Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój nowy stary ogród

Mój nowy stary ogród

iwonaal 13:47, 14 maj 2014

Jakie wypasione kanciki i żurawki cudo.
Gocha 13:47, 14 maj 2014

Dzięki przeczytałam i odpisałam.
dorciabe 14:00, 14 maj 2014

iwonaal napisał(a)
Jakie wypasione kanciki i żurawki cudo.

Kanciki jakoś dawno nie poprawiane, ale trzymają linie
BusyBee 16:34, 14 maj 2014

Ale świetne kolorki w ogrodzie! Widzę, że udało Ci się załapać na chwilę bez deszczu
U mnie pada z małymi przarwami

Żurawki mają naprawdę super kolor. Czy w poprzednim sezonie letnim słońce nie przypalało im listków? Szukam czegoś właśnie na słoneczne stanowisko.

Pozdrowionka z mokrej Białej...
dorciabe 10:10, 15 maj 2014

BusyBee napisał(a)
Ale świetne kolorki w ogrodzie! Widzę, że udało Ci się załapać na chwilę bez deszczu
U mnie pada z małymi przarwami

Żurawki mają naprawdę super kolor. Czy w poprzednim sezonie letnim słońce nie przypalało im listków? Szukam czegoś właśnie na słoneczne stanowisko.

Pozdrowionka z mokrej Białej...

Kasia niestety dzisiaj raczej słoneczka nie będzie,chmury od rana i wieje.
Z żurawkami naprawdę nie było problemu, słońce nie przypalało liści. Posadzone w sierpniu, czyli w pełni lata. Ja jestem zadowolona
agatanowa 10:39, 15 maj 2014

Piekne kwitnienie tulipkowo-rodkowe pokazujesz. Jakaż konsekwencja w kolorystyce!
Dorotko, masz do tego i oko, i serce, i ręke.
dorciabe 11:15, 15 maj 2014

agatanowa napisał(a)
Piekne kwitnienie tulipkowo-rodkowe pokazujesz. Jakaż konsekwencja w kolorystyce!
Dorotko, masz do tego i oko, i serce, i ręke.

Agata poszłam w białe i różowe kwiaty Naumiałam się odwracać oczy od innych kolorów Chociaż ciężko jest
agatanowa 11:48, 15 maj 2014

To widać, bardzo wszystko czytelne i klarowne, odpoczynek dla ciałą i duszy

Ja nie jestem w stanie ograniczyć się do 2-3 kolorów, to ponad moje siły Co więcej np. żółtego i czerwonego, pomarańczowego nie lubię (zwłaszcza tego drugiego), ale np. pięknu maków trudno mi się oprzeć i trafiły i do mnie; i tak z wieloma gatunkami
dorciabe 13:09, 15 maj 2014

agatanowa napisał(a)
To widać, bardzo wszystko czytelne i klarowne, odpoczynek dla ciałą i duszy

Ja nie jestem w stanie ograniczyć się do 2-3 kolorów, to ponad moje siły Co więcej np. żółtego i czerwonego, pomarańczowego nie lubię (zwłaszcza tego drugiego), ale np. pięknu maków trudno mi się oprzeć i trafiły i do mnie; i tak z wieloma gatunkami

Agatka może gdybym miała tyle miejsca do obsadzenia co Ty, to byłoby kolorowo. U mnie, na tym kawałeczku nie poszaleję, bo bałagan bym zrobiła. Musi być z umiaremchoć ciężko

A jak białe tulipany zakwitły to micha się cieszyła
BusyBee 14:55, 15 maj 2014

Ja też chciałabym być konsekwentna w wyborze kolorów kwiatów, ale tulipany pokazały, że mi nie wychodzi Będe wykopywać cebule i grupować kolorami na rabatach, bo było wprawdzie pięknie, ale jednak za kolorowo.

Jak tylko się ociepli, śmigam na zakupy jednorocznych i biada mi jak kupię coś innego niż białe i różne odcienie różowego!

Dorcia czy ja też mogę prosić na priv namiary na te żurawki żółte. Jeśli będą, to zechcę trochę kupić i posadzić na słoneczku. Bardzo one pikne, aż świecą na rabacie!

Dziś u nas nie pada! za to wieje okrutnie. Tulipkowe płatki fruwają po całym podwórku....