Marzenko, jeśli Twoje graby mają odrosty korzeniowe to masz gotowe sadzonki. Inny sposób, to z siewu nasion, ale muszą być stratyfikowane. Szczepieniem sadzonek grabu pospolitego chyba nie zamierzasz się bawić?
Madżen, ja też teściowej trochę przebiśniegów skubnęłam, ale jeszcze w listopadzie. Też już wyszły, ale nie kwitną jeszcze tak jak u Ciebie. Ale u teściowej już ładne są. Muszą się zadomowić.
Poproszę też linka o latarenkach. I mam jeszcze jedną sprawę. Jadłam u Was kiedyś wędzone ryby na spotkaniu. Możecie mi z M doradzić jak przygotowujecie je do wędzenia (jakaś zalewa?), jak długo wędziliście i w jakiej temp. i jakie ryby próbowaliście wędzić i które Wam smakowały, a które nie.
Może być w kuchennym wątku jak wolisz.
Marzenko,
bardzo dziękuję za wizytę i porady w sprawie lawendy. Czekam teraz na hasło i będzie cięcie.
Napisałam parę słów u siebie.
Często zaglądam i podziwiam doskonały w każdym calu ogród. Tyle się u Ciebie dzieje chyba znów nie będę mogła zasnąć.
pozdrowienia zostawiam
Marzenko ładna dekoracja przed domem pozdrawiam ambrowca mam ale w tamtym roku podmarzł mu przewodnik i musiałam obciąć, co spowodowało, że się trochę rozrósł ale mi nie przeszkadza, bo jest śliczny
Nawet nie wiesz jak Cię kofam!! Ja muszę odebrać chyba donicę wcześniej bo przecież za dwa tygodnie to jedziemy na Gardenie....
Madzia kup marcową magnolię - w niej jest kupon na bezpłatne wejście na Gardenie
Aga ja juz w międzyczasie też wygooglałam info o czerwonych bukach na lewą stronę
Pojade obejrzę i się zdecyduję na miejscu. Musze objeździć centra, tylko czy już otwarte?
Raczej uzupełnienie się szykuje, ale kto wie co mi do głowy strzeli? W ogrodzie dzialam szybko a teraz jest idelany moment na sadzenie drzew, nie ma co dumać. Ja i tak wiem, ze moje pomysły kręcą sie wokół grabów/buków , tylko ambrowiec mnie zauroczył. Widziałam tej jesieni w jednym z ogrodów trzy ambrowce i tego widoku nie zapomnę. Muszę jednak kupić odpowiednio duże okazy.
Ale skoro alternatywą są buki to wiem, że głupoty nie zrobie.... A jeszcze miesiąc temu myślalam o platanach, ale wybiłam sobei z głowy....chyba że chcę przyszlym sąsiadom grabić jesienią codziennie trawnik ......