Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

bleebla 22:51, 12 sty 2014

Tak a propos cytrynówki to polecam dorzucić świeżego imbiru. Ostatnio piłam... rewelka
Margarete 23:26, 12 sty 2014

Marzena2007 napisał(a)

Dziekuje za pochwaly.
Dokladne namiary na plantację podam Ci wiosną. Zwykle zaczynaja sprzedaż po 15 marca do 15 maja. Przypomnij mi sie na poczatku wiosny, dowiem sie od kiedy kopią i po ile mają w tym roku. Dla nikogo nie zabraknnie bo to olbrzymia plantacja. W ubieglym roku już sprzedawali po 10 zl ale to olbrzymie 30-40 krzaczowy, z ktorych łatwo uformowć kule lub wysokie obwódki.

To ja też sie piszę na te buksiki, przypomne sie o namiary.
W tym roku jesienia miałam zamiar kupować w miejscu polecanym przez naszą Anita z Ogrodu Anity od takiego faceta który zajmuje sie buksikami tu niedaleko nas ale juz zaprzestał tej uprawy ze względu swój wiek, bo to mocno starszy pan był.
gusiarz 08:21, 13 sty 2014

Madżenko - dziekuję za cudowne spotkanie i mimo, że niewiele czasu byłyśmy razem, to i tak bardzo wesoło i miło będę Cie wspominać, licząc na kolejne .
W sprawie buksików pisałam do Ciebie w ubiegłym roku roku - ale później nasze plany musiały poczekać, bo eM mając więcej czasu wiosną zabrał się za dopieszczanie ogrodu pod względem cięższych prac - gabiony, oczyszczenie terenu z hałdy gruzu i inne mało spektakularne a jakże ważne machania łopatą i pędzlem. A portfel nie jest z gumy... Mam nadzieję, że tego roku już się uda zrobić buksikowe zakupy... bąkam o tym od jesieni A wziąwszy pod uwagę że zima była łagodna - strach przed kupieniem buksików przemarzniętych jest zerowy i można spokojnie pod koniec marca pokusić się o wyjazd. Ale wiadomo, czas i finanse pokażą...
Magda70 09:04, 13 sty 2014

Ty róże a ja pomidory zamawiam tzn na razie wybieram odmiany....a jest ich taaak duuuużo!!
Gardenarium 10:59, 13 sty 2014

Instrukcyja dla Ciebie.

https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/388-zasady-formowania-plaskich-drzew-krok-po-kroku

Instagram Ogrodowiska
Mala_Mi 11:30, 13 sty 2014

Marzena2007 napisał(a)

Noga w porządku ale głowa się boi upadku... Nie upadłam ale jeździłam bardzo żle... Bo warunki starszne a głowa sie nie odblokowuje tak łatwo... Ale coś mi się wydaje, ze na dobre warunki śniegowe w tym roku nie ma co liczyć

Nie słuchajcie Madżen.. gada głupoty.. jeździła bardzo dobrze.... A biorąc pod uwagę kontuzję kolana..to bardz, bardzo bardzo dobrze... a jak zlituje sie czasem nad chomiczkami...to już wogle super
I Madzen to urodzony organizator Cierpliwość godna Matki Teresy

I nie mogę sie oprzeć by u Ciebie pierwszej nie wstawić tego zdjęcia
Milka 11:37, 13 sty 2014

Marzena2007 napisał(a)

Bo cytrynówka z cytryn mutantów nie wyszla.... Adam dodał po powrocie świeże cytryny i teraz jest ok... Więc się nie raczyłyśmy cytrynówką na stoku, zresztą zgodnie z najnowszymi trendami, jeżdżę nie piję

Dobre
Milka 11:39, 13 sty 2014

I Madzen to urodzony organizator Cierpliwość godna Matki Teresy

Potwierdzam w całej rozciągłości
Rench 11:49, 13 sty 2014

Co racja,to racja
Strasznie się cieszę że poznałam Cię osobiście
A cytrynówka nie była znowu taka zła Miała tylko inny posmak

ewa004 12:04, 13 sty 2014

Marzenko pozdrawiam cieplutko