Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madzenka 10:38, 10 lis 2013

irena_milek napisał(a)
Perukowca pilnuj, mój wyrósł ogromny, wielkie drzewo, w sierpniu został upiłowany, został pień szerokości 15 cm, wysokości 10 ale odrasta i teraz będę robic juz inne cięcie
metamorfozę na nowo obejrzałam

Mój ma za zadanie urosnąć i zasłonić bajzlownik ale pozwolenie dostanie od wysokosci 1,4 m
Madzenka 10:42, 10 lis 2013

eee_taam napisał(a)
super pokazujesz zmiany w twoim ogrodzie
łatwo w ten sposób zauważyć że aby osiagnąć coś pięknego należy włożyć w to dużo pracy

a zmiany w ogrodzie sa nieuniknione .......jak widać.......tak jak przemeblowanie w domu czy tez malowanie

Zmiany w ogrodzie bedą stale bo:
1. lubię zmiany
2. zmieniają się upodobania
3. szaleję na punkcie róznych insporacji np z CHFSh
4. rosliny wypadają - szkodniki, wymarzanie, choroby grzybowe

W tym momencie, w ktorym jest mój ogród, takie zmiany są dobre i nie męczące. Natomiast gdy z powodu pkt 4 musialam dokonywać zmian przez pierwsze dwa lata to mocno cierpialam... Szczególnie po pierwszej zimie pgrodu, na złość ekstremalnie mroźnej i bezśnieznej, miałam kryzys ogrodowy Gdybym nie trafiła wtedy na forum pewnie ogród powstałby wolniej...
Madzenka 10:43, 10 lis 2013

eee_taam napisał(a)
niewiem czy znacie wątek ele2001 .....wykarczował cały ogród ??? ciekawe jaki ma plan?
to są zmiany na miarę ogrodowiska.......to duży stres jest chyba? ....taka demolka

Idę zobaczyć.

Lepiej czsami wykatczować całość i zacząć od nowa niż zmieniać na raty ale tak, że nadal się nam nie podoba...
Lena 11:24, 10 lis 2013

Oj Marzenko,Marzenko.....cóż Ty za ogród pokazujesz...no przeca ja u siebie za milion lat tak mieć nie będę!
Ideał
Słońce zostawiam
Zielona 11:30, 10 lis 2013

Marzena2007 napisał(a)

Widzialam ten landszafcik a swoją drogą do czegóż nas może doprowadzić pogoń za modą Gdybym sobie takiego jelenia kupiła M by mnie zamknął w wariatkowie
Madżen... przeca gdybyś TY kupiła jelenia, to by oznaczało, że MUS takiego mieć i basta Małżon chyba już przyzwyczajony, że przeczucia masz i że obciachu byś nie narobiła W hotelu jeszcze jeden taki siedzi - nad wejściem się pyszni. W Londku dzisiaj słonko. Ale fotek chyba niewiele zrobię, bo zaraz ruszamy na korty. M. służbowo, ja dla towarzystwa. Poza tym... jak oglądam Twoje pinsy, to zastanawiam się, czy Ciebie cokolwiek jest w stanie zaskoczyć Zgromadziłaś tyyyyle doskonałych inspiracji, że wyjść nie można...
jotka 11:38, 10 lis 2013

Marzena2007 napisał(a)

Tak ściana i kule bukszpanowe pod brzozami są podświetlone
Stare zdjęcie zaraz wkleję

Twój ogród oświetlony promieniami słońca jak i sztucznym oświetleniem jest śliczny Sztuczne oświetlenie podkreśla to czego nie zdoła słoneczko A poza tym idealne na krótkie dni jakie mamy teraz ...

Madzenka 11:56, 10 lis 2013

Zima to czas na knucie planu koljenych zmian za to kocham ogrod, gumowce i łopatę, że oni zmiosą wszytsko w przeciwienstwie do mojego otoczenia
Madzenka 11:57, 10 lis 2013

Zielona napisał(a)
Madżen... przeca gdybyś TY kupiła jelenia, to by oznaczało, że MUS takiego mieć i basta Małżon chyba już przyzwyczajony, że przeczucia masz i że obciachu byś nie narobiła W hotelu jeszcze jeden taki siedzi - nad wejściem się pyszni. W Londku dzisiaj słonko. Ale fotek chyba niewiele zrobię, bo zaraz ruszamy na korty. M. służbowo, ja dla towarzystwa. Poza tym... jak oglądam Twoje pinsy, to zastanawiam się, czy Ciebie cokolwiek jest w stanie zaskoczyć Zgromadziłaś tyyyyle doskonałych inspiracji, że wyjść nie można...

Ogladaj inspiracje aby ustalić co Ci sie podoba. Moje jednak w przeważającej mierze są geometryczne....

Do jelenia nie dojrzalam..... Bo mam ciągle przed oczami makatki z jeleniem w kuchni z czasów dzieciństwa
Ale o lampie koń kiedyś nawet pomyslalam
Madzenka 11:58, 10 lis 2013

Lena napisał(a)
Oj Marzenko,Marzenko.....cóż Ty za ogród pokazujesz...no przeca ja u siebie za milion lat tak mieć nie będę!
Ideał
Słońce zostawiam

Znaczy sie zabrałaś.... Po przestało świecić
agam 12:13, 10 lis 2013

Odnośnie sadzenia żurawek w doniczkach to też lipa. Te poczwary wlezą wszędzie