Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja bajka

Moja bajka

Katkak 09:48, 17 gru 2014

Kotki trzymają się na szczęście z daleka
Katkak 21:29, 17 gru 2014

w tym zakątku latem i wiosną jest ok, oto dowód
kasiek 22:27, 17 gru 2014

Ale ptasiowe super foty!
Rozumiem że zastanawiasz się nad zakatkiem powyżej, pernie teraz został tylko bluszcz,rojniki i żurawki.
Pierwszy plan jest dobry, myslę że teraz też ładnie wygląda a w drugim musisz posadzić coś do cienia - z iglaków masz cisy i choiny, z zimozielonych może kiscienie, buksiki, laurki, zalezy ile tam jest światła, najtwardsze są buksy i cisy.
Katkak 22:30, 17 gru 2014

jednak teraz jest szaro, buro i paskudnie. Po prostu pusto i smutno. Przydałoby się coś zimozielonego. Po murku puściłam więcej bluszczu, ale wiadomo, że on potrzebuje czasu zanim ruszy. Zastanawiam się czy w tym rogu poraziłby sobie rododendron. Wiosną i latem, kiedy magnolia ma liście to miejsce jest dość zacienione. Ale wcześniej rosła tam melisa, która doskonale sobie radziła. Mam też kilka małych cisów kolumnowych, w fajnym zielonożółtym kolorze, które można by tam chociaż kilka posadzić i przycinać. Doradzicie coś?
Na zdjęciu poniżej widać te cisy. W sumie mam ich 8, ale na tę rabatę na pewno wszystkich bym nie dała, bo nie ma tam aż tyle miejsca. Myślałam o kilku, żeby je przycinać. Ale też nie upieram się, żeby za wszelką cenę je tam wciskać. To taka luźna myśl. Doradźcie proszę.
kasiek 22:36, 17 gru 2014

Cis sobie poradza choć te o złotych igłach potrzebuja więcej światła i w cieniu Ci moga zzielenieć, juz myslę a co Ty jeszcze nie śpisz? ja dopiero teraz jak familia śpi to mogę siąść przed kompem
kasiek 22:40, 17 gru 2014

Mysle że cisy to dobry pomysl, dadzą ładne tło, mozna pokombinować z buksami. W sumie w rogu mozna spróbować rh - ja ma roseum elegants - podobno jak grandiflorum radzi sobie z cieniem ale rośnie duży.... O rh najlepiej spytać się Bogdzi, ona umie doradzić.
Na żwiże mozna tez dosadzić irgi zimozielone lub golterię
Nallar 22:50, 17 gru 2014

Zostawiam tylko obiecany link.
http://swiatpasji.pl/sklep/pl/c/loczki-wlosy/438
Katkak 22:57, 17 gru 2014

kasiek napisał(a)
Mysle że cisy to dobry pomysl, dadzą ładne tło, mozna pokombinować z buksami. W sumie w rogu mozna spróbować rh - ja ma roseum elegants - podobno jak grandiflorum radzi sobie z cieniem ale rośnie duży.... O rh najlepiej spytać się Bogdzi, ona umie doradzić.
Na żwiże mozna tez dosadzić irgi zimozielone lub golterię

Kasia dziękuję, ale powiedz jeszcze, czy wszystkie te cisy tam wtrynić? Chyba nie, co? A u Bogdzi też już byłam po prośbie . Strasznie bym tam w rogu rh chciała. Ja też dopiero teraz mam trochę oddechu . Dzięki Słonko
kasiek 23:06, 17 gru 2014

Ja bym dała 2 po jednej i 2 po drugiej a do środka rh lub kiścienia lub laurkę .
Katkak 23:11, 17 gru 2014

kasiek napisał(a)
Ja bym dała 2 po jednej i 2 po drugiej a do środka rh lub kiścienia lub laurkę .

Dzięki Słonko, chciałabym z taką łatwością wpadać na takie pomysły jak Ty . Laurkę mam w przed ogródku, chociaż jest tak ogromna, że prędzej godżillą bym ją nazwała