Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój nowy stary ogród

Mój nowy stary ogród

Gocha 08:52, 08 gru 2015

Ja u siebie też zaglądałam do ciemierników i nie widzę żadnych pąków. Też muszę z nimi porozmawiać. Dorotko śliczne kokardki.Ja trawy powiązane mam za pomocą plastikowych opasek zaciskowych- zapomniałam jak one się nazywają. Szybciej i łatwiej było to zrobić a podpatrzyłam u Kasi ze Śląska. Buziaki
dorciabe 09:58, 08 gru 2015

Aneta1309 napisał(a)
co jest z moimi ciemiernikami się pytam tak blisko Was mieszkam moje też powinny jakieś oznaki życia przejawiać a tu nic jak nic idę sobie jutro z nimi poważnie pogadać

Anetko moje ciemierniki sadzone do gruntu w styczniu i patrz jakie superbohatery a jeszcze latem przesadzane po kilka razy i tak mnie zaskoczyły pozytywnie

A wstążeczki kupiłam na All za 2.70 cała rolka 32m Wiązałam z uśmiechem na ustach
dorciabe 10:03, 08 gru 2015

Gocha napisał(a)
Ja u siebie też zaglądałam do ciemierników i nie widzę żadnych pąków. Też muszę z nimi porozmawiać. Dorotko śliczne kokardki.Ja trawy powiązane mam za pomocą plastikowych opasek zaciskowych- zapomniałam jak one się nazywają. Szybciej i łatwiej było to zrobić a podpatrzyłam u Kasi ze Śląska. Buziaki

Gosia fajny pomysł z opaskami zaciskowymi,ale ja wole kokardkinie mam dużo traw do wiązania to poszło szybko łatwo i przyjemnie
A ciemierniki cieszą mnie ogromnie
macham
kachat 10:27, 08 gru 2015

Dorcia, czytałam, że tulipnaki Finola i Angelique masz. Jest między nimi jakaś różnica? Masz je może gdzieś razem na zdjęciu, albo fotki z tego samego czasu, gdzie widać jak wyglądają? Bo posadziłam Finolę niedawno, ale za mało, i myślałam by Angelique dokupić (bo Finoli w sklepie zabrakło).
dorciabe 11:04, 08 gru 2015

kachat napisał(a)
Dorcia, czytałam, że tulipnaki Finola i Angelique masz. Jest między nimi jakaś różnica? Masz je może gdzieś razem na zdjęciu, albo fotki z tego samego czasu, gdzie widać jak wyglądają? Bo posadziłam Finolę niedawno, ale za mało, i myślałam by Angelique dokupić (bo Finoli w sklepie zabrakło).

MIałam dokupić Finolę, bo piękne są ....i jakoś tak wyszło....
są ciemniejsze, mają wyraźniejszy róż od Angelików i wyzsze są
chociaż nie wiem czy moje Angeliki są prawdziwe, czy nie podróby jakieś

ładnie sie uzupełniają

tutaj Finola jest pod tujkami,a z lewej strony Angeliki

Finola

Angelique

kachat 11:53, 08 gru 2015

Dzięki wielkie!! W internecie jak szukałam zdjęć to mi obie odmiany praktycznie tak samo wyglądały, a teraz widzę, że jednak się nieco różnią. Ładnie razem wyglądają, i super, że w tym samym czasie kwitną. To dokupię Angeliki do Finoli
dorciabe 17:51, 08 gru 2015

kachat napisał(a)
Dzięki wielkie!! W internecie jak szukałam zdjęć to mi obie odmiany praktycznie tak samo wyglądały, a teraz widzę, że jednak się nieco różnią. Ładnie razem wyglądają, i super, że w tym samym czasie kwitną. To dokupię Angeliki do Finoli

Cieszę się, że pomoglam ciekawa jestem gdzie kupujesz jeszcze tulipany?
Aneta1309 14:47, 09 gru 2015

dorciabe napisał(a)

Anetko moje ciemierniki sadzone do gruntu w styczniu i patrz jakie superbohatery a jeszcze latem przesadzane po kilka razy i tak mnie zaskoczyły pozytywnie

A wstążeczki kupiłam na All za 2.70 cała rolka 32m Wiązałam z uśmiechem na ustach

Popatrz a ja myślałam że pąków nie mają bo swoje przesadzałam jesienią a teraz to myślę, że pewnie trzeba je było tak ze trzy razy przesadzic a nie raz

Wstążkę kupię koniecznie u Ciebie super kolorek
dorciabe 15:09, 09 gru 2015

Aneta1309 napisał(a)

Popatrz a ja myślałam że pąków nie mają bo swoje przesadzałam jesienią a teraz to myślę, że pewnie trzeba je było tak ze trzy razy przesadzic a nie raz

Wstążkę kupię koniecznie u Ciebie super kolorek

A gdzieś słyszałam że ciemierniki nie lubią przesadzania.To moje dziwne jakieś
Aneta1309 15:21, 09 gru 2015

dorciabe napisał(a)

A gdzieś słyszałam że ciemierniki nie lubią przesadzania.To moje dziwne jakieś

Też o tym słyszałam moje jakieś trzy lata w przechowalniku rosły w tym roku pobrały się ładnie, tzn latem liście ładnie urosły szkoda mi się ich zrobiło i przesadziłam. Może tym moim znowu ze trzy lata trzeba żeby się zaklimatyzować tylko ze znając mnie za trzy lata to ja je już przesadzę.
Patrzę na Twój ogród i szczerze zazdraszczam pięknie się wszystko rozrasta ja w tym roku planów ogrodowych niestety nie zrealizowałam ciągle latam z roślinami z miejsca na miejsce i dlatego nie mają bidulki szansy na pokazanie swoich możliwości. Ja chyba nigdy nie bedę miała dojrzałego ogrodu ale najważniejsze, że robotę mam brudną ale jak ją lubię.Dla mnie lato równa się ogród