Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój nowy stary ogród

Mój nowy stary ogród

dorciabe 10:49, 05 mar 2015

Alikia napisał(a)
Dorotko, możesz mi coś powiedzieć na temat szkółki Śnieżek w Świdniku? Byłam na ich stronie ale nie wiem jak w realu... jakie mają rośliny i jakie ceny... jeżeli tam zaglądasz to napisz czy warto? Pozdrawiam cieplutko. Ala.

Ja często u nich kupuję rośliny ładne i raczej nie drogie. KUpiłam tam trawy, jeżówki, bukszpany, tujki szmaragdy, miłorzęba, szaławie różowe,trzmieliny, berberysy, żurawki i wiele innych.......oraz choinkę na święta świeżutką prosto z pola Ja jestem zadowolona
Alikia 11:02, 05 mar 2015

O, to super bo w tych szkółkach co ja kupuję to mały wybór. Trochę w szkółce obok Gosi się zaopatrywałam ale nie mają wszystkiego co mnie interesuje.
dorciabe 11:51, 05 mar 2015

Alikia napisał(a)
O, to super bo w tych szkółkach co ja kupuję to mały wybór. Trochę w szkółce obok Gosi się zaopatrywałam ale nie mają wszystkiego co mnie interesuje.

Jesinią byłam pierwszy raz w ogrodniczym w Konopnicy i podobało mi sięa po za tym to na Zemborzyckiej w swóch ogrodniczych kupuję
gusiarz 20:35, 07 mar 2015

Dorotko... ale pięknie trawki przycięte... wiosennie w ogródku aż miło ... teraz ciepełko wszystko błyskawicznie startuje
dorciabe 21:03, 07 mar 2015

gusiarz napisał(a)
Dorotko... ale pięknie trawki przycięte... wiosennie w ogródku aż miło ... teraz ciepełko wszystko błyskawicznie startuje

Aga trawki przycięte, wycięte...zaklinam wiosnę codziennie wychodzę i oczy wypatruję ile z ziemi wylazło ale już zapowiadają temperatury dwucyfrowe, to będzie eksplozja
Pozdrawiam gorąco
Ewkakonewka 00:21, 08 mar 2015

Wyzdrowiałaś już, katar komuś oddałaś?
Też chodzę z nosem przy ziemi i gapię się na te tulipany co ich jeszcze do końca nie widać
dorciabe 00:40, 08 mar 2015

Ewkakonewka napisał(a)
Wyzdrowiałaś już, katar komuś oddałaś?
Też chodzę z nosem przy ziemi i gapię się na te tulipany co ich jeszcze do końca nie widać

Ja już nie wiem czy to nie alergia jakaś, bo raz jest katar raz nie ma. Za to młody mój infekcję gardła załapał
Przez te kilka zimnych dni i nocy moje tulipany siem cofły
Ewkakonewka 22:56, 08 mar 2015

Jak się cofły??? Może tylko nie rosną po prostu?
Może jest katar jak w kapciach biegasz oglądać tulipany, a jak normalnie się ubierzesz to nie ma???
Sezon kawowy na dworze otworzyliśmy dzisiaj, także zapraszamy coniedzielnie o ile tylko taka cudowna pogoda będzie nadal bo jak nie będzie to zawieszamy do odwołania i tak w koło.
Juzia 07:57, 09 mar 2015

Pozdrawiam smarkatą!
dorciabe 10:36, 09 mar 2015

No już nie taka smarkata, ale pociągająca to i owszem
Odpozdrawiam