Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Sebek 21:11, 12 paź 2013

Marzena2007 napisał(a)

Super pomysl!!! Mam bagatell i są świetne!!!!

Widzisz - trochę świeżego powietrza dziś zaczerpnąłem i od razu dobre pomysły podsuwam
Poczytałem o Twoich oknach i współczuję - ale jakbym miał możliwość to machnąłbym sobie taką ścianę na domu bez zastanawiania
Agnieszka_B 21:21, 12 paź 2013

Luki napisał(a)

Szkoda żurawek berberysy mimo wszystko to dobry pomysł, jeszcze wiecej koloru jesienią będzie. Ja niestety też znalazłem mase pędraków w trawniku, dużą część wybrałem ręcznie i ptaki mocno sobie pojadły. Nie chce używać chemii, ale wiosną chyba będzie to konieczne...

A do mnie znów przywędrował kret! tym razem powitalam go z otawartymi ramionami!
wczesniej zdzierałam spora część trawnika na rabaty , no i na żywopłot grabowy i troszkę dziadostwa w ziemi znalazłam , więc taki podziemny mięsożerca bardzo mi teraz na reke.
Madzenka 21:22, 12 paź 2013

Luki napisał(a)
Piękna jesień, trawki to jednak obowiązek w każdym ogrodzie, strasznie mnie korciło teraz wszędzie powsadzać, ale dla bezpieczeństwa poczekam do wiosny. Ja muszę pocieszać się zdjęciami z lata, bo jak teraz patrze na rabaty to z chęcią połowe bym przekopał, taki już los gdy lilie i inne letnie kwiaty grają letnie skrzypce.
Szkoda żurawek berberysy mimo wszystko to dobry pomysł, jeszcze wiecej koloru jesienią będzie. Ja niestety też znalazłem mase pędraków w trawniku, dużą część wybrałem ręcznie i ptaki mocno sobie pojadły. Nie chce używać chemii, ale wiosną chyba będzie to konieczne...

Na krewetki dursban był całkowicie nieskuteczny... Wiosna będą nicienie...
Łukasz w moim ogrodzie jest tak dużo zimozielonych:bukszpanów, laurowiśni, cisów i traw. Wtedy zarówno jesienią jak i zimą jest ładnie.
Madzenka 21:24, 12 paź 2013

Konstancja30 napisał(a)
ulubione zakątki trafffkowe ... są jak kremówka ... mniam ... ...

ulubione zakątki różane i gabionowe z kulkami pod sosną ...

ulubiona bergenia ...

że o płonącej jakąś nieziemską energią !!! trytomie nie wspomnę ...

nie miałam popkornu ... popijam herbatkę a obejrzałam to wszystko co chciałabym mieć już u siebie ... a troszku to do takiego widoku jeszcze mam ... duże troszku ... zważywszy, że szkielet robię ))

wiesz, że kofffam ten ogród ... cały ... ale ta trytoma !!! ... no i mus teraz trytomy szukać ... Madżen i co z Tobą mam )))) ...

Nie szukaj trytomy jeśli zimę przeżyje ukopię Ci moja pierwsza trytoma była sadzonką od teściowej one się fajnie rzrastają a gdy są za gęste liście nie wyglądają tak ładnie.
Bogdzia 21:25, 12 paź 2013

Nie będe wogóle oryginalna gdy po obejrzeniu zdjec powiem ze masz cudnie. Trytomy na tle trawek cudne. Pozdrówka.
Madzenka 21:26, 12 paź 2013

Sebek napisał(a)

Widzisz - trochę świeżego powietrza dziś zaczerpnąłem i od razu dobre pomysły podsuwam
Poczytałem o Twoich oknach i współczuję - ale jakbym miał możliwość to machnąłbym sobie taką ścianę na domu bez zastanawiania

Sebek ja zachorowałam na płaski dom, taki jak z danusiowego nowego projektu.... Albo taki jak na Ślasku Katti... Już myśle... Ale musiałabym zmienić prace na Warszawe..... Ale na emerytirze bedę miała nowy dom
Madzenka 21:27, 12 paź 2013

Agnieszka_B napisał(a)

A do mnie znów przywędrował kret! tym razem powitalam go z otawartymi ramionami!
wczesniej zdzierałam spora część trawnika na rabaty , no i na żywopłot grabowy i troszkę dziadostwa w ziemi znalazłam , więc taki podziemny mięsożerca bardzo mi teraz na reke.

U mnie się teź przy płocie wykopał... I wcale to mnie nie martwi zawsze wiedziłam, ze kretik z bajki to dobry stwór
Madzenka 21:28, 12 paź 2013

Bogdzia napisał(a)
Nie będe wogóle oryginalna gdy po obejrzeniu zdjec powiem ze masz cudnie. Trytomy na tle trawek cudne. Pozdrówka.

Bożenko a ja przez twój indian Summer marzę o kolejnych klonach ... Ogród musiałby być z gumy...
Gardenarium 21:38, 12 paź 2013

Byłam, ale nie mam co napisać bo wszystko napisane

Instagram Ogrodowiska
Sebek 21:39, 12 paź 2013

Marzena2007 napisał(a)

Sebek ja zachorowałam na płaski dom, taki jak z danusiowego nowego projektu.... Albo taki jak na Ślasku Katti... Już myśle... Ale musiałabym zmienić prace na Warszawe..... Ale na emerytirze bedę miała nowy dom

Ja też taki ze stropodachem widzę w najśmielszych marzeniach Ale wiem, że w moich regionach jest to niepraktyczne, bo już widzę 1,5 metra śniegu na dachu Wrocław to całkiem co innego, bo tam u was śniegu mało Ale takie nowoczesne domy coraz częściej pojawiają się w Polsce co mnie cieszy, bo można sobie powzdychać