Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kwiatowy ogródek Monteverde

Kwiatowy ogródek Monteverde

Madzenka 19:40, 02 wrz 2013

kaisog1 napisał(a)
...no bez jaj! Wycofali Mickiewicza a wsadzili Musierowiczową????? Gdzie tu kurde porównanie???? No po prostu żarty sobie robią..... nie mówiąc o Tolkienie.....

Pewnie uznali że czytanie poezji jest zbyt skomplikowane dla młodzieży, przecież nie potrafią nawet napisać zdania podrzędnie złożonego. Potrafią wyłacznie pisać XD ..... I tak nie wiedzą gdzie na mapie Litwa..... I dlaczego Mickiewicz o niej jako o Ojczyznie pisał...
a co do "po trupach" to się nie zgodze... Pokolenie Y to przede wszystkim czas dla siebie.... A nie praca... Ale nie można generalizować. Jednak decyzji ministerstwa nie rozumiem...
an_tre 19:41, 02 wrz 2013

monteverde napisał(a)
Stephanie Baronin zu Guttenberg

Aniu twoja baronówna ma silniejszy kolorek, ta moja taka bladzizna
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
monteverde 19:47, 02 wrz 2013

grazyna napisał(a)

He he, ale smakowicie wygląda

Aniu, wiem, że masz róże z floribundy - jak przetrwały zimę ? Aniu a jak sadzisz róże, 3-5 cm pod ziemią czy nad ziemią ? A może równo z ziemią ?

Pozdrawiam ciepło

szczepienie musi być pod ziemią na jakieś 3-5 cm, co zapobiega przemarzaniu i wybijaniu przez podkładkę dzikich pędów, a potem kopczyk na jakieś 15 cm i finito jedna mi tylko wypadła ale zaraz dostałam następną musiała być jakaś słabsza
monteverde 19:50, 02 wrz 2013

Marzena2007 napisał(a)

Pewnie uznali że czytanie poezji jest zbyt skomplikowane dla młodzieży, przecież nie potrafią nawet napisać zdania podrzędnie złożonego. Potrafią wyłacznie pisać XD ..... I tak nie wiedzą gdzie na mapie Litwa..... I dlaczego Mickiewicz o niej jako o Ojczyznie pisał...
a co do "po trupach" to się nie zgodze... Pokolenie Y to przede wszystkim czas dla siebie.... A nie praca... Ale nie można generalizować. Jednak decyzji ministerstwa nie rozumiem...

Chodziło o to, że widzą tylko koniec własnego nosa nie licząc się z innymi
monteverde 19:51, 02 wrz 2013

an_tre napisał(a)
Aniu twoja baronówna ma silniejszy kolorek, ta moja taka bladziuchna

Aniu zdjęcie świeżutkie sprzed 15 minut już ciemnawo a róża jeszcze w pączku
monteverde 19:52, 02 wrz 2013

an_tre napisał(a)
Aniu przyszłam do ciebie obejrzeć deszczowe różyczki chociaż zapłakane są piękne szkoda, że deszczyk je niszczy

Cały dzień lało a potem jeszcze było oberwanie chmury to wszystko prawie leży nie fociłam, bo zabłocone
grazyna 19:54, 02 wrz 2013

monteverde napisał(a)

szczepienie musi być pod ziemią na jakieś 3-5 cm, co zapobiega przemarzaniu i wybijaniu przez podkładkę dzikich pędów, a potem kopczyk na jakieś 15 cm i finito jedna mi tylko wypadła ale zaraz dostałam następną musiała być jakaś słabsza

Aniu, czyli mogę zamawiać u nich ? Dzięki !

Kindzia 19:57, 02 wrz 2013

Zawsze miałam kłopot z różami z gołym korzeniem...coś nie tak widocznie robiłam...teraz zawsze w doniczkach kupuję. Na razie nie mam miejsca na więcej...chyba, że coś przemarznie, albo znowu nornice zeżrą...
Pozdrawiam Aniu
monteverde 19:58, 02 wrz 2013

Pewnie, że możesz a napiszesz co?
monteverde 20:00, 02 wrz 2013

Kindzia napisał(a)
Zawsze miałam kłopot z różami z gołym korzeniem...coś nie tak widocznie robiłam...teraz zawsze w doniczkach kupuję. Na razie nie mam miejsca na więcej...chyba, że coś przemarznie, albo znowu nornice zeżrą...
Pozdrawiam Aniu

Kindzia może coś nie tak robiłaś?