Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród pełen złudzeń i niespodzianek

Ogród pełen złudzeń i niespodzianek

kasiek 19:49, 16 wrz 2015

Katkak 21:46, 16 wrz 2015

Kasia jesienne klimaty śliczne, jeszcze późne słoneczko udało Ci się złapać na zdjęciach. Uwielbiam jesień, tylko żal, że dnia tak szybko ubywa. Z nostalgią wspominam sobie czerwcowe wieczory, kiedy do 21:30 mogłam sobie dłubać coś w ogródku, a teraz parę minut po 19-tej i ciemno. Ale taki urok jesieni. Znów zrobi się więcej czasu na czytanie . Kasia tak sobie pomyślałam, że oprócz host i paproci jeszcze coś kwitnącego by się przydało w leśnych zakamarkach. Może bodziszki, co? Ślicznie by zadarniły. Mała Mi ma jakieś sprawdzone odmiany, więc mogłabyś Jej zapytać. I jarzmianki też chyba w cieniu dobrze rosną, ale pewna nie jestem, a takie śliczne są . Buziaki.
07:43, 17 wrz 2015
wiesz ten klimat u ciebie ...niepowtarzalny ogladam któryś raz niby te same ujęcia ...i trudno się nimi zanudzić
sylwia_slomc... 09:18, 17 wrz 2015

Nie chcę Cię martwić u mnie karbid nie pomógł ani trochę, zresztą tak samo jak świece dymne i urządzenie wydające dźwięki - powodowały tylko zaniepokojenie kreta i wzmagały ilość kopców - jemu też nie łatwo znaleźć drogę do wyjścia, zwłaszcza między budynkami

Widoczki jak zwykle niesamowite, czekam na przebarwienie sumaka wtedy to będzie feeria barw już to widzę
A swoją drogą masz sporo roślin liściastych co robisz potem z liśćmi bo kompostu nie widziałam?
kasiek 20:42, 18 wrz 2015

Katkak napisał(a)
Kasia jesienne klimaty śliczne, jeszcze późne słoneczko udało Ci się złapać na zdjęciach. Uwielbiam jesień, tylko żal, że dnia tak szybko ubywa. Z nostalgią wspominam sobie czerwcowe wieczory, kiedy do 21:30 mogłam sobie dłubać coś w ogródku, a teraz parę minut po 19-tej i ciemno. Ale taki urok jesieni. Znów zrobi się więcej czasu na czytanie . Kasia tak sobie pomyślałam, że oprócz host i paproci jeszcze coś kwitnącego by się przydało w leśnych zakamarkach. Może bodziszki, co? Ślicznie by zadarniły. Mała Mi ma jakieś sprawdzone odmiany, więc mogłabyś Jej zapytać. I jarzmianki też chyba w cieniu dobrze rosną, ale pewna nie jestem, a takie śliczne są . Buziaki.

Fakt ze dzionek krótki, kończy sie na dobranocce - czyli wtedy kiedy dłubałam w ogrodzie a teraz kiszka...
Kasiula do leśnej alei dziś przesadziłam duzą białą azalię i hortę golden. Kupiłam też cebulice i krokusy. Chcę jeszcze troche dać żurawek bo fajnie ożywiają kolorem Poza tym posadziłam tam graba wredei ale zżucił liście, sa tawułki , fiołki, barwinki, od Ciebie brunery i od Sylwi to takie płożące białozielone... (że też ja się tak wyrażam
koloru więc powinno być sporo, pewnie jeszcze horty tam posadzę ze 2 i bedzie super.
kasiek 20:46, 18 wrz 2015

eee_taam napisał(a)
wiesz ten klimat u ciebie ...niepowtarzalny ogladam któryś raz niby te same ujęcia ...i trudno się nimi zanudzić

Mały ogród to i ujęcia sie powtarzają... Ale wiesz, mnie też się podobają, nie męczą , nie drażnią, czasem tylko jak już stwierdze że za gęsto to biore sekator i walczę
kasiek 20:47, 18 wrz 2015

sylwia_slomczewska napisał(a)
Nie chcę Cię martwić u mnie karbid nie pomógł ani trochę, zresztą tak samo jak świece dymne i urządzenie wydające dźwięki - powodowały tylko zaniepokojenie kreta i wzmagały ilość kopców - jemu też nie łatwo znaleźć drogę do wyjścia, zwłaszcza między budynkami

Widoczki jak zwykle niesamowite, czekam na przebarwienie sumaka wtedy to będzie feeria barw już to widzę
A swoją drogą masz sporo roślin liściastych co robisz potem z liśćmi bo kompostu nie widziałam?

Hmmm u mnie z trawnika przegonił to poszły do lasku
Sumaki juz zaczęły sie przebarwiać, tulipanowiec i judaszowiec też, zaczyna się....
kasiek 21:01, 18 wrz 2015

Jeżówka od Ani zakwitła

Agania 21:08, 18 wrz 2015

Śmieszna ta jeżówka, przypomina mi załążek ananasa
sylwia_slomc... 22:10, 18 wrz 2015

Kasia zajrzyj do mnie dałam fotki jak imprezownia/gospoda wyglądała przed remontem