Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kwiatowy ogródek Monteverde

Kwiatowy ogródek Monteverde

makkasia 21:55, 21 kwi 2015

Aniu dziękuję za rozpoznanie u mnie szachownicy, ja zupełnie zapomniałam, ze ja ją kupiłam szok ona będzie miała kwiatki cieszę się A U ciebie wiosna już pokazała co potrafi ślicznie
Ps a tę szachownicę trzeba jakoś specjalnie traktować ?
Marta7 21:59, 21 kwi 2015

Aniu ależ masz ciekawe kwiatki,można jak zwykle u Ciebie sporo się nauczyć,u mnie sasankom jeszcze daleko do kwitnięcia,a przylaszczki cosik mnie nie lubią,zamierają u mnie...
Pozdrawiam serdecznie
iwonadm 22:04, 21 kwi 2015

Aniu uwielbiam u Ciebie ten istny ocean roślin. Co do piwonii to też nie mogę doczekać się swoich. Jedna mi tylko kwitnie bo dorosła 2 sezon y resztaxw ziemi od zeszłego roku.
kaisog1 22:07, 21 kwi 2015

Ania nie mogę uwierzyć, że u Cibie tyle kwitnie.... widziałaś w jakim stadium moja odnaleziona sasanka przecież.... o tulipanach to nie ma mowy... nawet pączków jeszcze nie widać... a przecież to tylko 50km...
Kuklik 00:11, 22 kwi 2015

Anuś, pokaż jak wygląda u ciebie teraz delavaya? A Michajłowskiego to chyba szachownica, nie czosnek
Dzisiaj było nareszcie cieplej Widziałam, że Twój psiząb dwa kwiatki wypuszcza
Buziaki i dużo słońca
monteverde 20:57, 22 kwi 2015

Iza oczywiście że szachownica, wczoraj byłam po ogrodzie zmęczona to mogłam popełnić gafę poprawię zarazsfociłam wszystkie u mnie kępki rutewek jakie mam to rutewka orlikolistna album
te niby są delavayi ale zobaczę jak zakwitną
jeszcze malutkie album tylko kwitła w tamtym roku te pąki psizęba to już chyba z miesiąc maja ochotę się otworzyć ale jeszcze czekają nie wiem na cobuziole
monteverde 20:58, 22 kwi 2015

kaisog1 napisał(a)
Ania nie mogę uwierzyć, że u Cibie tyle kwitnie.... widziałaś w jakim stadium moja odnaleziona sasanka przecież.... o tulipanach to nie ma mowy... nawet pączków jeszcze nie widać... a przecież to tylko 50km...

No faktycznie może dlatego, że u mnie między domami
monteverde 21:04, 22 kwi 2015

iwonadm napisał(a)
Aniu uwielbiam u Ciebie ten istny ocean roślin. Co do piwonii to też nie mogę doczekać się swoich. Jedna mi tylko kwitnie bo dorosła 2 sezony reszta w ziemi od zeszłego roku.

Chyba za bardzo chwaliłam się drzewiastą a dzisiaj nad ranem dzikie koty mi ja połamały ryczałam się strasznie

próbowałam ją ratować, bo jest na cienkiej niteczce ale chyba nic z tego tłukły się po nie i po żonkilach i co z nimi zrobić?
monteverde 21:06, 22 kwi 2015

Marta7 napisał(a)
Aniu ależ masz ciekawe kwiatki,można jak zwykle u Ciebie sporo się nauczyć,u mnie sasankom jeszcze daleko do kwitnięcia,a przylaszczki cosik mnie nie lubią,zamierają u mnie...
Pozdrawiam serdecznie

Marta może za bardzo na słońcu? one lubią półcień
monteverde 21:11, 22 kwi 2015

makkasia napisał(a)
Aniu dziękuję za rozpoznanie u mnie szachownicy, ja zupełnie zapomniałam, ze ja ją kupiłam szok ona będzie miała kwiatki cieszę się A U ciebie wiosna już pokazała co potrafi ślicznie
Ps a tę szachownicę trzeba jakoś specjalnie traktować ?

traktować jak królową, bo to rzadka odmiana i cenna jest jeszcze białaznacznik po kwitnieniu postaw bo zanika na zimę, cobyś jej nie wykopała