Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madzenka 06:49, 17 lut 2014

agniecha973 napisał(a)
Madżen, ja też teściowej trochę przebiśniegów skubnęłam, ale jeszcze w listopadzie. Też już wyszły, ale nie kwitną jeszcze tak jak u Ciebie. Ale u teściowej już ładne są. Muszą się zadomowić.

Poproszę też linka o latarenkach. I mam jeszcze jedną sprawę. Jadłam u Was kiedyś wędzone ryby na spotkaniu. Możecie mi z M doradzić jak przygotowujecie je do wędzenia (jakaś zalewa?), jak długo wędziliście i w jakiej temp. i jakie ryby próbowaliście wędzić i które Wam smakowały, a które nie.
Może być w kuchennym wątku jak wolisz.

Mam nadzieję, że latarenki zamówiłaś.... Bo chyba sklepowi schodzą jak swieże bułeczki i nie wiedzą co się stało..... chyba już kilkanaście sztuk w ciągu tygodnia sprzedali
Madzenka 06:50, 17 lut 2014

JoannA napisał(a)
Marzenko,
bardzo dziękuję za wizytę i porady w sprawie lawendy. Czekam teraz na hasło i będzie cięcie.
Napisałam parę słów u siebie.
Często zaglądam i podziwiam doskonały w każdym calu ogród. Tyle się u Ciebie dzieje chyba znów nie będę mogła zasnąć.
pozdrowienia zostawiam

Joasiu dziekuję za wizytę. O cieciu lawendy będę trąbić
Madzenka 06:52, 17 lut 2014

monteverde napisał(a)
Marzenko ładna dekoracja przed domem pozdrawiam ambrowca mam ale w tamtym roku podmarzł mu przewodnik i musiałam obciąć, co spowodowało, że się trochę rozrósł ale mi nie przeszkadza, bo jest śliczny

Aniu w tym roku podmarzł? Oj przy takiej łagodnej zimie to niedobrze. Zatem muszę sie przygotować na okrywanie go przez kilka pierwszych lat. Mój może się rozrastać, im bardziej tym lepiej osłoni mnie przed wiatrem. I tak posadzę trzy obok siebie aby stworzyły piekną ściane. Ciekawe czy ambrowce można troszke formować?

Albo nie posadze bo nie kupie.... To będą buki dawyck gold.
Madzenka 06:54, 17 lut 2014

Magda70 napisał(a)
ha ha...chyba musimy się umówić i wstawić wszyscy na raz latarenki....będzie czad coś czuję

Ubiegła wiosna była pod przewodnim motywem donic, teraz chyba będą latarenki. Magda wystawiaj i obfotografuj (fuj co za słowo ) - foć!
Madzenka 06:54, 17 lut 2014

Nikita napisał(a)

No cudne te latarenki....akcja "latarenki" zakończona...super,że mieli srebrne.
Pozdrawiam

Akcja zaczęła się w twoim wątku
Madzenka 06:58, 17 lut 2014

Melduję, że u mnie o poranku -2 .... Mimo że zapowiadali, źe będzie ciepła noc..... Ciemiernikow na szczęście chyba nie trafiło...
Teraz zapowiedzi są takie, że na początek marca będzie +5 lub +17 (Twojapogoda.pl się nie może zdecydować) a Onet wieszczy powrót mrozów. Ciekawe kto ma racje. Ja wolę +5, jakoś wiosną nie lubię anomali a to +17 to ekstremum....
agam 08:56, 17 lut 2014

Na Onecie sami nie wiedzą co mówić. Pogodynka mówi o powrocie mrozów około 20 lutego, a wykresy pokazują +10... i w co tu wierzyć ?
monteverde 09:04, 17 lut 2014

Najlepiej to czekać i nie szaleć w ogrodach roślin za bardzo nie odsłaniać, żeby nie pomarzły bo nie wiadomo co będzie, wszakże luty szykuj buty
Mala_Mi 09:07, 17 lut 2014

Synuś wrócił z Chopoka.... buuuu.. też chcę... po modernizacji... mówi, że jest już wogle super... długość jednego zjazdu ciągiem to 5,5 km....
Sebek 16:46, 17 lut 2014

Marzena2007 napisał(a)

Nawet nie wiesz jak Cię kofam!! Ja muszę odebrać chyba donicę wcześniej bo przecież za dwa tygodnie to jedziemy na Gardenie....
Madzia kup marcową magnolię - w niej jest kupon na bezpłatne wejście na Gardenie

Chyba wszyscy nie możemy się doczekać tej donicy