Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

zbigniew_gazda 11:40, 29 wrz 2013

Pozdrawiam Marzenko a u nas był dziś przymrozek! Może nadejdzie złota jesień?
Gardenarium 11:46, 29 wrz 2013

Kindzia napisał(a)
A już mi przeszło z wymianą kilku moich róż...i znowu wlazłam na "kuszenie ogrodnika"...austinki...taka ciemna...ale mnie korci!!!
Mam dwie Nostalgie...jedna by mogła w prezencie iść...mam jedną Koleżankę zachwycającą się...już by miejsce było...

Lecę na słoneczko Buziolek

P.S. Masz może Carex ornithopoda ‘Variegata’ ? P.Smal mi ją polecił zamiast kłosówki na to moje trudne miejsce i zmieniłam zamówienie.

Kindzia, zdecydowanie dobra decyzja, kłosówki nie polecam, już to przerobiłam, carex ok. Pokazywałam sadzenie dwa lata temu w ogr. z lustrem i u siebie.

Instagram Ogrodowiska
ewa004 14:47, 29 wrz 2013

monteverde napisał(a)

Nawet u Goniaka Maja pokazywała piękne budleje i Gosia też obrywa przekwitnięte kwiatostany, a program z Gosią obejrzalam chyba z 5 razy z braku kompa i tęsknota za Wami dobranoc

A który to odcinek ? Z którą Gosią ?
Madzenka 16:12, 29 wrz 2013

ewa004 napisał(a)

A który to odcinek ? Z którą Gosią ?

No fiesz nie czytałaś, nie glądałaś!! Wstydź się . Ja mam od Gosi prawdziwą kolekcjonerską hostę Wczoraj posadziłam ją na przód hostowiska, bo przecież jest tego godna
Madzenka 16:16, 29 wrz 2013

Gardenarium napisał(a)
Optuję Marzenko za mocnym różem u Ciebie, pasuje do szarości, jakoś niedawno pytałaś o ciemne róże - polecam William Lobb http://www.davidaustinroses.com/english/Showrose.asp?Showr=596

a inne masz tutaj https://www.ogrodowisko.pl/watek/3375-roze-ciemne-rozowofioletowe

Powiem Ci, że uwielbiam takie pracowite ogrodniczki, ja też taka jestem, choć już lata nie te ale daję radę i latam nawet

Danusiu kusiecielko!!! miałam ją kupić dopeiro wiosną!!! Chyba kupię z odkrytym korzeniem....
butterfly 16:17, 29 wrz 2013

NO jesteś

Co kupiłaś ?
Madzenka 16:17, 29 wrz 2013

Gardenarium napisał(a)

Kindzia, zdecydowanie dobra decyzja, kłosówki nie polecam, już to przerobiłam, carex ok. Pokazywałam sadzenie dwa lata temu w ogr. z lustrem i u siebie.

Wlaśnie dzisiaj kupiłam sporą carex ice dance - do podziału na kilka sztuk uwielbiam te zimozielone carexy!!! A kłosówki.... Hm..... Tylko kłosy mają ładne..... U mnie bedą rosly za bukszpanami.....
Madzenka 16:22, 29 wrz 2013

butterfly napisał(a)
NO jesteś

Co kupiłaś ?

Kupiłam 5 gracillimusów po 10 zł, dwa morning light po 12 zł, 5 carexów praire fairy po 8 zł, 4 dąbrówki po 5,50 zł. Były piekne wrzosy po 3 zł a wieeeelkie po 6 zł.... Ale nie kupiłam.... Potrzebuję jeszcze 1 sezonu aby je pokochać
I bylo istne szaleństwo rozplenicowe (w kaźdym rozmiarze) oraz hortensjowe - hortensje szczepione po 25 zl. Rozplenic i hortensji mam juź multum dlatego nie kupiłam

Usłyszłam taką wypowiedź: " to istne szalensje z hortensjami.... Przecieź mam cały ogród w hortensjach... Po co kolejne kupilam" to mówiła Pani, ktora targała kolejne dwie wielkie bukietowe
Ceny i jakość roślin była znakomita. była nasza. Marta Finka i Tomek i Kasia z Radkowa
Zarzaz wkleje jakieś zdjęcia.
Już się nie uwolnię od arboretum.... I wierzyć się nei chce źe byłam tam po raz pierwszy....
butterfly 16:27, 29 wrz 2013

Ale fajnie.....
Ceny super, szkoda że u nas w okolicach nie ma czegoś podobnego..

Ja tez jakos nie mogę zakochać sie we wrzosach... podobaja mi się u innych.
czekam na fotki
Enya73 16:29, 29 wrz 2013

Wow, wspaniałe zakupy,a cena turzyc Praire Fire niezwykle atrakcyjna.Ja moje kupowałam po 22 zł sztuka,ale są dość duże.

To czekamy na fotki,na pewno o tej porze roku jest tam przepięknie