Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kwiatowy ogródek Monteverde

Kwiatowy ogródek Monteverde

Kasya 11:39, 14 sty 2015

Pszczelarnia napisał(a)
Gdybyż tylko jeszcze szkółki były otwarte i pełne asortymentu ... .

ja już sie nauczylam zeby za wczesnie na wiosne nic nie kupowac, kupilam wczesną wiosną drzewko ktore okazalo sie potem że przemarzło
monteverde 11:41, 14 sty 2015

Pszczelarnia napisał(a)
Gdybyż tylko jeszcze szkółki były otwarte i pełne asortymentu ... .

Najpierw porządek będę musiała zrobić, liści dużo zostało w tym roku przez te smutne zdarzenie u mnie nie miałam kiedy skończyć ogrodu, a potem zobaczymy
monteverde 11:44, 14 sty 2015

Kasya napisał(a)

ja już sie nauczylam zeby za wczesnie na wiosne nic nie kupowac, kupilam wczesną wiosną drzewko ktore okazalo sie potem że przemarzło

Jesień jest lepsza do nasadzeń, Kasiu jak się widzi te "igiełki" wychodzące z ziemi to serce się cieszy na samą myśl, że niedługo będzie można pracować w ogrodzie
Ja teraz idę trochę na słoneczko, żeby energii złapać pozytywnej
mira 11:52, 14 sty 2015

Aniu u mnie wczoraj byla taka pogoda że nie dało się nie wziść grabi do ręki, a kiełków wyłażących sporo ale nie wiem czy dobrze

z zakupów wczesnowiosennych jestem już wyleczona

pozdrawiam i słoneczka życzę
ZbigniewG 17:29, 14 sty 2015

monteverde napisał(a)
Piszesz, że nie Purple Spider? to poszukaj ..

Ania wszystkie poszlaki wskazują że to Lagoon, w pąku jest ciemny później robi się bardziej niebieski
MarekW 18:23, 14 sty 2015

Aniu słyszałem że dziś u was burza była? To jeszcze za wcześnie na takie atrakcje a co do zakupów wczesnych to jeszcze nie pora, trzeba poczekać, bo jeszcze zima może wrócić, toż to dopiero styczeń Dwa lata temu w połowie marca przyszły śnieżyce. Mnie dziś też korciło aby zacząć przycinać winorośl, ale dałem sobie po rękach i przypomniałem że to za wcześnie jeszcze. Twoje róże pięknie się trzymają, moje liście zrzuciły, ale chyba w dobrej kondycji, podobnie bukszpany. Pozdrawiam
monteverde 19:41, 14 sty 2015

Marek burza u nas była wczoraj około 12 w nocy, normalnie się błyskało, a dzisiaj byla piękna była pogoda słoneczko, pachniało wiosną, potem około 14.00 popadał deszcz a potem po nim była 14.25, zobaczyłam piękne światło patrzę i widzę..... podwójną tęcze

potem ją zasłoniły te chmury z lewej ale jakieś 5 minut miałam śliczny widok a na winorośl to za wcześnie poczekaj do lutego, ja różom potem poobrywam chyba te liściezakupów nie robię na razie pozdrówka
Kasya 19:43, 14 sty 2015

to rzeczywiscie niezwykle w styczniu
monteverde 19:43, 14 sty 2015

mira napisał(a)
Aniu u mnie wczoraj byla taka pogoda że nie dało się nie wziść grabi do ręki, a kiełków wyłażących sporo ale nie wiem czy dobrze

z zakupów wczesnowiosennych jestem już wyleczona

pozdrawiam i słoneczka życzę

Mira ja zakupów wczesnych nie robię to Pszczółka ma na nie zakusy u mnie było dziś
pięknie
monteverde 19:44, 14 sty 2015

ZbigniewG napisał(a)

Ania wszystkie poszlaki wskazują że to Lagoon, w pąku jest ciemny później robi się bardziej niebieski

Pomyślałam o Spiderze bo miałam go w rajskim i właśnie w pąkach bardzo podobny do Twojego był