Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

baraga1904 08:09, 09 paź 2013

....orędowniczko grabowa...dajesz mi do myslenia i M bardzo by chciał..ale ja nie nie mam w projekcie ani jednego jak wykombinowac żeby były? ach...pomyslimy zimą bo teraz zero czasu...no i do tego te cwiczenia jakby dwa ruskie czołgi po kręgosłupie...ale w koncu śpię w nocy i odstawiam jedne prochy...jak tak dalej będzie to żadne sadzenie cebul mi nie straszne... w sobotę będzie...
...pozdrawiam...
Milka 08:35, 09 paź 2013

Marzena2007 napisał(a)

Mi brakuje topiarów z drzew liściastych w polskich ogrodach. Ciągle nie rozumiem tego uwielbienia dla iglaków. Czy jest coś piękniejszego niż ropięte ramiona grabów lub platanów? Najlepsi projektanci świata corocznie na CHFSh pokazują piekne mury z grabów i buków a my wciąż sadzimy tuje..... Jestem w stanie je polubić w Alpach gdzie są idealnie strzyżone w piekne gęste murki ale rozlazłych wyrośniętych ponad miarę tuj po prostu nie lubię.... Za to kocham liściaste i lubię grabić liście z trawnika w słoneczne jesienne dni...

w końcu jest fanka liściastych, do tego nie narzeka, u mnie liści do grabienia mnóstwo, jak masz chęć, zapraszam, robótka az do zimy
Tosia 11:51, 09 paź 2013

Marzena2007 napisał(a)

Pomogłabym Ci, bo jestem niedaleko, ale niestey w pracy... Buziam i czuje źe jest ciepło w Warszawie.
Na sobotę ustawiam celownik na sadzenie cebulowych, nawet w deszczu.

Ja też. Ale najpierw przekopki rabaty

Ps. Twoja dokumentacja (z góry) zachwyca..
popcorn 12:03, 09 paź 2013

Irenko, u mnie drzew prawie brak, a liscie i tak sa, od sasiadow wiec na nowej dzialce bede miala brzozy, juz sie nie moge doczekac, a co

pozdrawiam!
Madzenka 22:51, 09 paź 2013

Gabrysia_ napisał(a)
Macham w ten pogodny dzień
...ty pewnie odsypiasz podróż

Jakie odsypianie? O 7:00 już byłam na nogach a o 18 wróciłam z pracy.....
Madzenka 22:53, 09 paź 2013

baraga1904 napisał(a)
....orędowniczko grabowa...dajesz mi do myslenia i M bardzo by chciał..ale ja nie nie mam w projekcie ani jednego jak wykombinowac żeby były? ach...pomyslimy zimą bo teraz zero czasu...no i do tego te cwiczenia jakby dwa ruskie czołgi po kręgosłupie...ale w koncu śpię w nocy i odstawiam jedne prochy...jak tak dalej będzie to żadne sadzenie cebul mi nie straszne... w sobotę będzie...
...pozdrawiam...

Wierzę że wytrzymasz i z czasem czołgu nie będzie oraz zapomnisz, że bolał Cię kregosłup a i kolano wróci do dawnej formy!!
Trzymam kciuki za miejsce dla graba
Madzenka 22:54, 09 paź 2013

irena_milek napisał(a)

w końcu jest fanka liściastych, do tego nie narzeka, u mnie liści do grabienia mnóstwo, jak masz chęć, zapraszam, robótka az do zimy

Irenko chętnie, tylko o 21 dzisiaj podlewałam rośliny sadzone w sobotę rano... Nie mogę się ogarnąć czasowo i jak na razie do kóńca miesiąca wydaje się że nie będzie lżej...
Madzenka 22:57, 09 paź 2013

Tosia napisał(a)

Ja też. Ale najpierw przekopki rabaty

Ps. Twoja dokumentacja (z góry) zachwyca..

Ja już co miałam to przekopalam ... Zostało mi do posadzenia ok 2 tys cebul.... Z ubiegłego roku (wszystkie wykopalam po wizycie w Keukenhoff) i z tego roku.....
Madzenka 22:57, 09 paź 2013

popcarol napisał(a)
Irenko, u mnie drzew prawie brak, a liscie i tak sa, od sasiadow wiec na nowej dzialce bede miala brzozy, juz sie nie moge doczekac, a co

pozdrawiam!

Dokupujesz działkę obok?
Madzenka 22:58, 09 paź 2013

monteverde napisał(a)
O ktoś tu spać nie może pozdrawiam sówki

Zawsze po spędzeniu godzin za kólkiem w nocy nie mogę spać...