Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Robaczek 14:58, 30 lis 2013

Ale czyściutko!
Fajne dekoracje donicowe przy wejściu - okrywasz jakoś donicę, w której jest bukszpanowy stożek? Od środka ociepliłaś?
Madzenka 14:58, 30 lis 2013

Ostrokrzew, który się ukrył w trawach...chyba wiosną go przesadzę bo udało mi się z niego uformować piękny stożek a w rozplenicy go nie widać..
Madzenka 15:01, 30 lis 2013

Robaczek napisał(a)
Ale czyściutko!
Fajne dekoracje donicowe przy wejściu - okrywasz jakoś donicę, w której jest bukszpanowy stożek? Od środka ociepliłaś?

Robaczku nie okrywam donic i bukszpany wymarzają. Nawet okrywane i zabezpieczane donice wymarzały, przerabiałam to wiele lat, po każdej mroźnej zimie płakałam... zatem teraz co ma wymarznąć to wymarznie. Jednak jeśli będą mrozy to stożki przeniose do ogrodu zimowego gdyż wiosna mają już swoje miejsce w ogrodzie.... na tej rabacie, która jest zbyt poczochrana
Kasiek 15:13, 30 lis 2013

Ladnie Marzenko, naprawde Dajesz taki naped, ze moze uda mi siem wyrwac z objec tego lenia i ruszyc szlachetnie urodzona
AlKa 15:21, 30 lis 2013

No prosze Marzenka jak coś zaplanuje to zrobi.
Piekny ten twoj ogrod taki uporządkowany... i te trawy
A lampki faktcznie ładnie się prezentują i jeszcze raz napisze piękny ten Twoj dom, jeszcze się nie wyleczyłam z tego projektu, ale jak się nie ma co się lubi to się lubi co się ma
A wejście dod domu prawie do świąt gotowe cudne stozki
malgorzata_s... 15:25, 30 lis 2013

Madżenko śliczne zakupy. Jeśli możesz to zdradź mi cenę tych stożków u mnie po 250 złotych chcą i sama nie wiem czy dużo czy nie. Ja chciałabym na razie taki grudzień bo ja mam błotko śniegowe i do ogrodu nie wychodzę bo noga w trawniku grzęźnie. Piękne fotki jak zwykle. Pozdrawiam
Madzenka 16:26, 30 lis 2013

Kasiek napisał(a)
Ladnie Marzenko, naprawde Dajesz taki naped, ze moze uda mi siem wyrwac z objec tego lenia i ruszyc szlachetnie urodzona

Kasiu ja mam lenia przez cały listopad... Gdyby nie obowiazki w pracy najchetniej ten miesiąc spedziałabym na Karaibach... Ale gdy nadchodzi grudzień wraca mi chęć do życia, co roku tak mam Jeszcze śnieg i narty i pełnia szczęscia

AlKa napisał(a)
No prosze Marzenka jak coś zaplanuje to zrobi.
Piekny ten twoj ogrod taki uporządkowany... i te trawy
A lampki faktcznie ładnie się prezentują i jeszcze raz napisze piękny ten Twoj dom, jeszcze się nie wyleczyłam z tego projektu, ale jak się nie ma co się lubi to się lubi co się ma
A wejście dod domu prawie do świąt gotowe cudne stozki

Nie pisz o projekcie domu bo gdy wejdę na forum muratora to już bym nowy budowala... Zresztą zbieram sobie na pinterest inspiracje bo za 10-15 lat planuję nowy
Trawy i bukszapny dodają uroku ogrodowi jesienią i zimą, gdy wszystkie inne rosliny są brzydkie własnie te rosliny dodaja życia ogrodowi. Co roku dosadzam kolejne bukszpany aż zrobię sobie ogród "prawiebukszpanowy"
Wejście do domu będzie swiąteczne za tydzien, na mikołaja będą lampki i bombki

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Madżenko śliczne zakupy. Jeśli możesz to zdradź mi cenę tych stożków u mnie po 250 złotych chcą i sama nie wiem czy dużo czy nie. Ja chciałabym na razie taki grudzień bo ja mam błotko śniegowe i do ogrodu nie wychodzę bo noga w trawniku grzęźnie. Piękne fotki jak zwykle. Pozdrawiam

Małgosiu mały stozek kupiony był wcześniej ale dzisiaj Irenka takie same kupila po 30 zł, wyższy ma ok 1,2 m i kosztowal 90 zl. Ponieważ był idealnie wystrzyźony i w bardzo dobrej kondycji nawet przez sekundę się nie wahalam
Śniegu nie zazdroszcze, u nas jednak zawsze jesienia i na początku zimy cieplej, podobnie jest wczesną wiosna..... Ja lubię snieg ale gdy sypnie tak z 10-20 cm i trzyma lekki mrozik
polinka 16:52, 30 lis 2013

Madżenko te czerwone badyle co masz przy wejściu to gałązki wierzby pomalowane na taki kolor czy to naturalne jakieś cuda?
Cena za stożki zachwycająca
Madzenka 16:54, 30 lis 2013

polinka napisał(a)
Madżenko te czerwone badyle co masz przy wejściu to gałązki wierzby pomalowane na taki kolor czy to naturalne jakieś cuda?
Cena za stożki zachwycająca

Wierzba pomalowana na czerwono. Ja jednak już nic na czerwono nie maluję... Do tej pory podjazdu nie mogę wyczyścić
malgorzata_s... 16:57, 30 lis 2013

Dziękuję bardzo. No to jednak pomimo przeceny to u mnie strasznie drogo. Muszę chyba kiedyś do was na zakupy zawitać. Miłych Andrzejek