Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kwiatowy ogródek Monteverde

Kwiatowy ogródek Monteverde

Nikita 23:45, 16 sty 2014

Witam Aniu, pogubiłam się troszkę w twoich wątkach. Rozumiem, że kiedyś był „mój kawałek raju”, a teraz jest „kwiatowy ogródek”. Podziwiam ludzi z taką pasją jak Ty, bo żeby zaprosić do swojego ogrodu tyle pięknych kwiatów to trzeba mieć to coś….zamiłowanie do roślin.
Jestem ciekawa tych twoich host, masz jakieś zdjęcia „myszek”.
Będę do ciebie zaglądała, zapraszam też do mojego szmaragdowego, bo szykują się wiosenne metamorfozy. Pozdrawiam

monteverde 12:56, 17 sty 2014

Dzisiejsza kartka
monteverde 13:07, 17 sty 2014

U mnie dzisiaj cała inwazja ptaków, są mazurki, wróble, dzwońce, grubodzioby,sójki sikorki bogatki, modraszki i szarytki oraz 2 gołębie codzienni goście punkt startowy na balkon maja z gruszy

u mnie sypało do tej pory, teraz jest przerwa, odpowiem wszystkim potem teraz idę robić placki ziemniaczane, do popołudnia
WilczaGora 14:13, 17 sty 2014

a u mnie tak się sójki rządzą, ze te maluchy ledwo dają radę

macham z Wilczej,
Ewa
monteverde 20:07, 17 sty 2014

Nikita napisał(a)
Witam Aniu, pogubiłam się troszkę w twoich wątkach. Rozumiem, że kiedyś był „mój kawałek raju”, a teraz jest „kwiatowy ogródek”. Podziwiam ludzi z taką pasją jak Ty, bo żeby zaprosić do swojego ogrodu tyle pięknych kwiatów to trzeba mieć to coś….zamiłowanie do roślin.
Jestem ciekawa tych twoich host, masz jakieś zdjęcia „myszek”.
Będę do ciebie zaglądała, zapraszam też do mojego szmaragdowego, bo szykują się wiosenne metamorfozy. Pozdrawiam

Nikita w lipcu pożegnałam Kawałek raju, a od sierpnia jest Kwiatowy ogródek myszek mam trochę ale zdjęć mi teraz ciężko szukać jak będę miala więcej czasu to poszukam i wstawię zaglądam do Ciebie ale nie zawsze mam co napisać pozdrawiam
monteverde 20:08, 17 sty 2014

WilczaGora napisał(a)
a u mnie tak się sójki rządzą, ze te maluchy ledwo dają radę

macham z Wilczej,
Ewa

Ojej aż tak dużo? u mnie była najpierw jedna, dzisiaj przyleciały dwie, a grubodziobów bylo chyba dzisiaj z 10 pozdrawiam
bogumila 20:12, 17 sty 2014

Oglądam kolejne kalendarzowe kartki...czas szybko mija.Pozdrawiam.
monteverde 20:12, 17 sty 2014

alinak napisał(a)
Ania czyżby twoja sójka w dziobie miała patyczek . to by oznaczało że zaczyna wić gniazdo .....a tu u ciebie mrozik ładny wyskoczył . ja dzisiaj pracowałam w ogrodzie . zaczęłam wycinać po trochu suche trawy red barona . sama nie wiem , u mnie już czuć wiosnę w powietrzu

Jak miała to go szybko upuściła, u mnie sypało dzisiaj znowu pół dnia a w nocy ma być -6 st.C też z chęcią bym popracowała w ogrodzie pozdrawiam Alinko
Joku 20:13, 17 sty 2014

Aniu, masz u siebie całe ptasie zoo. Masz duży balkon?
monteverde 20:14, 17 sty 2014

Kasik napisał(a)
Pobyłam u Ciebie troszkę, pooglądałam ogród, poczytałam o przeprowadzce i zachwyciłam się różami.
To forum takiemu poczatkującemu robi niezły bałagan w głowie.

Pierwszy szok dla mnie to rododendrony u Bogdzi, (zakochałam się), potem hortensje u Ewy z Wilczej (zakochałam się), następne powojniki i do tego dochodzi wiele innych kwiatów i drzew i krzewów, no i królowe ogrodów - róże.

U Ciebie jest ich całe mnóstwo - i jakie cudne.

Jak tu nie zwariować?

Miło mi było tu pobyć - Pozdrawiam

Cześć Kasik cieszę się, że znalazłaś czas aby pooglądać moje kwiatki, zapraszam kiedy tylko przyjdzie Ci na to ochota wiosną dojdą jeszcze inne róże i kwiaty pozdrawiam