Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

barbara_kraj... 20:54, 16 lut 2014

Marzenko, jeśli Twoje graby mają odrosty korzeniowe to masz gotowe sadzonki. Inny sposób, to z siewu nasion, ale muszą być stratyfikowane. Szczepieniem sadzonek grabu pospolitego chyba nie zamierzasz się bawić?
agniecha973 21:00, 16 lut 2014

Madżen, ja też teściowej trochę przebiśniegów skubnęłam, ale jeszcze w listopadzie. Też już wyszły, ale nie kwitną jeszcze tak jak u Ciebie. Ale u teściowej już ładne są. Muszą się zadomowić.

Poproszę też linka o latarenkach. I mam jeszcze jedną sprawę. Jadłam u Was kiedyś wędzone ryby na spotkaniu. Możecie mi z M doradzić jak przygotowujecie je do wędzenia (jakaś zalewa?), jak długo wędziliście i w jakiej temp. i jakie ryby próbowaliście wędzić i które Wam smakowały, a które nie.
Może być w kuchennym wątku jak wolisz.
JoannA 21:30, 16 lut 2014

Marzenko,
bardzo dziękuję za wizytę i porady w sprawie lawendy. Czekam teraz na hasło i będzie cięcie.
Napisałam parę słów u siebie.
Często zaglądam i podziwiam doskonały w każdym calu ogród. Tyle się u Ciebie dzieje chyba znów nie będę mogła zasnąć.
pozdrowienia zostawiam
monteverde 21:47, 16 lut 2014

Marzenko ładna dekoracja przed domem pozdrawiam ambrowca mam ale w tamtym roku podmarzł mu przewodnik i musiałam obciąć, co spowodowało, że się trochę rozrósł ale mi nie przeszkadza, bo jest śliczny
Magda70 22:13, 16 lut 2014

ha ha...chyba musimy się umówić i wstawić wszyscy na raz latarenki....będzie czad coś czuję
Nikita 22:30, 16 lut 2014

Marzena2007 napisał(a)
zdekonspirowane latarenki

No cudne te latarenki....akcja "latarenki" zakończona...super,że mieli srebrne.
Pozdrawiam
Rench 23:17, 16 lut 2014

Ale u Ciebie ruch
Plany efektowne, faktycznie już Cię dopadla wiosenna gorączka ogrodnika
Madzenka 06:41, 17 lut 2014

noemi napisał(a)

mam pomysła, bo też już nad tym dumałam .... mam 2 skrzynki ehlo , grafitowe, kupione dwa lata temu w ZC , własnie je zmierzyłam, wydają się być idealne , 20 cm x 50 cm z takim rantem, jak będziesz odbierać donice , podrzucę Ci te skrzyneczki i sprawdzimy , myslę, że będą idealne

Nawet nie wiesz jak Cię kofam!! Ja muszę odebrać chyba donicę wcześniej bo przecież za dwa tygodnie to jedziemy na Gardenie....
Madzia kup marcową magnolię - w niej jest kupon na bezpłatne wejście na Gardenie
Madzenka 06:43, 17 lut 2014

AgnieszkaW napisał(a)
Marzenko, przybiegłam zwabiona przebiśniegami - śliczne są. Ambrowiec też niczego sobie, ale buki też piękne, no i co tu teraz wybrać?

Aga ja juz w międzyczasie też wygooglałam info o czerwonych bukach na lewą stronę
Pojade obejrzę i się zdecyduję na miejscu. Musze objeździć centra, tylko czy już otwarte?

Raczej uzupełnienie się szykuje, ale kto wie co mi do głowy strzeli? W ogrodzie dzialam szybko a teraz jest idelany moment na sadzenie drzew, nie ma co dumać. Ja i tak wiem, ze moje pomysły kręcą sie wokół grabów/buków , tylko ambrowiec mnie zauroczył. Widziałam tej jesieni w jednym z ogrodów trzy ambrowce i tego widoku nie zapomnę. Muszę jednak kupić odpowiednio duże okazy.
Ale skoro alternatywą są buki to wiem, że głupoty nie zrobie.... A jeszcze miesiąc temu myślalam o platanach, ale wybiłam sobei z głowy....chyba że chcę przyszlym sąsiadom grabić jesienią codziennie trawnik ......
Madzenka 06:47, 17 lut 2014

barbara_krajewska napisał(a)
Marzenko, jeśli Twoje graby mają odrosty korzeniowe to masz gotowe sadzonki. Inny sposób, to z siewu nasion, ale muszą być stratyfikowane. Szczepieniem sadzonek grabu pospolitego chyba nie zamierzasz się bawić?

Widzisz a ja naiwna myślałam, że wystarczy patyczki wsadzić do gleby... Wot i blondynka... To ja sobie kupię wypasione drzewka