Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kwiatowy ogródek Monteverde

Kwiatowy ogródek Monteverde

monteverde 10:57, 22 paź 2014

Kasya napisał(a)

Ja może złe widzę bo ekranik telefonu mały, okularów nie mam,
Ale przysięgam ze widzę naparstnice

I dobrze widzisz Kasiu, śpiąca byłam już poprawiłam
monteverde 10:58, 22 paź 2014

hanka_andrus napisał(a)
Kasiu, dobrze widzisz, ale naparstnica, też na "Na" jak nasturcja, i też piękna biała.
Miłego dnia, Aniu.

Dobre Haniu, miłego dnia
monteverde 11:01, 22 paź 2014

Gabriela napisał(a)
Obejrzałam zdjęcia ostatnich róż. Nawet udało mi się z nich bukiet zrobić u siebie - z Larissy i kwitnącego resztkami przywrotnika. Zrobiłam tylko dlatego, że przesadzałam trzy krzewy ze sporą ilością kwiatów. Od przyszłego roku chyba zacznę je ścinać do domu. Fajnie że jeszcze nas cieszą.

Fajnie Gabrysiu ja swoje dzisiaj ścinam do wazonów bo w piątek ma przymrozić szkoda mi kwiatów, a pączki chyba polegną
Rano u mnie padał deszcz, robię na obiad babkę ziemniaczaną i idę do ogrodujeszcze nie wszystkie tulipany wsadzone miłego dnia
monteverde 11:02, 22 paź 2014

Dzisiejsza kartka
Milka 11:37, 22 paź 2014

monteverde napisał(a)

Chciałam dzisiaj poszaleć, ale nie zupełnie, to miałam gości, to potem musiałam wrócić do domu i obiad wydać, ale byłam potem w ogrodzie do ciemaka i jeszcze pełno pracy w ogrodzie a na jutro deszcz zapowiadają a potem mróz i jak tu żyć jak mówi SebaIrenko te patyczki różane trzeba było najpierw włożyć do ziemniaka surowego a potem do ziemi pod kopczyk tak pokazywał Monty Don
New Dawn

Mam tę różę, ruszyła i stanęła, ale że sadziłam w lipcu, to się nie martwię, zobaczymy, co za rok pokażema się piąć po murze, jak u Poziomki
Ania, nie widziałam tego odcinka, powiedz, o co chodzi z tym surowym ziemniakiem, może jeszcze wyciągnę i to zrobię, bo ja maczałam w ukorzeniaczu, ścinałam z góry, z dołu z liści oczyszczałam i do ziemi, ale specjalnej i w specjalnym miejscu, gdzie prawie wszystko ukorzeniam
wszystkie róże masz piękne
co do rozplenicy, ona nadaje się do ciebie, osiąga tak 40-x60 cm
monteverde 12:25, 22 paź 2014

Milka napisał(a)

Mam tę różę, ruszyła i stanęła, ale że sadziłam w lipcu, to się nie martwię, zobaczymy, co za rok pokażema się piąć po murze, jak u Poziomki
Ania, nie widziałam tego odcinka, powiedz, o co chodzi z tym surowym ziemniakiem, może jeszcze wyciągnę i to zrobię, bo ja maczałam w ukorzeniaczu, ścinałam z góry, z dołu z liści oczyszczałam i do ziemi, ale specjalnej i w specjalnym miejscu, gdzie prawie wszystko ukorzeniam
wszystkie róże masz piękne
co do rozplenicy, ona nadaje się do ciebie, osiąga tak 40-x60 cm

Irenko jak włożyłaś w ukorzeniacz to też dobrze, na zimę nakryj plastykową butelką tylko odkręć zakrętkę a w jej miejsce włóż wiązkę słomy lub siana, coby nie wpadła do środka chodzi o trochę powietrza do środka, zdejmiesz ją jak zauważysz młode listki na łodydze oczywiście po maju Monty włożył łodygę w mały surowy ziemniak a potem z nim włożył ja do ziemi i o kopczykował i wszystko
Milka 12:27, 22 paź 2014

Ach o to chodzi!
No to, jak zapragnę bardzo jakiejś róży, już tak zrobię na razie z hortensjami, lawendami i wieloma innymi, rozmnażanie idzie mi, jak z płatka, ale tylko to co na zewnątrz, domowe wysiewy mi nie wychodzą
dzięki Aniu
monteverde 12:29, 22 paź 2014

Milka napisał(a)
Ach o to chodzi!
No to, jak zapragnę bardzo jakiejś róży, już tak zrobię na razie z hortensjami, lawendami i wieloma innymi, rozmnażanie idzie mi, jak z płatka, ale tylko to co na zewnątrz, domowe wysiewy mi nie wychodzą
dzięki Aniu

w domu łatwo przesuszyć lub przelać nie ma za co Irenko, buziole
hanka_andrus 13:02, 22 paź 2014

Babka ziemniaczana? Dawno nie robiłam. Czas się zmobilizować.
Napia 16:20, 22 paź 2014

monteverde napisał(a)

ja tylko dzisiejsze zdjęcia wstawiam nie namawiam ale warto ją mieć w ogrodzie pięknie pachnie i o dziwo 3 raz w tym roku tłoczy
Winchester Catedral

Wzdycham do niej ślicznie, ale najpierw muszę przygotować miejsce... a ponieważ w domu bywam wieczorami, na pracę w ogrodzie zostają tylko weekendy. I tak człowiek chciałby więcej zrobić, a czasu brak U nas dziś szaro, buro i leje, dlatego słonecznej pięknej pogody życzę.
PS Winchester Catedral prześliczna