Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madzenka 19:22, 13 lis 2013

Robaczek napisał(a)
Marzenko, wyczuwam spadek nastrojów...moze jakies wspomnienie kwitnącego lata w ogrodzie poprawi humor?

Robaczku tak zarobiona jestem, że nie zdązę taczek zaladować
Poczytam co u Was i ponownie siadam do pracy.... Potem przebiegnę (przemarsz zrobię?), wracam do pracy..... Idę spać, znów was poczytam .... I budzę się przed 5 bo spać nie mogę.....

Zatem zdjęcia a i owszem jak skończę plany na 2014 a jeszcze mi z kilkadziesiąt milionów brakuje...... I mam obawę czy do końca tygodnia zanajdę.... Oby do Świąt
Robaczek 19:24, 13 lis 2013

Ujjj, to sporo
Całe szczęście na planowanie masz całą zimę to może i kasa się znajdzie
Madzenka 19:24, 13 lis 2013

Nasuwa mi się wniosek, że jedyny miesiac ktorego nie lubię to listopad.... I czasami gdy jest zimno a tempo pracy wrasta nie lubię października... Wracam do życia gdy nadchodzą Boże Narodzenie i spadnie śnieg
Madzenka 19:26, 13 lis 2013

Robaczek napisał(a)
Ujjj, to sporo
Całe szczęście na planowanie masz całą zimę to może i kasa się znajdzie

Robaczku do końca tygodnia muszę spiać plan sprzedaży... Potem budzety marketingowe.... Potem pozostale koszty Och jak tego czasu nie lubię....

Och jakbym chciała miec kilka własnych milionów oj poplanowałabym sobie
leon60 19:26, 13 lis 2013

Marzena2007 napisał(a)

Bożenko w ubiegłym roku te kopczyki były małe. W tym niektóre są nawet 10 cm... Więc chyba nie mam dżdżownic amerykańskich.... Ściągnę darń w weekend i sprawdzę czy są tunele turkucia.....

Marzenko tunele turkucia poznasz bez kłopotu bez ściagania darni. Średnica wejścia to ok 1.2 - 1.5 cm takich dziurek jest sporo na obszarze żerowania tego paskudztwa a pomiędzy nimi korytarze i uniesiona darń na podobną wysokość.
Mam nadzieję, że to jednak nie turkucie...
Robaczek 19:29, 13 lis 2013

Marzena2007 napisał(a)

Robaczku do końca tygodnia muszę spiać plan sprzedaży... Potem budzety marketingowe.... Potem pozostale koszty Och jak tego czasu nie lubię....

Och jakbym chciała miec kilka własnych milionów oj poplanowałabym sobie

Aaaaa..to inna inszość Zawodowo planujesz. Wszak Ty ekonomistka z krwi i kości
Ale nie daj się prosić zbyt długo i jakieś foty różanego zakątka zapodaj ku pokrzepieniu serc
alinak 19:47, 13 lis 2013

Marzenka taki milionek ...choć jeden ..może byś coś zdefraudowała sobie na drobne krzaczkowe wydatki ...może nie zauważą . ...na pewno nie zauważą.

jaja też mi wyglądają na ślimacze . te opuchlaków bardziej nazywam styropianowe . a te są przezroczyste ...myślę że ślimaka .
turkucie , myszy , nornice . przyzwyczaj się że jeśli masz ogród i rośliny to masz i te wszystkie stworzenia . to twór natury . jedno zdławisz , przyjdzie następne . ja mam nawet jeże i kunę , która zrobiła sobie mieszkanie na silniku obydwóch busów ( no chyba że są dwie ) .z mniejszymi już nie walczę szkoda czasu . a wiedz że jak tępisz nornice , krety to one w sytuacji zagrożenia mnożą się ze zdwojoną siłą . taki nas los .
Robaczek 19:50, 13 lis 2013

alinak napisał(a)
Marzenka taki milionek ...choć jeden ..może byś coś zdefraudowała sobie na drobne krzaczkowe wydatki ...może nie zauważą . ...na pewno nie zauważą.
(...) .

Taaaaa....kreatywna księgowość A potem byli Lehman Bothers i krach w Ameryce Haha
Tess 19:51, 13 lis 2013

Marzena2007 napisał(a)

Zaraz wyślę. Obawiam się że to jaja ślimaków......

Ja też myślę, że to jaja ślimaków.
To na pewno nie są jaja opuchlaka. Są przezroczyście białe.
Robaczek 20:29, 13 lis 2013

Marzenko, ja nieświadoma, ze to juź trzeci wątek przeczytałam tylko ten
Dasz linki do poprzednich? Jak je znaleźć?