Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Konstancja30 21:48, 10 lis 2013

metamorfozę sobie obejrzałam kilka razy ... choć pewne jej obrazy mam wyryte pod powiekami ... jak szybko tu zaszły zmiany w scenach widzenia ...

a że mam nostalgiczny nastrój to napiszę, że to niewiarygodne jak wszystko się zmienia i wokół nas i w nas ... i nie trzeba dużych perspektyw lat ... wystarczy kilka sezonów ... zupełnie jak w starym filmie "Za rok o tej samej porze" ... choć tam lat było wiele ... ...

Madżen buziak
Madzenka 22:19, 10 lis 2013

malgorzata_szewczyk napisał(a)

Tak pięknie że ja siedziałabym stale w tym zimowym i gapiła się. Może nawet bym spała .

W ubiegłym roku przed ścianą na tarasie stały kanapy...ale nie mogłam zdzierżyć wycieczek oglądajacych nas od strony ulicy Czekam aż żywopłot cisowy oraz graby podrosną i będziemy latem leżakować na tym tarasie
ewa004 napisał(a)
Ale się rozmarzyłam
Małgosiu posuń się ,też się położę

Ewuś jak twoje ciurkadełko uruchomisz to bedziesz się od wiosny u siebie wylegiwać

Loosiuu napisał(a)
Super historia! Brzozy rzeczywiście przydało by się, żeby były wszystkie 'Long Trunk', ale i tak jest Pięknie! Jeszcze jak doszły kule bukszpanowe to już miód

Wszystkie brzozy miały być long trunk..... Jeszcze bedę akcje szczepienia wiosną przeprowadzać....
A jak sie nie uda chyba te pospolite wykopie......
Magda70 napisał(a)

Oj tam...

Przeliczyłam ile potrzebuję nicieni aby wszystkie zaatakowane miejsca podlać... Ok 160 zł x 2 w sezonie... Chyba poleję dursbanem i posadzę tarwki... Taniej będzie

Tess napisał(a)
Madżen, a zrobiłaś zdjęcia tej żurawki?
Pokaż jak wygląda.
Dokładnie sprawdziłaś korzenie?
I czy ona ma zdrowe korzenie?

Wygląda tak jak wyżerane przez opuchlaki, sprawdziłam dokladnie korzenie, moze ta krewetka co ją podżerała zakopała się już głębiej?

Welka napisał(a)
Metamorfoza ściany super, ale wypatrzyłam też jak karmnik się rozrósł w tych kwadratach.
U mnie żurawki wszędzie, więc jak opuchlaki wpadną to mało co zostanie, bo widzę, że sieją większe spustoszenie w ogrodzie niż moje dzieci
Pozdrawiam

Karmnik strasznie się zachwaścił, trzeba będzie też z nim rewolucję zrobić
Madzenka 22:20, 10 lis 2013

asc napisał(a)

Jaja składa dorosły owad... wiec .... mu wszytko jedno czy w doniczce czy w gruncie

A trawki zostaw w spokoju.. z dużą bryła ziemi możesz przesadzać, ale nie dziel... szkoda.. one skończyły wegetację i sie nie ukorzenią.. będą osłabione do przetrwania zimy... uszkodzone korzonki będą gnić w ziemi.. łapki zajmij czym innym

Zostawiłam wszystko w spokoju, nic mi sie nie chciało robić niech już śnieg spadnie i zakryje brzydki trawnik.... Coś mam podejrzenia co do niego......
Madzenka 22:21, 10 lis 2013

Konstancja30 napisał(a)
metamorfozę sobie obejrzałam kilka razy ... choć pewne jej obrazy mam wyryte pod powiekami ... jak szybko tu zaszły zmiany w scenach widzenia ...

a że mam nostalgiczny nastrój to napiszę, że to niewiarygodne jak wszystko się zmienia i wokół nas i w nas ... i nie trzeba dużych perspektyw lat ... wystarczy kilka sezonów ... zupełnie jak w starym filmie "Za rok o tej samej porze" ... choć tam lat było wiele ... ...

Madżen buziak

Podobno zmieniamy się co 7 lat... Ja u siebie obserwuje co 14
Nostalgia nas jesienna opanowała Oby do spotkania na nartach Dla Ciebie będę sie uczyć jeździć na desce
Sebek 22:29, 10 lis 2013

Madżen...Pamiętasz jaki miałem trawnik w sierpniu? Zjadły mi go po prostu krewetki.....Zielone były tylko najwyższe źdźbła, a reszta wyschnięta....Nie chcę Cię martwić, ale podkop trawnik i sprawdź czy krewetek pod nim nie masz....
Mala_Mi 22:45, 10 lis 2013

Jak trawnik... to tylko nicienie.. reszta to chyba szkoda "czasu i atłasu" .. i na dorosłe chemia...
Ja wiosną zastosowałam nicienie tam gdzie cholery mi były w żurawkach i żarły jednego rh i żurawki.. i przez cały rok mam spokój.. ani wygryzień w liściach i żurawki żyją.. eMuś kilka razy zrobił oprysk na zmianę Mospilanem, Magusem i ortusem.. obym się nie przechwaliła...
Kasiek 01:08, 11 lis 2013

Marzenko poczytaj o tych ,,zlych´´ nicieniach w naszym ogrodzie, ktore wlasnie niszcza trawnik. Nie wiem jak on u Ciebie wyglada, pokazuja sie zoltawe placki, trawa jest w tych miejscach duzo slabsza? Moze masz fotke?
Milka 06:57, 11 lis 2013

Podswietlona sciana zachwyca
Co do cyprysika, u mnie dal rade, pamietaj aby podlewac, wiec jest szansa i u ciebie
Kindzia 07:50, 11 lis 2013

Zmiany niesamowite, rewelacyjnie się ogląda. Lubię Twój ogród, masz tak poukładane, czyściutko.

Nie przyszło mi do głowy, że nie widziałam krewetek, bo głębiej wlazły już...
Odkopię drugą podejrzaną żurawkę dzisiaj...
Milka 07:57, 11 lis 2013

Ja tez Kasiu, u mnie nie ma teraz kreta, to chyba sa te wstretne opuchlaki;(