Jakoś się Ewo udało posadzić wszystkie, czasami chodziłam 3 dni i zastanawiałam się nad miejscem dla danej róży, bo jedna krzaczasta inna rabatowa, pnąca czy miniaturka no i jeszcze decydowały kolory , jaki będzie pasował do drugiego, a byliny też były ważne
Też bym nie zgadła . Powiedz mi skąd bierzesz ziemię do obsypania ich na zime ? U mnie róz mało , 10 worków dziś poszło i jutro jadę po nastepne bo brakło.Pozdrówka zostawiam.
Bogdziu pierwszy rzut kompostowej a reszta na kopczyki to zwykla uniwersalna w workach po 50 l., kompost już mi wyszedł przy sadzeniu, w tej chwili robi się następny, dzisiaj nawet sypałam komposterem, ale na kopce może być uniwersalna
Aniu,, co za czas, ciągle mamy róże w ogrodach. Munstead Wood jest zjawiskową różą. Będę miała miejsce dla niej w przyszłym roku na pewno. Wąchałam je i fotografowałam w zeszłym roku w Savil Garden, duże wrażenie. Mój mąż, który nie przepada za różami powiedział, że koniecznie musimy ją mieć w ogrodzie. Taka jest siła jej rażenia.