Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój nowy stary ogród

Mój nowy stary ogród

dorciabe 13:46, 03 maj 2014

Gocha napisał(a)
Tez przyznaję , że ogrodowisko bardzo wciąga, ale razem z nim fajniej jest pracować w ogrodzie, przynajmniej jeżeli o mnie chodzi to dużo więcej chce mi się robić w ogrodzie- więc to chyba należy zapisać na plus ogrodowisku.

Jesteśmy zakręceni, co tu dużo gadać
dorciabe 13:49, 03 maj 2014

BusyBee napisał(a)
W pełni się zgadzam. Ja mam niewielu znajomych, których obchodzi to co mają w ogrodzie. Dopiero Ogrodowisko pokazało mi, jak wielu jest zapaleńców. Wasza pasja udziela mi się odkąd oglądam Wasze ogrody Nie bez znaczenia jest też wiedza, którą sie przy okazji zdobywa. Pozwala popełniać mniej ogrodowych błędów

Kasia wcześniej nie bardzo interesowało mnie co z czym sadzę. Aby rosło i to wszystko. Teraz naprawdę myślę przed zakupem roślin.
BusyBee 13:53, 03 maj 2014

Ja dokładnie tak samo
Wcześniejsze planowanie pozwala uniknąć oczopląsu w szkółkach. Tym bardziej, że i to kusi i tamto nęci
dorciabe 13:58, 03 maj 2014

BusyBee napisał(a)
Ja dokładnie tak samo
Wcześniejsze planowanie pozwala uniknąć oczopląsu w szkółkach. Tym bardziej, że i to kusi i tamto nęci

Racja poza tym nauczyłam się kupować hurtowo a wcześniej brałam każdej rośliny po sztuce.
Zgodnie z nauką Danusi : mało gatunków, dużo powtórzeń
bleebla 22:44, 05 maj 2014

Moje tulipany z żółto zielonych zrobiły się biało zielone. Może u Ciebie będzie tak samo
Tak czy siak są ładne.
dorciabe 09:36, 06 maj 2014

bleebla napisał(a)
Moje tulipany z żółto zielonych zrobiły się biało zielone. Może u Ciebie będzie tak samo
Tak czy siak są ładne.

Aga tulipany, które miały być białe z czerwonym paskiem, na początku są zółte z różowym, potem bieleją. Nie jest najgorzej Ale przekopuję je do donicy, bo w tym miejscu ma być inny kolor
dorciabe 20:42, 08 maj 2014

Kilka zdjęć z dzisiaj między deszczem, a deszczem

iwonaal 21:33, 08 maj 2014

ale pięknie.
dorciabe 22:02, 08 maj 2014

iwonaal napisał(a)
ale pięknie.

Pięknie dziękuję
BusyBee 16:10, 09 maj 2014

Te Twoje hortensje mają przepiękny kolor Czy to kupione teraz, czy miałaś je wcześniej? Moje przesadzone do gruntu w zeszłym roku z donic niestety przemarzły. Wypuszczają zielone pędy z ziemi, ale kwiatków nie będzie Liczę tylko na limki i vanilla fraise.