Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Ewa 08:37, 11 lis 2013

Macham
Lena 08:38, 11 lis 2013

Marzenko bardzo Ci dziękuję za rady odnośnie laurowiśni - niesamowita jesteś i jeszcze przypomniałaś mi ile to już czasu na forum jestem...
Apropo słońca, nie bądź taka i oddaj ...ewidentnie ktoś zakosił ,bo ponuro i pochmurnie dzisiaj...
Madzenka 09:50, 11 lis 2013

Sebek napisał(a)
Madżen...Pamiętasz jaki miałem trawnik w sierpniu? Zjadły mi go po prostu krewetki.....Zielone były tylko najwyższe źdźbła, a reszta wyschnięta....Nie chcę Cię martwić, ale podkop trawnik i sprawdź czy krewetek pod nim nie masz....

Sebciu właśnie to podejrzewam.... Wykopałam fragment i nic nie było ale wiosną sprawdzę dokładnie....
Własnie tak mi się nasunęło, że coś ją podgryza...
Ake mam jeszcze małe kopczyki ziemi na tarwniku. Muszę wysłać IPO pytanie co takie miniaturowe kopczyki powoduje
Madzenka 09:51, 11 lis 2013

asc napisał(a)
Jak trawnik... to tylko nicienie.. reszta to chyba szkoda "czasu i atłasu" .. i na dorosłe chemia...
Ja wiosną zastosowałam nicienie tam gdzie cholery mi były w żurawkach i żarły jednego rh i żurawki.. i przez cały rok mam spokój.. ani wygryzień w liściach i żurawki żyją.. eMuś kilka razy zrobił oprysk na zmianę Mospilanem, Magusem i ortusem.. obym się nie przechwaliła...

Aniu ja się trawnikiem nie przejmuję, mam złe podłoże i tak nadaje sie do wymiany. Założenie trawnika to dla mnie 1 dzień ale jak wypadają mi 2-3 letnie rośliny to się denerwuję.....
dorciabe 09:54, 11 lis 2013

Marzenko ja też mam kopczyki miniaturki na trawniku, bardzo jestem ciekawa co to?
Madzenka 09:55, 11 lis 2013

Kasiek napisał(a)
Marzenko poczytaj o tych ,,zlych´´ nicieniach w naszym ogrodzie, ktore wlasnie niszcza trawnik. Nie wiem jak on u Ciebie wyglada, pokazuja sie zoltawe placki, trawa jest w tych miejscach duzo slabsza? Moze masz fotke?

Kasiu ja mam calutki trawnik żółty, wiem że mam glinę, ktora dusi korzenie trawy. Nie nakłuwaliśmy trawnika od momentu wykonania nawodnienia w obawie przed uszkodzeniem rurek. Ziemia jest tak zbita, że sądzę, że korzenie traw nie mają dostępu powietrza. Robimy dwa razy w sezonie wertykulację ale to za malo. Wiosną będziemy dzialac.
Wy się o mnie tak nie martwcie. Mnie to w ogóle nie stresuje Będzie okazja na zmiany w ogrodzie
Ja wychodzę z założenia co ma być to będzie czy mało mamy problemu w życiu aby się robalami przejmować? Najważniejszy jest dystans do wszystkiego
Madzenka 09:55, 11 lis 2013

irena_milek napisał(a)
Podswietlona sciana zachwyca
Co do cyprysika, u mnie dal rade, pamietaj aby podlewac, wiec jest szansa i u ciebie

Zatem w grudniu czas na wypad na giełdę Wspólny!
Madzenka 09:56, 11 lis 2013

Kindzia napisał(a)
Zmiany niesamowite, rewelacyjnie się ogląda. Lubię Twój ogród, masz tak poukładane, czyściutko.

Nie przyszło mi do głowy, że nie widziałam krewetek, bo głębiej wlazły już...
Odkopię drugą podejrzaną żurawkę dzisiaj...

Kindzia powodów może być wiele.... To wszystko zależy od stadium rozowju larwy , ktory trwa 3-4 lata. Na zimę zagłębiają się podobno na 80 cm w głąb ziemi...
Madzenka 09:58, 11 lis 2013

Lena napisał(a)
Marzenko bardzo Ci dziękuję za rady odnośnie laurowiśni - niesamowita jesteś i jeszcze przypomniałaś mi ile to już czasu na forum jestem...
Apropo słońca, nie bądź taka i oddaj ...ewidentnie ktoś zakosił ,bo ponuro i pochmurnie dzisiaj...

Polecam się na przyszlość
Moja przygoda z laurowiśniami trwa od 2011 , uczę się ich. Zachwycają mnie i się nie poddam
Słońce zakosił nam ktoś inny
Madzenka 09:58, 11 lis 2013

Ewa napisał(a)
Macham

Ewo macham przy porannej kawce