Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kwiatowy ogródek Monteverde

Kwiatowy ogródek Monteverde

monteverde 00:47, 30 paź 2013

paniprzyroda napisał(a)
Czarujesz te róże, pieknie jeszcze kwitną, zresztą inne rośliny też. U mnie podobnie, ostróżki zakwitły, bardzo dużo stokrotek, szałwia, lawenda i jeżówki nie zamierzają kończyć sezonu. Chabry też mam, ale różowe, lecz one dawno już śpią, solidnie przycięte po kwitnieniu. Zakwitł biały ciemiernik i pnąca trzmielina. Pozdrawiam.
To faktycznie sporo Miałam w rajskim biały ciemiernik i właśnie zawsze o tej porze już kwitłchabry moje po rozsianiu wyrosły drugi raz i zakwitły, pozdrawiam
Bogdzia 18:00, 30 paź 2013

Zapowiadają przymrozki na dzisiejszą noc to rośliny wyhamuja z rośnieciem. Róże piękne . Pozdrawiam.
Pszczelarnia 19:35, 30 paź 2013

Aniu, jak z chabrów zebrać nasiona? Mam jednego i muszę mieć więcej.
monteverde 19:37, 30 paź 2013

Na szczęście zostały mi 4 róże do wsadzenia do ziemi rosną w donicach to nic im się nie stanie reszta też zabezpieczona
monteverde 19:39, 30 paź 2013

Pszczelarnia napisał(a)
Aniu, jak z chabrów zebrać nasiona? Mam jednego i muszę mieć więcej.

A j tyle siewek wywaliłam na śmietnik Ja nie zbieram nasion, bo wokół rośliny mam pełno siewek zobaczę jutro na ogródku, to może podeślę, po całym ogrodzie się wysiewa
agatanowa 19:44, 30 paź 2013

Aniu, to świetnie. I to już będzie koniec sadzenia u Ciebie? Bo dziś na dworzu było bardzo nieprzyjemnie u nas.
Ja już jedną tylko mam do wsadzenia (na kolumnę).
Z wsadzonych zaczęły puszczać zawiazki liści i pędów (nie wiem, jak się to profesjonalnie nazywa) i nie mam pewności, czy to ok w tym czasie, a niektóre to już nawet mają małe listki. Mam nadzieję, że tak być powinno i jak zakopcuję, to nic im się nie stanie.
agatanowa 19:45, 30 paź 2013

monteverde napisał(a)

A j tyle siewek wywaliłam na śmietnik Ja nie zbieram nasion, bo wokół rośliny mam pełno siewek ...

No wiesz co, Ania? aż żal to słyszeć.

anula_wn 20:21, 30 paź 2013

Aniu, pozdrawiam ! i podziwiam u mnie już daaaawno powojniki nie kwitną, no masz rękę ......
monteverde 20:57, 30 paź 2013

agatanowa napisał(a)

No wiesz co, Ania? aż żal to słyszeć.

Co zrobić jak nikt nie chciał, z rajskiego jeszcze wydawałam i tu też mam a co chcesz Agatko?
monteverde 21:02, 30 paź 2013

agatanowa napisał(a)
Aniu, to świetnie. I to już będzie koniec sadzenia u Ciebie? Bo dziś na dworzu było bardzo nieprzyjemnie u nas.
Ja już jedną tylko mam do wsadzenia (na kolumnę).
Z wsadzonych zaczęły puszczać zawiązki liści i pędów (nie wiem, jak się to profesjonalnie nazywa) i nie mam pewności, czy to ok w tym czasie, a niektóre to już nawet mają małe listki. Mam nadzieję, że tak być powinno i jak zakopcuję, to nic im się nie stanie.

No u mnie też popuszczały niektóre male listki, ale one przesadzone zostały z donic, a te z gołym korzeniem trzeba za kopczykować po posadzeniu na 20 cm i podlewać, aby się dobrze przyjęły do zimy, widać ciepła ziemia i szaleją jak zmarzną te świeże to wiosna nowe wypuszczą