Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja bajka

Moja bajka

Katkak 22:20, 15 cze 2016

Nallar napisał(a)
Zdecydowanie wolę sekator i swoją sosnę, takiego cięcia bym się nie podjęła. Siostra ma zdolności.....
Moje hortki jeszcze nie pokazały koloru Lelije już takie kwiaciory mają? Co Ty robisz z tymi roślinami że tak szybko kwitną.

Ewcia sosna ma ten plus, ze w czasie cięcia sie nie rusza . Mowisz, ze u Ciebie lilie nie kwitna? Ja jesienia posadzilam takie fajne 3 i jak narazie ich nie widac
Katkak 22:33, 15 cze 2016

Lukasz2013 napisał(a)

Kot? U mnie Julka wyławiała.

\Być może kot sąsiadki. Ale zagadką jest dla mnie to, że ryby w zielonym oczku są, a te w brązowym pechowe. Jakieś niepełnosprytne, czy co?
Katkak 22:37, 15 cze 2016

Gabriela napisał(a)
Wpadam, żeby zobaczyć jakie trendy w biżuterii ogrodowej wymyślasz, a tu pies, w dodatku taki powystrzygany.
Więc jak tam u Ciebie - rośliny teraz ważniejsze, czy jednak wymyśliłaś coś fajnego?

Gabrysiu na rośliny w tym m-cu wydałam dużo za dużo , o ile istnieje taka kwota . Strasznie dużo podosadzałam rh i azalek. Byłam w Pisarzowicach, więc sama rozumiesz. Dosadziłam też troszkę bylin i klona Shirasawy Aureum. Więc jak dudki na roślinki się skończyły to wymyślam takie choć co. Zainspirował mnie flakonik kupiony na klamotach. Przypomniałam sobie, że mam dwa takie okrągłe i dołożyłam, bo jeden tak ni w 5 ni w 9 wyglądał .
Katkak 22:43, 15 cze 2016

ta tawułka kwitnie już ze 2 tyg.
Katkak 22:51, 15 cze 2016

Moje hodowane z nasion jeżówki radzą sobie doskonale

Siewki werbeny od Gosiaczka, kłosowiec hodowany z nasion i chwaścik, którego nie widzimy .

i jedna z Vanilek wyhodowanych w tym roku z patyczków. Takie rośliny mają dla mnie ogromną wartość .
Nallar 22:52, 15 cze 2016

Katkak napisał(a)

Ewcia sosna ma ten plus, ze w czasie cięcia sie nie rusza . Mowisz, ze u Ciebie lilie nie kwitna? Ja jesienia posadzilam takie fajne 3 i jak narazie ich nie widać

Weź pod uwagę że do cięcia sosny potrzebna jest drabina
Lilie pąki mają ale wszystkie jeszcze zamknięte może za kilka dni też będę mogła pokazać swoje.
Jak golasy na świerku? Ja dzisiaj wycięłam chyba z 10 sztuk, wszystkie spaliłam, a już myślałam że tego świństwa się pozbyłam, a tu proszę wróciły.

Katkak 22:57, 15 cze 2016

Cudowny świerk kaukaski Aureospicata kupowany jesienią z Małą Mi . Uwielbiam tą kobietkę .

świerk nie dość, że ma obłędny kolor przyrostów, to jeszcze ma takie zjawiskowe szyszki .

i moje cudne paprotki kupione podczas wizyty u Gosiaczka

piękne Zawitkowe bodziszki
Katkak 22:59, 15 cze 2016

Nallar napisał(a)

Weź pod uwagę że do cięcia sosny potrzebna jest drabina
Lilie pąki mają ale wszystkie jeszcze zamknięte może za kilka dni też będę mogła pokazać swoje.
Jak golasy na świerku? Ja dzisiaj wycięłam chyba z 10 sztuk, wszystkie spaliłam, a już myślałam że tego świństwa się pozbyłam, a tu proszę wróciły.

Trzeba drabiny, ale nawet nie wiesz ile sprzętu trzeba, żeby tak psisko wycackać. No i jednak sosna stoi w miejscu . Od tamtego czasu więcej galasów nie widziałam, ale jestem czujna.
Makao_J 23:00, 15 cze 2016

Też mam taką jedną hortkę Limkę którą sama z patyczka wyhodowałam.
W tym roku chyba nawet zakwitnie
Cieszę się z niej bardziej niż z kupnych.
Katkak 23:05, 15 cze 2016

Makao_J napisał(a)
Też mam taką jedną hortkę Limkę którą sama z patyczka wyhodowałam.
W tym roku chyba nawet zakwitnie
Cieszę się z niej bardziej niż z kupnych.

Zgadza się Aniu, takie rośliny dają ogrom satysfakcji. Ja już taką Limkę mam i w zeszłym roku kwitła. Zastanawiam się czy te Vanilki zakwitną.