Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja bajka

Moja bajka

sylwia_slomc... 21:40, 20 mar 2017

Nallar napisał(a)
Kasiu, pomysł z oczkiem udany, zastanawiam się tylko jak rozwiążesz problem z wymianą wody.

A to nie problem, bo potrzebne tylko raz w sezonie , garczkiem się wybiera wodę , a resztki gąbką , wlewa się świeżej pomerda znowu garczkiem , i gąbką, kilka razy ten manewr i nalewamy wody czystej , ale to tylko po zimie potrzebne, bo w sezonie wystarczą drobne podmiany sprawdzone osobiście w baliowym oczku
Katkak 22:35, 20 mar 2017

wiunia napisał(a)

Też się pod tym podpisuję

Dzięki
Katkak 22:36, 20 mar 2017

abiko napisał(a)

Kasia dokładnie to samo pomyślałam

Katkak 22:36, 20 mar 2017

Ewa777 napisał(a)
Kącik altankowy nabiera kolorów Świetnie to wymysliłaś

Dzięki Ewunia. Wciąż dopieszczam ,
Katkak 22:38, 20 mar 2017

Nallar napisał(a)
Kasiu, pomysł z oczkiem udany, zastanawiam się tylko jak rozwiążesz problem z wymianą wody.

Ewcia sprawdza się, bez problemu. Dokładnie tak jak napisała Sylwia. Dokładnie z takich samych dwóch donic mam pseudo-oczko. Dało radę cały sezon i nawet rybki w nim żyły. Uzupełniałam wodę, która odparowywała. Potem roślinki się porozrastały i naturalnie oczyszczały wodę.Plus tego oczka przy altance jest taki, że będzie w półcieniu, więc tym łatwiej.
Katkak 22:39, 20 mar 2017

sylwia_slomczewska napisał(a)

A to nie problem, bo potrzebne tylko raz w sezonie , garczkiem się wybiera wodę , a resztki gąbką , wlewa się świeżej pomerda znowu garczkiem , i gąbką, kilka razy ten manewr i nalewamy wody czystej , ale to tylko po zimie potrzebne, bo w sezonie wystarczą drobne podmiany sprawdzone osobiście w baliowym oczku

Dokładnie tak
Katkak 22:42, 20 mar 2017

Kochani poradźcie mi proszę jakie powojniki (czy powojnika?), bo na nie się zdecydowałam mogę posadzić w tej donicy?

zależy mi głównie na tym, żeby był jakiś sprawdzony i łatwy w obsłudze .
donicy nie będzie widać, spokojnie .

O powojnikach wiem tylko tyle, że są . I są ładne . Te całe podziały nic mi nie mówią i nie wiem, które są najbardziej sprawdzone. Pomożecie?
Katkak 22:47, 20 mar 2017

tym razem księżniczki postanowiły wyrosnąć. Zobaczymy co postanowią dalej - jaśnie pani kobea pnąca

stipa (kupiona na necie, bo u mnie w całym mieście ani paczusi nie dostałam)już taka

kłosowcowa dżungla
Katkak 22:48, 20 mar 2017

Ewuniu, czy z tym dereniem wszystko ok? Żyje? Bo jakoś niepokojąco drętwo mi wygląda
Nallar 22:54, 20 mar 2017

Katkak napisał(a)

Ewcia sprawdza się, bez problemu. Dokładnie tak jak napisała Sylwia. Dokładnie z takich samych dwóch donic mam pseudo-oczko. Dało radę cały sezon i nawet rybki w nim żyły. Uzupełniałam wodę, która odparowywała. Potem roślinki się porozrastały i naturalnie oczyszczały wodę.Plus tego oczka przy altance jest taki, że będzie w półcieniu, więc tym łatwiej.

Mam dwie takie ogromne balie i zastanawiałam się jak je wykorzystać.