Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Gardenarium 19:18, 07 paź 2013

martaibartek napisał(a)

Marzenko możesz rozwinąć temat?
Jak to zrobić? od czego zacząć?

Odnośnie podwyższania brzozy Pendula. Miejsce szczepienia na odpowiedniej wysokości powoduje, że brzoza zwisa w dół i nie ma szans żeby była wyższa, chyba że sama coś nieco do góry wypuści, Podwiązując jakieś piętra do patyka w górę, powodujemy, że ma ona nadzieję na bycie wyższą.

Instagram Ogrodowiska
Kindzia 20:02, 07 paź 2013

Byłam, popodziwiałam, pozdrawiam
baraga1904 20:15, 07 paź 2013

....a mój M. wczoraj ni stąd ni z owąd zapytał :" A dlaczego my nie mamy grabów? kup graby to będę je fajnie formował."
...czyżby w tajemnicy czytał Ogrodo...???? i Twój wątek w dodatku? muszę zrobic dochodzenie....
...pozdrawiam najcieplejszy kawałek Polski...
Madzenka 22:04, 07 paź 2013

baraga1904 napisał(a)
....a mój M. wczoraj ni stąd ni z owąd zapytał :" A dlaczego my nie mamy grabów? kup graby to będę je fajnie formował."
...czyżby w tajemnicy czytał Ogrodo...???? i Twój wątek w dodatku? muszę zrobic dochodzenie....
...pozdrawiam najcieplejszy kawałek Polski...

kup mu graby niech formuje
Madzenka 22:05, 07 paź 2013

Gardenarium napisał(a)

Odnośnie podwyższania brzozy Pendula. Miejsce szczepienia na odpowiedniej wysokości powoduje, że brzoza zwisa w dół i nie ma szans żeby była wyższa, chyba że sama coś nieco do góry wypuści, Podwiązując jakieś piętra do patyka w górę, powodujemy, że ma ona nadzieję na bycie wyższą.

Dokładnie w taki sposób podnioslam moje brzozy i kiku-shidare
Madzenka 22:10, 07 paź 2013

monitka napisał(a)
Madżen a ile od płotu sadziłaś ten żywopłot grabowy? coś mi się kołacze 80 cm...
Wiem że kiedyś pisałaś, ryję już drugi dzień i nie mogę znaleźć...

Cuuuudne foty pokazałaś jak zawsze
pozdrawiam

Mój został posadzony w odległości 1 m od ogrodzenia. Dzieki temu mam miejsce pomiędzy płotem a drzewkami do strzyżenia żywopłotu.
Madzenka 22:13, 07 paź 2013

Dziękuję że zaglądacie. Jestem mocno zmęczona więc tylko cichutko sobie was czytam i zostawiam krótkie komentarze. Dziekuję, że mnie odwiedzacie i dziękuję za pochwały dla mojego ogrodu. Bardzo mnie to cieszy gdyż uwielbiam w nim spędzać czas, dopieszczać go i patrzeć na niego przez wielkie okna nawet gdy jest zimno. Gdy jest skąpany w słońcu, tak jak było to w niedzielę, niewiele mi do szczęścia potrzeba
AgnieszkaW 22:16, 07 paź 2013

Marzenko, do Twojego ogrodu zawsze warto zaglądać
Magda70 22:23, 07 paź 2013

Moja droga...dzień bez Twojego ogrodu to dzień stracony....
Ale to zabrzmiało....ups
malgorzata_s... 22:58, 07 paź 2013

Witam. Byłam w Twoim ogrodzie wiele razy. Zawsze jak mam ochotę na porządek i nowoczesność to oglądam.Nie ujawniałam się ale dziś wpadam od Kasi i zgadzam się w pełni z tym skandalicznym skandalem. Wyobraź sobie moje zdziwienie jak podali wagę. Podejrzewałabym podmiankę ale żadna inna nie rodziła.Twój ogród jest naprawdę bomba. Ja musiałabym mieć kilka ogrodów ale i to nie byłoby gwarancją konsekwencji w wyborze roślin. Mam więc misz masz ale go kocham. Pozdrawiam