Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

bociek 17:56, 23 lut 2014

Cudnie, cudnie, cudnie.

Madzen, ja sie zarzekalam, ze nie tne miskantow jeszcze, ale scielam dzisiaj wiekszosc, bo kly juz maja Zajrzyj w swoje kepy czy tam nie poszla wegetacja przypadkiem. Trzcinniki i kosacce ciachalam po mlodych pedach Zwariowala ta przyroda... Za wczesnie to wszystko, boje sie bardzo...
noemi 18:01, 23 lut 2014

Ja ściełam trawy i potwierdzam, jest łyso.

jak ściełam końcówki frosted curls to mi się przypomniało, że sie je czesze!!!

edit: obejrzałam relacje, już wiem, ściełam im rozdwojone końcówki, ok, nic sie nie stało.... wyczesze je jeszcze i bedzie git.

wklejam u siebie Twoja instrukcje.... gubią się ważne informacje w watkach.
baraga1904 18:02, 23 lut 2014

...przy przesadzaniu widziałam niestety mnóstwo opuchlakowatych i innych ...wcale nie zaszyły się głęboko pod ziemię...za ciepło...
...na Śląsku również co nieco pączkuje np śliwa wiśniowa...o innych nie wspomnę...w tym roku magnolie będą w marcu???
Nati 18:16, 23 lut 2014

Marzena2007 napisał(a)

Ja nic nie przykrywałam.... zatem teraz nie odkrywam. Nawet wczoraj troszeczkę kopczyki pod rożami rozgarniałam, jeszcze nie całkiem, ale stopniowo.
Ja bym careksy odkryła, stopniowo. Po co je w ogóle przykrywalaś? Chyba że sadziłaś jesienią? Jesli nadeszłyby silne mrozy sypniesz im ponownie korą.

Horti ogrodowych nie odkrywam, one są bardzo wrażliwe właśnie na przedwiośniu i wiosna. Więc na razie są zasłonięte, tylko endless summer mam odkryte. W ogóle stwierdziłam, że jeśli w tak łagodną zimę nie przeźyją to je wymienię na bukietowe. Koniec zabawy!

z hortensjami chyba zrobię tak samo, wsadzę do doniczek jaks ąsiadka trzyma i mma piękne co roku , a bukietówki w wodzie się ukorzeniają , zobaczymy co z nich wyjdzie

o evergold Daniusia pisała że mogą przemarazać , sadziłą w zeszłe lato więc tak zapobiegliwie bo się bałam ale dziś przycięłą trawy wszystko odkryłam przyciełam róże i odkryłam kopczyki, wszystko budzi się do życia, ie ma co zaparzać i rozhartowywać roślin - czekam jak będa przymrozki polecę i podsypię korę
Nati 18:20, 23 lut 2014

a iglaki i bukszpany kiedy tniecie?
Agnieszka_B 18:42, 23 lut 2014

Nadgoniłam i uśmiecham się do wszystkich
filipkam 18:43, 23 lut 2014

Chyba też wymienię na bukietówki... Przynajmniej część. Strasznie kapryśne są w naszem klimacie te ogrodowe.
Loosiuu 18:54, 23 lut 2014

A jak ze szczepieniem brzóz? Kiedy będziesz działać?
gierczusia 19:03, 23 lut 2014

noemi napisał(a)
Ja ściełam trawy i potwierdzam, jest łyso.

jak ściełam końcówki frosted curls to mi się przypomniało, że sie je czesze!!!

edit: obejrzałam relacje, już wiem, ściełam im rozdwojone końcówki, ok, nic sie nie stało.... wyczesze je jeszcze i bedzie git.

wklejam u siebie Twoja instrukcje.... gubią się ważne informacje w watkach.

Ja miewam podobnie

A teraz lecem tej instrukcji poszukiwać .. Buziam Madzen .. Próbuję nadrobić....
nicol21 19:39, 23 lut 2014

Marzenka - super widoczki u Ciebie! wiosna, albo juz prawie wiosna, ale aż się chce siedzieć w ogródku!!!

Jak Twoje plany rewolucji ogródkowych? Jak dla mnei jest bombastic tak jak jest
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies