Fajnie Gabrysiu ja swoje dzisiaj ścinam do wazonów bo w piątek ma przymrozić szkoda mi kwiatów, a pączki chyba polegną
Rano u mnie padał deszcz, robię na obiad babkę ziemniaczaną i idę do ogrodujeszcze nie wszystkie tulipany wsadzone miłego dnia
Mam tę różę, ruszyła i stanęła, ale że sadziłam w lipcu, to się nie martwię, zobaczymy, co za rok pokażema się piąć po murze, jak u Poziomki
Ania, nie widziałam tego odcinka, powiedz, o co chodzi z tym surowym ziemniakiem, może jeszcze wyciągnę i to zrobię, bo ja maczałam w ukorzeniaczu, ścinałam z góry, z dołu z liści oczyszczałam i do ziemi, ale specjalnej i w specjalnym miejscu, gdzie prawie wszystko ukorzeniam
wszystkie róże masz piękne
co do rozplenicy, ona nadaje się do ciebie, osiąga tak 40-x60 cm
Irenko jak włożyłaś w ukorzeniacz to też dobrze, na zimę nakryj plastykową butelką tylko odkręć zakrętkę a w jej miejsce włóż wiązkę słomy lub siana, coby nie wpadła do środka chodzi o trochę powietrza do środka, zdejmiesz ją jak zauważysz młode listki na łodydze oczywiście po maju Monty włożył łodygę w mały surowy ziemniak a potem z nim włożył ja do ziemi i o kopczykował i wszystko
Ach o to chodzi!
No to, jak zapragnę bardzo jakiejś róży, już tak zrobię na razie z hortensjami, lawendami i wieloma innymi, rozmnażanie idzie mi, jak z płatka, ale tylko to co na zewnątrz, domowe wysiewy mi nie wychodzą
dzięki Aniu
Babka ziemniaczana? Dawno nie robiłam. Czas się zmobilizować.
Wzdycham do niej ślicznie, ale najpierw muszę przygotować miejsce... a ponieważ w domu bywam wieczorami, na pracę w ogrodzie zostają tylko weekendy. I tak człowiek chciałby więcej zrobić, a czasu brak U nas dziś szaro, buro i leje, dlatego słonecznej pięknej pogody życzę.
PS Winchester Catedral prześliczna