Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kwiatowy ogródek Monteverde

Kwiatowy ogródek Monteverde

monteverde 12:03, 09 maj 2014

mira napisał(a)

Też mam tego bodziszka od ub roku kwitł i będzie też kwitł dam mu trochę skorupek z jajek to może wystarcy
ale mnie z kolei z ładnej zwartej kupki zrobiła się rozlazła pokłada się może po deszczu a może jak bestia przeszła.

Uśmiałam się z trójlista - Mała Mi kupi to tylko kwestia czasu ja też

Mira on wysoko nie rośnie to popielaty 'Purple Pillow' bardzo go lubię, raczej bestia przeszła, on trzyma się w kupie
monteverde 12:04, 09 maj 2014

bociek napisał(a)
Aneczko, zycze slonca na kolejne dni. Jakos ten maj na razie nas nie rozpieszcza zbytnio. Ale jak pisalam juz u siebie, cieply kwiecien, mokry maj, bedzie zboze kedy gaj

Buziole

Ten trojlist mnie tez korci

Ja Bopćku nie narzekam, deszcz potrzebny ważne, że przymrozków już nie ma u mnie dzisiaj kapuśniaczek z przerwami pada ale jest ciepło buziolki
monteverde 12:05, 09 maj 2014

agatanowa napisał(a)

wspaniały!

ciekawe, czy nie wybladnie z czasem

Nie wyblaknie
monteverde 12:06, 09 maj 2014

Joku napisał(a)
Aniu, już masz gęsto w pryszczu . Zawsze zaglądam do ciebie z ciekawością żeby zobaczyć co nowego zakwitło.

Fajnie, zaglądaj jak tylko masz ochotę Jolu, ja też wpadam do Ciebie trochę za gęsto
monteverde 12:08, 09 maj 2014

Marzena2007 napisał(a)
U mnie codziennie przelotne, ulewne dzeszcze... Cieplo... Za chwilę grzyb całość zeżre...

Może tak źle nie będzie, a pryskanie nie za bardzo się zda bo pada i zmywa, chyba, że zastosujesz mydło do oprysku i wtedy się przylepi środek do roślin i zdąży zadziałać ja powinnam róże już od skoczka popryskać ale też czekam
monteverde 12:09, 09 maj 2014

barbara_krajewska napisał(a)
Aniu, jak się u Ciebie ma liriope? Moja coś źle wygląda A może ona późno startuje i moje obawy niepotrzebne?

w rajskim mi późno startowało, moje też siedzi, nie panikujmy
monteverde 12:10, 09 maj 2014

Dzisiejsza kartka
agatanowa 12:11, 09 maj 2014

monteverde napisał(a)

Ja dalie trzymam w ziemi do pierwszych przymrozków, jak zetnie liście i kwiaty, przycinam i wykopuję i wsadzam do piwnicy , a na wiosnę do ziemi, moje się świetnie przechowały

Ania, ale Ty w piwnicy pewnie masz temp do max 6-8 C, a ja w garażu, gdzie trzymałam dalię, tej zimy miewałam 18 C... Niestety nie mam gdzie trzymać, w szopce drewnianej bedzie za zimno

monteverde 12:22, 09 maj 2014

To jest uczciwość sprzedających miała być rutewka Delavaya okazała się orlikolistna zareklamowałam zobaczymy co przyślą.
tu następna

Kalina Watanabe

angielska

azalia Keremsina White
rh Calypso

monteverde 12:25, 09 maj 2014

agatanowa napisał(a)

Ania, ale Ty w piwnicy pewnie masz temp do max 6-8 C, a ja w garażu, gdzie trzymałam dalię, tej zimy miewałam 18 C... Niestety nie mam gdzie trzymać, w szopce drewnianej bedzie za zimno

Ja mam w piwnicy zimno ale trzymałam bulwy w ziemi i skrapiałam raz w miesiącu, a można trzymać jeszcze w trocinach w rajskim miałam gliniastą ziemię i tak fajnie bulwy konserwowała zimą, ale jak w ogrodzie dużo padało to bulwy mi zagniwały jednego roku sporo straciłam