Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój nowy stary ogród

Mój nowy stary ogród

dorciabe 16:01, 17 mar 2015

Karol99 napisał(a)
Ah, jakie piękne krokusy..

Te pierwsze wydają się zawsze najładniejsze, bo takie wyczekane
Gocha 16:29, 17 mar 2015

dorciabe napisał(a)

No właśnie one podobno krótko kwitną, a takie ładne som może zdążysz , już tylko trzy dni do weekendu tralala

a jak szkieletor?

Dorotko mój szkielet ma to do siebie że cały czas boli czasami słabiej a czasami bardziej. Staram się nie forsować w ogrodzie, robię małymi partiami i trochę odpoczynku w trakcie roboty. Narazie się ruszam( odpukać w niemalowane )ale nie wiem jak będzie jak trzeba ędzie trochę intensywniej popracować. Pożyjemy zobaczymy.
dorciabe 19:08, 17 mar 2015

Gocha napisał(a)

Dorotko mój szkielet ma to do siebie że cały czas boli czasami słabiej a czasami bardziej. Staram się nie forsować w ogrodzie, robię małymi partiami i trochę odpoczynku w trakcie roboty. Narazie się ruszam( odpukać w niemalowane )ale nie wiem jak będzie jak trzeba ędzie trochę intensywniej popracować. Pożyjemy zobaczymy.

No to oszczędzaj się jak mozesz, chociaz wiem że czasami trudno W ubiegłym roku podziałałaś intensywnie, przód obsadzony, teraz przystopujesz. Tak jak mówiśz małymi partiami i chłopaków do pomocy
Pozdrawiam mocno
BusyBee 19:13, 17 mar 2015

Wiosna, śliczna wiosna u Ciebie !
Moich krokusów coś nie widać...chyba zniknęły dobrze, że tulipy idą pełną parą
dorciabe 20:29, 17 mar 2015

BusyBee napisał(a)
Wiosna, śliczna wiosna u Ciebie !
Moich krokusów coś nie widać...chyba zniknęły dobrze, że tulipy idą pełną parą

Może coś wyżarło?
Ja posadziłam jesienią krokusy z lidla, fioletowe....sa tak malutkie, ze prawie ich nie widać. Już wiem że następne jakie będe sadziła to wielkokwiatowe, koniecznie
Moje tulipany też jak szalone rosnątoż to krzaczory będąGdzie nie spojrzę widać dzioby tulipanów Ciekawa jestem ile zakwitnie z tych co rok temu kwitły, cebule zostały w ziemi, nie wykopywałam.
Jak twoja żurawka-sałata wygląda po zimie? Ja swoją poobrywałam do zera, ale już listki puszcza
Wiosna
BusyBee 20:39, 17 mar 2015

dorciabe napisał(a)

Może coś wyżarło?
Ja posadziłam jesienią krokusy z lidla, fioletowe....sa tak malutkie, ze prawie ich nie widać. Już wiem że następne jakie będe sadziła to wielkokwiatowe, koniecznie
Moje tulipany też jak szalone rosnątoż to krzaczory będąGdzie nie spojrzę widać dzioby tulipanów Ciekawa jestem ile zakwitnie z tych co rok temu kwitły, cebule zostały w ziemi, nie wykopywałam.
Jak twoja żurawka-sałata wygląda po zimie? Ja swoją poobrywałam do zera, ale już listki puszcza
Wiosna

Moja sałata ma się dobrze, chociaż chyba też powinnam ją ogolić, bo listki ma trochę zmarnowane. Zresztą inne żurawki też wymagają uwagi.
Z krokusami to masz rację- wielkokwiatowe są dużo bardzie efektowne.
dorciabe 20:52, 17 mar 2015

BusyBee napisał(a)

Moja sałata ma się dobrze, chociaż chyba też powinnam ją ogolić, bo listki ma trochę zmarnowane. Zresztą inne żurawki też wymagają uwagi.
Z krokusami to masz rację- wielkokwiatowe są dużo bardzie efektowne.

Żurawki trzeba golić po zimie, a one pięknie odbijają jak nowe będą
Ewkakonewka 22:25, 17 mar 2015

Nawet kanty obleciałaś toż Ty masz wszystko na gotowo już??? Ulalala spryciula Muszę się sklonować chyba jednak huhuhuuhu Cmok
dorciabe 00:53, 18 mar 2015

Ewkakonewka napisał(a)
Nawet kanty obleciałaś toż Ty masz wszystko na gotowo już??? Ulalala spryciula Muszę się sklonować chyba jednak huhuhuuhu Cmok

Kanty mam już zrobione, jak i całą reszte chyba dwa tygodnie temu to była ta robocza sobota, co do tej pory kaszlem i takimi tam wspominam i jak leżałam chora, też o sklonowaniu się marzyłam, coby chałupę ogarnąc
Juzia 07:43, 18 mar 2015

Chałupa nie zając...a do świąt jeszcze chwila