Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kwiatowy ogródek Monteverde

Kwiatowy ogródek Monteverde

monteverde 21:45, 07 wrz 2014

Donia72 napisał(a)
Aniu, nie wiem jaka to odmiana zawilca.Tylko wiem, ze jest biały

Doniu płatki ma pojedyncze czy pełne
Welka 21:45, 07 wrz 2014

Aniu, sadziec to Baby Joe, Twoja jeżówka to Green Jewel (podpisałaś, ze to jarzmianka), jarzmiankę nazwę masz na doniczce, ale chyba nam źle podali łacińską nazwę samej jarzmianki (chyba mówiła coś estranta, a to prawie łacińska nazwa a najbardziej właśnie Venice mi przypomina), rozplenica to Little Bunny (tak miał na tabliczce, ale był jakiś niezorientowany według mnie) a miskant to Silberspinne jeśli dobrze pamiętam. A kiedy Ty czyśćca wzięłaś?
monteverde 22:01, 07 wrz 2014

Welka napisał(a)
Aniu, sadziec to Baby Joe, Twoja jeżówka to Green Jewel (podpisałaś, ze to jarzmianka), jarzmiankę nazwę masz na doniczce, ale chyba nam źle podali łacińską nazwę samej jarzmianki (chyba mówiła coś estranta, a to prawie łacińska nazwa a najbardziej właśnie Venice mi przypomina), rozplenica to Little Bunny (tak miał na tabliczce, ale był jakiś niezorientowany według mnie) a miskant to Silberspinne jeśli dobrze pamiętam. A kiedy Ty czyśćca wzięłaś?

Już zmieniłam im się pomieszało myśleli o astrantia to inaczej jarzmianka jak się z Tobą pożegnałamjeszcze potem gadałam z Dąbrowskim
iwonadm 22:02, 07 wrz 2014

oooooooooooo super super śliczności
monteverde 22:10, 07 wrz 2014

iwonadm napisał(a)
oooooooooooo super super śliczności

A co się Iwonko spodobało?
Bogdzia 22:31, 07 wrz 2014

Całkiem spore te Twoje zakupy , juz miałam spytac gdzie Ty to posadzisz ale to pytanie tyle razy Ci zadawano a Ty udowadniasz ze kazdą ilośc jetes w stanie posadzic.Pozdrówka.
monteverde 22:44, 07 wrz 2014

Bogdzia napisał(a)
Całkiem spore te Twoje zakupy , juz miałam spytac gdzie Ty to posadzisz ale to pytanie tyle razy Ci zadawano a Ty udowadniasz ze każdą ilość jesteś w stanie posadzić. Pozdrówka.

W ziemi Bogdziuto wcale nie dużo
paniprzyroda 22:52, 07 wrz 2014

Aniu, zakupy udane Od Dąbrowskich kupowałam Green Jewel w Skierniewicach trzy lata temu Poszukam u nich w tym roku tej niskiej jarzmianki, bo mam wysokie, a ona jest dość ciemna, ładna
Donia72 22:56, 07 wrz 2014

monteverde napisał(a)

Doniu płatki ma pojedyncze czy pełne

Aniu, nie wiem jeszcze są w pączkach. Mam nadzieję, że podwójny. Pojedyncze zawilce były po 5 zł, a podwójne po 10zł. Ja kupiłam tego po 10zł
monteverde 22:59, 07 wrz 2014

paniprzyroda napisał(a)
Aniu, zakupy udane Od Dąbrowskich kupowałam Green Jewel w Skierniewicach trzy lata temu Poszukam u nich w tym roku tej niskiej jarzmianki, bo mam wysokie, a ona jest dość ciemna, ładna

będzie niska bo listki ma małemam już taka niską jarzmiankę ale to podobnież jakaś nowa odmianowo