Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kwiatowy ogródek Monteverde

Kwiatowy ogródek Monteverde

monteverde 22:58, 01 wrz 2013

kaisog1 napisał(a)
Ania ja nie wiem co się dzieje ale dzieje sie źle.... to sa jakies głupie eksperymenty na naszych dzieciach....
tak jak teraz z tym wycofaniem rytmiki i angielskiego w przedszkolach..... twierdzą, że przedszkoli nie będzie stać na to by dzieci uczęszczały na te zajęcia. A przecież to MY RODZICE PŁACILIŚMY DODATKOWĄ OPŁATĘ ZA TE zajęcia... no ja nic nie kumam....
Odnoszę wrażenie, że w naszym kraju chce sie zacząć "produkowac" debili po prostu.....
Właśnie, za wszystkie dodatkowe zajęcia płacili rodzice, ale takie lektury wycofać, tyle pokoleń Polaków się na nich wychowało, przecież to nasza duma narodowa
Mala_Mi 22:59, 01 wrz 2013

Masz rękę do kwiatków.. lubią Cię Wszystkie bez wyjątku

I jak kto bez Pana Tadeusza.... nie powiem, że mi sie podobał.. ale są lektury które każdy musi znać..

Tolkien - książka mi się bardzo podobała, lepiej niż film... ale czy to lektura do gimnazjum.... chyba trochę za trudna..

To tyle w tej kwestii.........

monteverde 23:00, 01 wrz 2013

asc napisał(a)
Masz rękę do kwiatków.. lubią Cię Wszystkie bez wyjątku

I jak kto bez Pana Tadeusza.... nie powiem, że mi sie podobał.. ale są lektury które każdy musi znać..

Tolkien - książka mi się bardzo podobała, lepiej niż film... ale czy to lektura do gimnazjum.... chyba trochę za trudna..

To tyle w tej kwestii.........

Trylogię też wycofali bezmózgowców będziemy niedługo wychowywać
barbara_kraj... 23:06, 01 wrz 2013

I w końcu będzie takie mądre pokolenie, jak ta ekipa w Familiadzie, gdzie na pytanie o bohaterki powieści Sienkiewicza powidziano - Jagna!
monteverde 23:08, 01 wrz 2013

barbara_krajewska napisał(a)
I w końcu będzie takie mądre pokolenie, jak ta ekipa w Familiadzie, gdzie na pytanie o bohaterki powieści Sienkiewicza powidziano - Jagna!

Hahahaha, dobre tylko płakać
marzena 23:29, 01 wrz 2013

dziewczyny, szkoda dyskusji...obecny poziom wiedzy u młodych ludzi zarówno w gimnazjach, szkołach średnich i wyższych jest często już obecnie ( nie zawsze oczywiście, ale powiedzmy statystycznie) naprawde opłakany...wszystkie badania socjologiczne dowodzą tego, nie zmienimy ( tutaj) tej sytuacji niestety...
a z tego co wiem, i tak niewielka część uczniów/nnic czytała w całości te wszystkie lektury, młodzież korzysta głównie ze skrótów i opracowań...
no, mają inne umiejętności, które w naszych pokoleniu w ich wieku były niedostępne...
monteverde 23:51, 01 wrz 2013

marzena napisał(a)
dziewczyny, szkoda dyskusji...obecny poziom wiedzy u młodych ludzi zarówno w gimnazjach, szkołach średnich i wyższych jest często już obecnie ( nie zawsze oczywiście, ale powiedzmy statystycznie) naprawde opłakany...wszystkie badania socjologiczne dowodzą tego, nie zmienimy ( tutaj) tej sytuacji niestety...
a z tego co wiem, i tak niewielka część uczniów/nnic czytała w całości te wszystkie lektury, młodzież korzysta głównie ze skrótów i opracowań...
no, mają inne umiejętności, które w naszych pokoleniu w ich wieku były niedostępne...

a czemu nie przecież rodzice też maja coś do powiedzenia, zmienić Mickiewicza i Sienkiewicza na Tolkiena i Musierowicz, rodzice powinni własne kanony tworzyć
marzena 23:58, 01 wrz 2013

Aniu, pewnie, że mają ( rodzice) wiele do powiedzenia, pytanie, czy chcą działać i wpływać na MEN w tej kwestii ? z tego co wiem, ten kanon lektur był juz ustalony na 2009 r, tak dzis przeczytałam, a teraz przed rozpoczeciem roku szk. 2013/14 jest batalia o lektury ? a dlaczego nie wcześniej kilka lat ??? to chyba nie była tajemnica...
monteverde 00:03, 02 wrz 2013

marzena napisał(a)
Aniu, pewnie, że mają ( rodzice) wiele do powiedzenia, pytanie, czy chcą działać i wpływać na MEN w tej kwestii ? z tego co wiem, ten kanon lektur był juz ustalony na 2009 r, tak dzis przeczytałam, a teraz przed rozpoczeciem roku szk. 2013/14 jest batalia o lektury ? a dlaczego nie wcześniej kilka lat ??? to chyba nie była tajemnica...
Bo w większości rodzice są zajęci walka o byt i utrzymanie rodzin i ta kwestia została nie zauważona, ja nie mam nic do Musierowicz fajne książki pisze sama czytałam Klamczuchę czy Idy sierpniowe ale to nie Trylogia czy Pan Tadeusz
marzena 00:08, 02 wrz 2013

Ania, zgoda, ale jak się chce coś zmieniać, to tzreba jednak działać ( wcześniej , bo albo coś jest istotne, ważne, albo nie...), a nie robić larum, jak dziennikarze przed poczatkiem roku szk. takiego niby newsa podają ( który jest newsem sprzed 4 lat)