Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Zielona 20:37, 13 lis 2013

Robaczek napisał(a)
Marzenko, ja nieświadoma, ze to juź trzeci wątek przeczytałam tylko ten
Dasz linki do poprzednich? Jak je znaleźć?

Kasiu - tak samo jak o Twój wątek, apeluję też o.... odpoczynek! Czy Ty jeszcze cokolwiek widzisz??? Łykasz nasze wątki w ilościach hurtowych. Zanim otworzysz własny, oczy odmówią współpracy
Pszczelarnia 20:37, 13 lis 2013

Brak kilkudziesięciu milionów, a do tego jeszcze gady w ogrodzie. Same plagi. Madżenno, minie listopad, zepniesz wszystko łącznie z budżetem (zastosujesz budżetowanie ogrodowe: z flanki na flankę), będzie dobrze. I zobaczymy Twój uśmiech i grzywkę w kaloszkach (tzn. Ty w kaloszkach cała).
Zielona 20:40, 13 lis 2013

Madżen - w wątku londyńskim wkleiłam kilka fotek. Są bardzo industrialne, ale... może się komuś spodobają... Motyw ten sam... rośliny te same... wszędzie... ale te powielenia sprawiły, że całość dzielnicy wyglądała imponująco.
https://www.ogrodowisko.pl/watek/337-londyn-wiosennie-i-nie-tylko?page=7
Agania 21:39, 13 lis 2013

U Ciebie Marzenko, wszyscy liczą po cichu na jakąś prawdziwą realizację swoich zamówień tak sobie tu o milonach rozprawiacie, może krety pilnują skarbu u Ciebie
Mala_Mi 23:49, 13 lis 2013

Nasuwa mi się wniosek, że jedyny miesiac ktorego nie lubię to listopad.

i ja też... to my som dwie

I nie straszyć mi Madżen, że jeszcze ślimaki ma...... ale moje dżdżownice nie robią kopców na 10cm... ot na 1 cm.... też zarezerwowałam możliwość bycia razem w jednym miejscu.... tym razem sie od ciebie nie odkleję ... trza nadrobić zaległości towarzyskie
Urszulla 03:08, 14 lis 2013

Ha,ha, lepsze ślimaki od opuchlaków,
walka wręcz i po nich.
A tak wogóle to zaskoczył mnie tekst Aliny od zagrożeniu życia i zdwojonej sile rozmnażania. Coś w tym musi być.
Wniosek wysnuwam, choć nie wiem do końca czy właściwy: nie tępmy cały rok wszystkiego, ogród biologiczny musi tętnić życiem
Milka 06:44, 14 lis 2013

Marzena2007 napisał(a)

Zaraz wyślę. Obawiam się że to jaja ślimaków......

Ślimaki robia w trawniku dziurki, jedna koło drugiej, na rabatach też, ale mniej widać z racji podloza; sprawdzę u siebie do porównania, ale też w weekend
Zmartwiłam się wieściami, zyczę wszystkiego dobrego

I jeszcze raz wszystkiemu sie przyjrzę i zrobię foty
Rozmarzylam się...ach te miliony, jeden by się przydał
Nie zamartwiaj się, ogrod sobie poradzi, coś wyleci, ale na to miejsce dasz coś innego
Macham przy kawie
Borbetka 08:18, 14 lis 2013

Ja też spać nie mogę, ta w ogóle, a dziś o 5 ze ślepiami otwartymi podniosłam roletę, a tam 2 kopce krecie. A miałam walkę 3 dni temu i myślałam, że skuteczną i już się cieszyłam ... za wcześnie. Na szaro mnie zrobił. Turkucie miałam, mają wyślizgane norki w trawie, to nie to Marzena.
Milka 11:33, 14 lis 2013

Borbetko, mój sposób podawałam, ja mam sukces, 2 lata bez kretów, a codziennie miałam co najmniej 20 kopców i wywalone rabaty!
agam 12:56, 14 lis 2013

Marzena2007 napisał(a)

Zaraz wyślę. Obawiam się że to jaja ślimaków......

Madżenka to jednak mogą być jaja opuchlaków. Znalazłam dokładnie takie same przy moich obżartych żurawkach. Były malutkie i przezroczyste, dokładnie jak na Twoim zdjęciu. I dodam że u mnie ślimaków w ogóle nie było i nie ma.