomniałam ... w małpach the fairy co zamarły w łanie lawendy znalazłam jaja opuchlaków ... czyli przytargałam je z nimi ... pojedyncze ... zatem będziem lać ...

i jeszcze muszę to wyznać ... pół dnia latałam jak kot z przysłowiowym pęcherzem i kombinowałam 1/3 rabaty ... rzecz działa się pomiędzy hostami ... red baronem ... żurawką i już tam miłościwie panującą lawandą ... i zmierzch mnie zastał ale doniczki ustawione ... w zamyśle jeszcze kostrzewa do przesadzenia i bardzom z siebie dumna była ... do 23 ... bo o 23 zobaczyłam rabatę z Twoją lawendą i zurawkami pod ... i duma siem ulotniła ... taką mam sklerozę, że już nawet zgapianie muszem sobie pół dnia modzić ... jest źle ... ... ze mną ... )))))))))))