Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madzenka 15:11, 28 wrz 2013

Loosiuu napisał(a)
Jeszcze borówki, agrest, porzeczkoagrest... i mrożony jogurt

Nie nie mam miejsca
Madzenka 15:12, 28 wrz 2013

agniecha973 napisał(a)

Madżen, to w następnym etapie szaleństwa ogrodowego to już się śniadania w zielonych centrach jada!!!???
Ratunkuuuuuuuuuuu!!!!!!! Jak z tego wyjść już teeraz, kiedy (mam nadzieję) jeszcze nie jest za późno?!

To Gabisia mi taki pomysł podrzuciła Po prostu raj Jajecznica podana w ZC smakuje bosko a potem zakupy
Madzenka 15:14, 28 wrz 2013

Konstancja30 napisał(a)

to bardzo przyjemne szaleństwo ... grupa świętokrzyska ma zamiar mocno naciskać na nieświadomych jeszcze naszych marzeń właścicieli szkółki w K ... ... mającej warunki aby zainstalować tam stolik i ławeczkę choćby na kawusię ... możliwość zjedzenia śniadania w takim miejscu to już absolutna lubieżność i rozpusta ale jak wiemy wrocławianki w zielonych lubieżnościach stanowią czołówkę peletonu ))))) ...

moje zdanie ... pogłębiać ... nie wychodzić ...

Czytałam o planie na stoliczek Popieram
Takie śniadania ogrodowe z dziewczynami jest boskie. Zrobiłyśmy sobie takie po poprzednim wypadzie na giełdę i powiem Ci, że daje niesamowitego powera na caly weekend.
ana_art 15:56, 28 wrz 2013

a maliny jakieś specjalne sadziłaś? bo słyszałam że one strasznie się rołażą... któregoś dnia bylam świadkiem rozmowy w ogrodniczym. Klient szukał nie rozlażącej się maliny. powiedział że sąsiad nie wyrazil zgody na to by ten przy płocie sadził maliny bo on plantacji na swojej działce nie chce...
Kondzio 18:52, 28 wrz 2013

no no super że myślisz o owocach do jedzenia a nie tylko ozdobnych kwiatach hi hi hi
Madzenka 19:22, 28 wrz 2013

ana_art napisał(a)
a maliny jakieś specjalne sadziłaś? bo słyszałam że one strasznie się rołażą... któregoś dnia bylam świadkiem rozmowy w ogrodniczym. Klient szukał nie rozlażącej się maliny. powiedział że sąsiad nie wyrazil zgody na to by ten przy płocie sadził maliny bo on plantacji na swojej działce nie chce...

Widziałam w necie jak budować płotki z tyczek bambusowych aby ograniczać ich wzrost
Ponadto są posadzone w rogu działki przy macie i nie mają gdzie się rozłazić
Madzenka 19:23, 28 wrz 2013

Kondzio napisał(a)
no no super że myślisz o owocach do jedzenia a nie tylko ozdobnych kwiatach hi hi hi

Uwielbiam maliny i marzyłam od kilku lat o tych krzaczkach. W przyszłym roku będę miała własną malinówkę
Madzenka 19:25, 28 wrz 2013

Dzisiejszy ogród
Kwitną róże, werbeny, przetaczniki i oczywiście lawenda

Madzenka 19:27, 28 wrz 2013

Spojrzenie zza płotu... wystają nad żywopłot cisowy zawilce. Za rok ich nie bedzie widac od strony ulicy

Madzenka 19:30, 28 wrz 2013

Kule pod brzozami
Pod brzozą z prawej strony nic nie mogłam wkopać.... albo korzenie brzozy albo nawadnianie... więc bukszpany posadzone niesymetrycznie co mnie strasznie irytuje....ale innej opcji nie ma....

Aby wkopać kule znów musiałam wykopać: azalie, carexa oraz trzy hosty.... urobiłam się po pachy....
Ale dzięki temu mam carexy na rabacie przy tarasie kuchennym i hosty na hostowisko z tyłu domu