Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja bajka

Moja bajka

Katkak 18:51, 21 mar 2017

Mieliśmy dziś meeeega pracowity dzień. Trawy prawie wszystkie powycinałam, zostały się tylko olbrzymy do cięcia. Breberysy przycięte, tuje także. Oczko częściowo obsadzone i jeszcze pierwsze tegoroczne zakupy w szkółce zrobione .

Kupiłam dwa te cudne tataraki, derenia do oczka, a do donicy mozaikowej trzmielinę na pniu i brzozę miniaturową Golden Treasure . Dosadzę tam jeszcze stipę i coś o dużych liściach - pewnie jakąś funkię .
Tatarak podzielony i dałam go do Marushek, bo fajnie kontrastują .

trzmielinę specjalnie kupiłam dziś, bo mam pewność, że to z tych, które się zimą fajnie na różowo przebarwiają .
Katkak 18:57, 21 mar 2017

Emuś w akcji. Niby specjalnie tego cięcia p tujach nie widzę, ale cały wór ścinków się uzbierał.

od góry nie obcinaliśmy jeszcze.

oczko dostało derenia, Ice Dance i siewki orlików. Jwszcze może ze 2 imozielone paprocie, żwirek i finito. No i rośliny do oczka, jak się w zoologicznym pojawią.
Katkak 19:00, 21 mar 2017

W trakcie prac okazało się, że zielona donica, która była w balii pękła, więc wymieniłam na brązową.

jest patyczek i wystający nad powierzchnię wody kamień dla ptaszków i pszczół.
zdjęcie z poranka .
Katkak 19:05, 21 mar 2017

Lustro wyjęte z ramki i przyklejone . Z 3 grzybków zrobiło się 6

chciałam jakieś kamyczki poprzyklejać wokół, ale czasu już nie miałam i co przykleiłam, to odpadły. Na spokojnie trzeba to zrobić.

teraz odbija głównie mur, ale wkrótce będzie odbijało bujną zieleń
Katkak 19:08, 21 mar 2017

I wreszcie "przyłapałam" krokusiki rozwinięte

pszczółki się uwijały, aż miło

a temu krokusowi coś płatki podziurkowało
Katkak 19:11, 21 mar 2017

zrobiło się pięknie, słonecznie i nawet lampki solarne pod kloszami zaczęły współpracować
Anda 19:18, 21 mar 2017

Lustro bardzo dobrze wygląda na tym murze. Dobrze, że Ci te kamyczki poodpadały. Tworzy sie takie złudzenie, jakby tam była dziura w murze, bo lustra praktycznie nie widać. Wtapia się w mur
Oczko super. Myślę nad czymś takim u mnie.
Krokusiki z bzyczkami świetne
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Katkak 19:21, 21 mar 2017

Anda napisał(a)
Lustro bardzo dobrze wygląda na tym murze. Dobrze, że Ci te kamyczki poodpadały. Tworzy sie takie złudzenie, jakby tam była dziura w murze, bo lustra praktycznie nie widać. Wtapia się w mur
Oczko super. Myślę nad czymś takim u mnie.
Krokusiki z bzyczkami świetne

Dzięki Kochana . Jeszcze taki sikacz zamówiłam do tego oczka na baterię słoneczną. Zobaczymy jak się sprawdzi. Takie pływające kółko i sika w górę. Roślinki wodne ciut go zasłonią i będzie ok, za to radocha z tego tryskania będzie . W słoneczne dni, rzecz jasna .
asiak 19:29, 21 mar 2017

Kasiu, śliczna wiosna już u Ciebie
Urszulla 20:28, 21 mar 2017

Katkak napisał(a)
Dzień dobry .

Szkoda ze się nie zalapalam na poranną kawkę