Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Rench 23:15, 08 gru 2013

Śliczne dekoracje zrobiłaś
Pozdrawiam i udanego nowego tygodnia życzę
Joaska 11:02, 09 gru 2013

Madżenko , wpadam się przywitać nie nadrabiam ...planuję to robić zimą jak mi czasu starczy
Ale tuliskam mocno i pozdrawiam
Mala_Mi 11:16, 09 gru 2013

Jak Wam to przygotowanie do świąt sprawnie idzie.. a ja wolę o nich nie myśleć.. bo jakoś mi to nigdy nie idzie .. no cóz.. Matka Polka, i kapłanką ogniska domowego nie byłam i nie jestem.. Wszytkich talentów nie można odziedziczyć w darze od losu
Margarete 13:13, 09 gru 2013

Marzena2007 napisał(a)

Przestało wiać
Za to Jarmark Bożonarodzeniowy w Rynku rewealcyjny. Parada Mikołajów miała się odbyć wczoaraj ale z powodu Ksaweregu była dzisiaj. Cieszę się bo spędziliśmy przyjemne godziny w rynku. Zabawa przednia
Ale choinka jeszcze nie odpalona... po Ksawerym musi mieć przeglad...

Marzenko
- miałam obawę żeby jechac do Wrocławia bo u nas w piatkowy wieczór i noc bardzo sniezyło, a niektóre drogi z Łodzi na północ były nieprzejezdne.Jednak po długich dyskusjach udało mi sie namówic w sobote mamę żebysmy pojechały do mojego synusia do Wrocławia, więc około południa dopiero wyjechałam z Łodzi ale dotarłam bez problemu. U was to wogóle zimy nie było, słońce od Kępna i zero sniegu na polach nie było. Tak więc wieczór spedziłam równiez na Jarmarku Świątecznym, na rynku z moimi dziećmi i wnusia.......ślicznie macie oswietlony rynek i okoliczne uliczki, fontannę zrobiona a'la lodowa krainę - nie ma porównania do naszych łódzkich dekoracji, szkoda ty;lko że choinka jeszcze nie odpalona....... ale i tak było bardzo klimatycznie, były fotki z krasnalami, "ruszane" bajki ( jak mówi moja wnusia..), karuzela, grzane winko w pomarańczowym kaloszku, Mikołaj i wszystko inne....
Spedzilismy piekny wieczór razem, rodzinnie i w miłych okolicznosciach i cudnym otoczeniu ....
Pozdrawiam
Margarete 13:25, 09 gru 2013

Marzena2007 napisał(a)

Podstawa to koper i gruba sól alkohol, reszta to juz rożne wariacje, w szczegolności sosy. Ja lubie karpia od dzieciństwa niedołącznie Karp+wigila=wspomnienie dzieciństwa
http://www.kuchniaplus.pl/przepisy/przepisy-kulinarne-kuchni-plus/losos-marynowany-w-koprze-i-soli-gravlax_3531.html

Jadłam nie raz tak zrobionoge łososia u mojej szwagierki ale nie wiedziałam że to sie nazywa gravlax.......
Mnie smakuje
Milka 14:41, 09 gru 2013

W kaloszku nie piłam, ale nadrobię, w sobotę wypad grupą
Te śledzie w przedszkolu mnie zadziwiły, szok!
Uwilbiam wszystkie ryby, karpia jako jedyna i jak tu dla siebie jednej przyrządzać?

Beda obowiązkowo śledzie i ryba po grecku i kutia, którą uwielbiam
Margarete 15:23, 09 gru 2013

Ja śledzie lubie pod każdą postacią, chociaz te robione przeze mnie z miodem i rodzynkami najbardziej.
Inne ryby też kocham.....oprócz smazonego karpia............juz dawno przestalismy go robic na Wigilie bo nikt prawie nie jadł. Robie tylko karpia w galarecie i tego zjadamy z apetytem a smażone podajemy inne ryby..........
Alez juz mam ochote na te wigilijne potrawy, smaka mi narobiliście ta dyskusją..... a ja w pracy jeszcze i została mi jedna kanapka ............z żółtym serem....
makkasia 16:55, 09 gru 2013

Wianki piękne, ja takie miszmasz wczoraj zrobiłam, że wstyd pokazać
Też zamierzam zrobic wszystko wcześniej coby nie szaleć jeszcze w Wigilię i mam nadzieję, że sie uda menu jeszcze nie ustalone ale będzie dwanaście dań
Ryby - nie lubię ale będą bo M lubi ...i sam zrobi
okien nie umyłam ale zamierzam
pozdrawiam
ewa004 18:50, 09 gru 2013

Marzenko dekoracje śliczne czekam na więcej
Pozdrawiam
anula_wn 19:28, 09 gru 2013

Wrocław magiczny zawsze ! byłam we wrześniu, uwielbiam starówkę