Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Nikita 20:51, 12 sty 2014

Marzenko – jak tam po szaleństwach w Białce…już ochłonęłaś….Widziałam Was na kamerce – super spotkanie. Aż żal, że ja niejeżdżąca na nartach jestem, w górach to tylko imprezy „okołonarciarskie” zaliczam – grzańce, herbatki na bani….

Ale czas do rzeczywistości wrócić…jak to Margarete napisała „…narciarzem się bywa od czasu do czasu, a ogrodnikiem jest się zawsze...”
Więc Marzenko piękny ten twój ogród. Zachwycam się rabatami, idealnie dobranymi kompozycjami i trawniczkiem podzielonym na geometryczne wzory. Mistrzostwo świata – ogród taki dopieszczony, poukładany – oooooch i aaaaach. Jestem pod ooooogromnym wrażeniem. Nawet nie wyobrażam sobie ile pracy włożyłaś w ten ogród, ale i satysfakcja bezgraniczna. Będę zaglądać i podziwiać… podziwiać…podziwiać…..

Marzenko mam jeszcze jedno pytanko, Sebek kazał zapytać ekipy wrocławskiej, więc pytam…..gdzie w okolicy Wrocławia można kupić ładne bukszpany?

Pozdrawiam i zapraszam do mojego (jeszcze bardzo skromnego) szmaragdowego….
baraga1904 20:54, 12 sty 2014

...Marzenko...z zamawiasz w tym roku jakieś pelargonie z "Fuchsia...".? ja się intensywnie zastanawiam ale ciężko teraz wyczuć kolory które mnie najdą wiosną...a potem będę znowu latać po giełdzie w poszukiwaniu koloru którego nie będzie....i nie wiem co robić....
jotka 20:57, 12 sty 2014

Marzena2007 napisał(a)
JOlu myśl o jednorocznych, nie ograniczaj sie

Masz racje - nie będę ograniczać myślenia tylko wysiewy

To taka odp. na dobranoc
Madzenka 22:27, 12 sty 2014

Nikita napisał(a)
Marzenko – jak tam po szaleństwach w Białce…już ochłonęłaś….Widziałam Was na kamerce – super spotkanie. Aż żal, że ja niejeżdżąca na nartach jestem, w górach to tylko imprezy „okołonarciarskie” zaliczam – grzańce, herbatki na bani….

Ale czas do rzeczywistości wrócić…jak to Margarete napisała „…narciarzem się bywa od czasu do czasu, a ogrodnikiem jest się zawsze...”
Więc Marzenko piękny ten twój ogród. Zachwycam się rabatami, idealnie dobranymi kompozycjami i trawniczkiem podzielonym na geometryczne wzory. Mistrzostwo świata – ogród taki dopieszczony, poukładany – oooooch i aaaaach. Jestem pod ooooogromnym wrażeniem. Nawet nie wyobrażam sobie ile pracy włożyłaś w ten ogród, ale i satysfakcja bezgraniczna. Będę zaglądać i podziwiać… podziwiać…podziwiać…..

Marzenko mam jeszcze jedno pytanko, Sebek kazał zapytać ekipy wrocławskiej, więc pytam…..gdzie w okolicy Wrocławia można kupić ładne bukszpany?

Pozdrawiam i zapraszam do mojego (jeszcze bardzo skromnego) szmaragdowego….

Dziekuje za pochwaly.
Dokladne namiary na plantację podam Ci wiosną. Zwykle zaczynaja sprzedaż po 15 marca do 15 maja. Przypomnij mi sie na poczatku wiosny, dowiem sie od kiedy kopią i po ile mają w tym roku. Dla nikogo nie zabraknnie bo to olbrzymia plantacja. W ubieglym roku już sprzedawali po 10 zl ale to olbrzymie 30-40 krzaczowy, z ktorych łatwo uformowć kule lub wysokie obwódki.
Madzenka 22:28, 12 sty 2014

baraga1904 napisał(a)
...Marzenko...z zamawiasz w tym roku jakieś pelargonie z "Fuchsia...".? ja się intensywnie zastanawiam ale ciężko teraz wyczuć kolory które mnie najdą wiosną...a potem będę znowu latać po giełdzie w poszukiwaniu koloru którego nie będzie....i nie wiem co robić....

Aga ja już pelargonii nie zamówię przez net... Wyłacznie bedę kupować w ogrodnictwie. Byłam mocno rozczarowana..... Na zdjeciach wyglądały lepiej niż w realu...
Madzenka 22:29, 12 sty 2014

jotka napisał(a)

Masz racje - nie będę ograniczać myślenia tylko wysiewy

To taka odp. na dobranoc

Jolu i tak trzymać oby do wiosny
an_tre 22:31, 12 sty 2014

puk, puk Madżen odbierz wiadomość na pw
Myślimy wszyscy o wiośnie
pozdrawiam
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
Madzenka 22:32, 12 sty 2014

AgnieszkaW napisał(a)
Marzenko, fajnie prezentowałaś się na nartach. Słyszę, że nowe róże zamówiłaś, czyżbyś różankę poszerzała? Też mam chętkę na jakieś śliczne bordowo-fioletowe róże, ale nie mam ich gdzie wsadzić/wkomponować. Pozdrawiam cieplutko, odpocznij teraz po tych harcach

Aga ja bedę tworzyć drugie pietro z purpurowych róz dla moich baldoroźowych okrywowych. Muszę dodać intensywnego koloru.
W moim ogridzie będzie zawsze miejsce dla roż.
Madzenka 22:35, 12 sty 2014

irena_milek napisał(a)
Ale tak czy siak, sezon odpaliłas słynne piersiówki fota nie ma.

Bo cytrynówka z cytryn mutantów nie wyszla.... Adam dodał po powrocie świeże cytryny i teraz jest ok... Więc się nie raczyłyśmy cytrynówką na stoku, zresztą zgodnie z najnowszymi trendami, jeżdżę nie piję
jotka 22:35, 12 sty 2014

Marzena2007 napisał(a)

Aga ja bedę tworzyć drugie pietro z purpurowych róz dla moich baldoroźowych okrywowych. Muszę dodać intensywnego koloru.
W moim ogridzie będzie zawsze miejsce dla roż.

Jak zakwitną będzie cudo! Rezerwuję już dobry punkt obserwacyjny, a właściwie kontemplacyjny, żeby patrzeć na Twoje królowe