Kindzia, zdecydowanie dobra decyzja, kłosówki nie polecam, już to przerobiłam, carex ok. Pokazywałam sadzenie dwa lata temu w ogr. z lustrem i u siebie.
No fiesz nie czytałaś, nie glądałaś!! Wstydź się . Ja mam od Gosi prawdziwą kolekcjonerską hostę Wczoraj posadziłam ją na przód hostowiska, bo przecież jest tego godna
Wlaśnie dzisiaj kupiłam sporą carex ice dance - do podziału na kilka sztuk uwielbiam te zimozielone carexy!!! A kłosówki.... Hm..... Tylko kłosy mają ładne..... U mnie bedą rosly za bukszpanami.....
Kupiłam 5 gracillimusów po 10 zł, dwa morning light po 12 zł, 5 carexów praire fairy po 8 zł, 4 dąbrówki po 5,50 zł. Były piekne wrzosy po 3 zł a wieeeelkie po 6 zł.... Ale nie kupiłam.... Potrzebuję jeszcze 1 sezonu aby je pokochać
I bylo istne szaleństwo rozplenicowe (w kaźdym rozmiarze) oraz hortensjowe - hortensje szczepione po 25 zl. Rozplenic i hortensji mam juź multum dlatego nie kupiłam
Usłyszłam taką wypowiedź: " to istne szalensje z hortensjami.... Przecieź mam cały ogród w hortensjach... Po co kolejne kupilam" to mówiła Pani, ktora targała kolejne dwie wielkie bukietowe
Ceny i jakość roślin była znakomita. była nasza. Marta Finka i Tomek i Kasia z Radkowa
Zarzaz wkleje jakieś zdjęcia.
Już się nie uwolnię od arboretum.... I wierzyć się nei chce źe byłam tam po raz pierwszy....